Lichaamsgerichte therapie

Ik zit niet zo lekker in mijn vel

Ons lichaam vertelt ons vaak hele verhalen alleen zijn we vergeten er goed naar te luisteren. Hierdoor kan het zijn dat we niet meer in contact zijn met ons lichaam.

Dit zorgt vaak voor veel vervelende klachten en een algeheel “niet lekker in je lijf zitten” gevoel. Ben je blij met jouw lichaam? Durf je echt te genieten van elke aanraking? Durf je kwetsbaar te zijn? Durf je het gevoel toe te laten in jouw lichaam?

Als Innerchanges coach en therapeut bied ik meerdere werkvormen aan, zoals Wandel coaching, Ademcoaching, Lichaamsgerichte therapie, Regressie therapie, Soundgift

Afhankelijk van de vraag en daar waar gewenst biedt Innerchanges verschillende coachingstrajecten aan van meerdere sessies. Klik hier voor de tarieven – een investering in jezelf.

Ik begeleid je graag bij het maken van de eerste stappen op jouw nieuwe ingeslagen weg naar je onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.

Wat kan Lichaamstherapie jou opleveren?

Rust in jezelf en berusting in de situatie.
Een ontspannen lichaam, dat in harmonie is met zichzelf en niet meer strijd.
De tools om anders met situaties om te gaan zodat ze niet meer problematisch zijn maar behapbaar.
Je gaat bewuster leven in contact met je lichaam.
Je bent meer alert in het dagelijks leven op jezelf en jouw omgeving.
Er is weer balans in je lichaam en tempel zodat jij er kan zijn

Wordt weer als een kind dat geniet van haar/zijn lichaam en op een continue ontdekkingstocht is in zichzelf. We hebben maar een lichaam in ons leven en daar mogen we het meedoen, dit is ons gegeven. Het is dus aan een ieder van ons, om er het beste van te maken en te genieten van ons lichaam. Het lichaam dat op wonderbaarlijke wijze functioneert, tot aan de kleinste cel toe, in perfecte harmonie is met alle delen van zichzelf.

Alleen zijn wij het zelf, de bewoners van het lichaam, de personen die het vervuilen. We respecteren niet de harmonie en kracht van ons lichaam. We accepteren “het lichaam” niet zoals het is, omdat we dat immers nooit geleerd hebben. Tijdens de sessie krijg je handige en praktische tips aangereikt die jezelf kan toepassen en direct kunt ervaren, zodat je er ook daadwerkelijk wat mee kunt in je dagelijks leven.

Dit zorgt vervolgens voor een groot aantal klachten, waarvan hieronder een paar genoemd worden.

We hebben al heel vroeg geleerd om vanuit ons hoofd te leven en te denken met alle verwachtingen, plaatjes en gedachten die daarbij horen. Nu is je hoofd zeker belangrijk en nodig, want immers zitten er letterlijk alle fysieke benodigdheden in die ervoor zorgen dat je lichaam goed kan functioneren. Door lichaamswerk heb ik gemerkt dat ik in mijn lichaam aanwezig kan zijn. Vanuit mijn lichaam kan ik nu leven, ervaren en ontmoeten. Ik hoef niet meer vanuit mijn hoofd te leven. Mijn lichaam draagt nu mijn hoofd en ik kan in mijn lichaam wonen en werkelijk zijn.

Ik nodig je van harte uit om de stap te nemen. Kies voor jezelf en je eigen lichaam. Wordt weer de koning of koningin van je eigen lichaam en leven.
Eer de tempel waar je in woont. Het is immers jouw paleis en je lichaam wordt erg blij als jij er bewust in woont.

 

 • Als je een gespannen lichaam hebt en niet kunt ontspannen en moeilijk om kunt gaan met stress.
 • Als je “niet lekker in jouw vel zit”.
 • Als je geen of moeilijk contact kunt maken met jouw lichaam.
 • Als je niet tevreden bent met jouw lichaam.
 • Als je genoeg hebt van het gevecht dat je dagelijks levert met jezelf en je omgeving.
 • Je chronisch last hebt van moeheid en “energie” tekort ervaart in het dagelijks leven.
 • Als je lichamelijke en emotionele klachten hebt.

 

 • Laag concentratievermogen
 • Tijd tekort
 • Niet begrepen voelen
 • Erg moe worden als je in een grote groep mensen bent
 • Burn-out
 • Gevoel hebben vast te zitten in je lichaam
 • Depressie
 • Overprikkeling
 • Vaak te laat komen
 • Moeilijk kunnen schakelen in je hoofd bij veranderingen
 • ADHD/ ADD
 • Autisme
 • Hoog Sensitief Persoon (HSP)

Lichaamsgerichte therapie kan voor verschillende doelen worden ingezet die wij samen zullen opstellen. Ik vind het altijd belangrijk om de vraag helder te krijgen die je intern motiveert om zo tot het kloppende doel te komen.
Ik maak gebruik van diverse integrale holistische technieken zoals o.a. bewust voelen van je lichaam, fysieke oefeningen, reflectie, regressietherapie, transformatie oefeningen, geleide meditatie, energie- en ademhalingsoefeningen. Deze technieken leren je hoe je jouw balans bewaakt en omgaat met uitdagingen en/of beperkingen in je leven.

Werkwijze

Binnen een veilige en vertrouwde sfeer wordt er op een liefdevolle manier gewerkt Je gaat o.a. aan de slag met het bewust worden van de signalen van je lichaam, je patronen en je gewenste situatie. Je krijgt zicht op je energetische, emotionele en mentale bewustzijn, met andere woorden je gedachtes, gevoelens en je energiehuishouding.
Door inzicht te krijgen in je patronen en dit grondig te onderzoeken ontstaat er weer overzicht en dus rust in je leven. Jij kiest wat je wel en niet wil. Zo ben jij weer in staat een positieve wending te geven aan je leven.
Ik inspireer en motiveer je graag de verandering door te voeren op alle vlakken van je leven. Door je bewust te zijn van de stappen die je maakt, ontspan je meer. Je hoofd wordt meer leeg. De vraag wordt duidelijker en het antwoord komt dichterbij in jezelf.

Tijdens een kennismaking en intakegesprek kun je ervaren wat ik allemaal aanbied. We gaan kijken naar wat het gewenste doel is en wat er voor nodig is. Daarna gaan we de stappen zetten die nodig zijn om jouw gewenste situatie te realiseren.

Wat ik een belangrijke basis vindt om tot resultaat te komen is vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. De inhoud van de gesprekken is daarom van vertrouwelijke aard. Hierop maak ik alleen een uitzondering als er sprake is van een wettelijke verplichting of in het kader van een klachtenregeling.

Tijdens het hele traject ben jij zelf verantwoordelijk voor de realisatie van het gewenste resultaat in je dagelijks leven. Wezenlijke antwoorden liggen in onszelf te wachten om ontdekt te worden. Ik geef je praktische tips en tools om in je dagelijks leven door middel van oefeningen en opdrachten stap voor stap jouw doel te bereiken.
Door je eigen verantwoordelijkheid op te pakken, neem jij het roer van jouw leven weer in handen en vaar je niet langer stuurloos rond.

 

 

Wordt weer de koning of koningin van je eigen lichaam en leven. Eer de tempel waar je in woont. Het is immers jouw paleis en je lichaam wordt erg blij als jij er bewust in woont.

Laat je lichaam voor je werken en niet langer tegen, meer weten?

Vul het formulier in en ik neem contact met je op om zo jou prachtige lichaam weer te laten stralen!

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat