Team Coaching

Organisatie

Als organisatie weet u dat uw medewerkers uw belangrijkste kapitaal zijn. Veel voorkomende problemen zijn medewerkers die snel het overzicht kwijt zijn, moeite hebben met communiceren, slecht hun targets halen. Alles is geautomatiseerd maar medewerkers klagen dat ze een nummer zijn geworden.

Er wordt inefficiënt gewerkt en men gaat vaak in discussie met collega’s, klanten en leveranciers. Innerchanges is het bedrijf dat uw medewerkers weer op weg helpt naar een positieve cultuur verandering in werkpatronen, eigen oplossend vermogen, efficiënt menselijk kapitaal vanuit eigen kracht, vertrouwen en waardigheid.

Kwalitatief Coachingstraject

Innerchanges biedt verschillende kwalitatieve coachingstrajecten aan. Medewerkers kunnen zowel individueel als in teamverband gecoacht worden. Zowel Individuele Coaching als Teamcoaching kan voor verschillende doelen worden ingezet die de medewerker, de organisatie en de coach samen opstellen naar ieders belang. Op basis van een individueel gesprek, een persoonlijkheidstest vanuit DISC worden er handvatten aangedragen. De medewerkers leren hoe ze hun verschillende kwaliteiten nog meer kunnen benutten

Team coaching

Afhankelijk van het doel van de teamcoaching kan een training voor een dag(deel) ook ondersteunend zijn zoals “Effectief vergaderen”, “Prettig samen werken” en “Wezenlijk communiceren”. De ervaring leert dat een weekend of meerdaagse training het teamproces versnellen door met elkaar een weekend samen te werken aan een sterke basis voor een optimaal functionerend team.

Op basis van een individueel gesprek, een persoonlijkheidstest vanuit DISC worden er handvatten aangedragen. De medewerkers leren hoe ze hun verschillende kwaliteiten nog meer kunnen benutten en krijgen handvatten om met hun uitdagingen om te gaan.

 

Wat kan Teamcoaching de organisatie en de medewerkers opleveren?

Versterken onderlinge communicatie binnen het team, het bedrijf en richting de klanten
(Nog) meer plezier in het werk
Inzicht krijgen in de werkpatronen binnen het team
Vergroten van het eigen oplossend vermogen
Meer plezier onderling als collega’s
Prettige en doelgerichte samenwerking
Kennis van communicatiestijlen waardoor teamleden elkaar beter en sneller begrijpen
Vergroten van de algehele teamspirit en werkdrive
 • Voor medewerkers die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling in relatie tot hun team
 • Zelfsturende teams die meer structuur willen aanbrengen in hun gezamenlijke taken en verantwoordelijkheden
 • Als het team worstelt en de uitvoering achterblijft
 • Wanneer teamleden niet efficiënt samenwerken
 • Als ze moeite hebben met stress en werkdruk
 • Teamleden die continu strijd (eindeloze discussies) leveren met leidinggevenden, collega’s, klanten en leveranciers
 • Gebrek aan eigen oplossende vermogens binnen het team
 • Teams die in dezelfde cirkel rondlopen en niet presteren
 • Eigen verantwoordelijkheid versus teamverantwoordelijkheid.
 • Communicatie problemen.
 • Samenwerking binnen het team.
 • Zoekend in het vormen van een zelfsturend team.
 • Inefficiënt
 • Eindeloos vergaderen
 • Belemmerd worden door vastzittende patronen

Er wordt een intakegesprek gepland samen met de leidinggevende of de verantwoordelijke manager/medewerker. Aan de hand van het intakegesprek zal er een offerte worden opgesteld. Na acceptatie van de offerte worden er doelen opgesteld en zal het traject starten. De teamcoaching zal plaatsvinden op de werkvloer, daar waar het team werkzaam is, of op een gewenste andere locatie Op basis van een individueel gesprek, een persoonlijkheidstest vanuit DISC worden er handvatten aangedragen. De medewerkers leren hoe ze hun verschillende kwaliteiten nog meer kunnen benutten en krijgen handvatten om met hun beperkingen om te gaan.

 Afhankelijk van het doel van de teamcoaching kan een training voor een dag(deel) ook ondersteunend zijn zoals “Effectief vergaderen”, “Prettig samen werken” en “Wezenlijk communiceren”. De ervaring leert dat een weekend of meerdaagse training het teamproces versnellen door met elkaar een weekend samen te werken aan een sterke basis voor een optimaal functionerend team. Klik hier voor meer informatie over de trainingen.

Belangrijk in het hele traject is dat het team zelf verantwoordelijk is voor de realisatie van het gewenste resultaat in hun werkzame leven. Wezenlijke antwoorden liggen in onszelf te wachten om ontdekt te worden. Ik geef praktische tips en tools om in het werkzame leven doormiddel van oefeningen en opdrachten stap voor stap het gewenste doel te bereiken.

Door de eigen verantwoordelijkheid op te pakken, neemt het team het roer over hun werkzame leven weer in handen en varen ze niet langer stuurloos rond.

 

Bedrijven waar Innerchanges mee heeft samengewerkt:

Op basis van een individueel gesprek, een persoonlijkheidstest vanuit DISC worden er handvatten aangedragen. De medewerkers leren hoe ze hun verschillende kwaliteiten nog meer kunnen benutten en krijgen handvatten om met hun uitdagingen om te gaan.

Meer weten?

ERIK; hier kan nog een introductietekst voor onderstaand formulier. Druk op 'Bewerk Aanbod' in de zwarte balk bovenin om de tekst aan te passen.

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat