Sjamanistische Retraite van de Ziel

Sjamanistische Retraite van de ziel

Opzoek naar een unieke retraite? Kom dan naar de Sjamanistische retraite van de ziel van  12 t/m 18 september 2022!
Even weg van alles in de wereld en naar je binnenwereld waar je alles vindt wat je nodig hebt.
Verscholen in de bossen rond Eindhoven, ligt hier de plek waar deze retraite plaats zal vinden, volledig verzorgd en begeleid in je persoonlijke proces nodigen Erik Roesink & Joanne May en mede begeleiders je van harte uit. Maak de reis van je leven, door jezelf te initiëren op alle lagen in deze Retraite. Gebruik makend van al je zintuigen, je lichaam, je ziel, je hart, je hoofd en jezelf.  Wordt je uitgenodigd om de grootste schatten in jezelf te vinden en ze te belichamen in deze week.

 

Sjamanistische Retraite van de Ziel wat kan het voor jou doen?

Als je een authentieke ervaring wilt hebben en een verbinding met de natuur wilt herstellen, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Want dat is waar onze sjamanistische retraites over gaan. In feite maakt het niet uit wie je bent, wat je doet, wat je deed of waar je naar toe wilt of nog niet weet waarnaar je pad toe leidt.... Het staat voor verbinding en genezing. Wanneer je contact maakt met je eigen persoonlijke gidsen, kracht & totemdieren, zul je een essentieel aspect van je reis hier op aarde begrijpen. Onze retraites bieden voor een ieder die inzichten. Sta je open voor het bredere perspectief waarbij het zielenleven meespeelt in mentale, emotionele, fysieke, spirituele en energetische zin die we als mens ervaren? En wil je met jezelf de diepste dieptes in om blokkades te herkennen? Wil je een retraite week ondergaan waarmee je diepere toxische emotionele lagen en daarbij behorende gedachten- en gedragspatronen in positieve zin kan laten stromen, loslaten en ombuigen? Zodat jij je makkelijker kunt uiten, bewegen en handelen.

Sjamanistische Retraite van de Ziel staat voor verbinding met je ziel, intuïtie, jezelf, je medemens en de aarde!

Wat kan een Sjamanistische Retraite jou opleveren?

Sterven in af gescheidenheid en geboren worden in verbondenheid
Verbinding met je ziel, intuïtie, de aarde en al het leven
Een helende reis voor je lichaam, hart en ziel
Je ego en mind in heelheid laten thuiskomen in jezelf
Contact met je innerlijke wijsheid en je ware missie gaan leven op aarde
Oude lagen en huid afleggen en afwerpen, een thuiskomen bij jezelf op alle lagen
Je levenskracht gaat nog meer stromen
Je krijgt zicht en inzicht over jezelf, patronen en innerlijke structuren.

Deze retraite is een helende reis van hart & ziel, om je oude huid en lagen af te werpen, de elementen in jezelf weer in balans te brengen en contact te maken met je innerlijke wijsheid. Thuiskomen bij jezelf, authentiek leven en staan voor wie je bent en wat je ware missie op aarde is. Sterven in af gescheidenheid en geboren worden in verbondenheid.

Wil jij nog meer rust? Vertrouwen? Geluk en flow ervaren? Met compassie voor jezelf en compassie naar al jouw relaties? Wil je nog meer verbinding voelen met dierbaren, je medemens en ook met de aarde, de natuur en je ware zelf? Wil je je focus van vastzitten in oud en opzoek naar bevrijding loslaten? Ben je al langer opzoek naar nieuw en in verbondenheid leven met jezelf en de wereld om je heen en wil je dit ook echt gaan ervaren? Wil je je levenslessen tot in de diepste diepten leren kennen en tevens verbonden zijn met jezelf en met alles wat is. Zodat je nog sterker op jouw pad, jouw missie, jouw rode draad in je leven komt te staan?

Ritueel Verstilling momenten

Dit zijn momenten waar de mogelijkheid bestaat om voor jezelf te mediteren, te wandelen, je gedachten en gevoelens op een rij te zetten. Te schrijven, even niks te doen. Of juist wel om hulp te vragen als dat nodig is. Naar behoefte kan er tijdens de verstillende momenten een coaching gesprek aangevraagd worden met een van de coaches. Weet dat iedereen in de groep een spiegel kan zijn waar je veel van kan leren. Aangezien ieder mens iets anders weerspiegelt kan het je dus veel rijkdom opleveren als je de spiegels durft te ontvangen.

Ceremoniële Zweethutten 

De oorsprong van de zweethut ceremonie hebben we te danken aan de Native Americans. Er zijn vele bekende stammen, enkele daarvan zijn de indianenstammen Lakota-Sioux en Hopi. Zij bouwden van lange wilgentakken een raamwerk wat eruitziet als een iglo. De indianen noemen dit liefkozend een Inipi. Over het raamwerk gingen vervolgens meerdere lagen wollen dekens zodat het binnen donker is. In het midden van de Inipi is een stenencirkel. Hierin worden de hete oranje gloeiende vuurstenen gelegd, komend uit het vuur wat ceremonieel is aangestoken. Als de hut gesloten is gaan er water en kruiden over de stenen om de ervaring en de warmte in de hut compleet maken.

Inipi betekent letterlijk het huis van adem. De warme lucht die vrijkomt als er water over de hete stenen gegoten wordt staat symbolisch voor de adem van grote geest.

Vanuit welke traditie komt de zweethut

Vanuit het sjamanisme, waar de zweethut ceremonie vandaan komt, is alles bezield. Grote geest, bij de meesten bekend onder andere namen (bijvoorbeeld God, Allah, Krishna of Universum), is aanwezig in alles wat leeft. Van het kleinste insect tot aan de grote zon. Elke cel van elk levend organisme is bezield. Door respectvol om te gaan met de ceremonie, de natuur en de elementen kun je weer dichter in contact komen met jezelf en grote Geest.

Betekenis zweethut ceremonie

Symbolisch gezien staat de zweethut voor de baarmoeder van Moeder Aarde, het vrouwelijke deel in onszelf. Het vuur staat voor het zaad, het mannelijke deel in onszelf. Zowel mannen als vrouwen hebben een mannelijk en een vrouwelijk deel in zich. Het is van belang deze beide te ontmoeten en samen te brengen. Je wordt in de zweethut uitgenodigd om te reizen in je lichaam, in jezelf en op reis te gaan met de windrichtingen.

Een zweethut ceremonie zorgt ervoor dat je lichaam en geest op verschillende niveaus worden gereinigd. Dit gebeurt op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Een zweethut ceremonie kan je lichaam en geest reinigen. Reinigen van zaken die niet meer voedend zijn. Je wordt uitgenodigd om bewust contact te maken met je lichaam en geest. Hierdoor kunnen oude, niet meer voedende ideeën, gewoontes en/of patronen losgelaten worden. Losgelaten worden om daarna getransformeerd te worden en te kunnen veranderen.

Ceremonie Soul Retrieval Meditatie

Wanneer we traumatische gebeurtenissen meemaken, is het mogelijk dat een deel van de ziel zich afscheidt en een deel van ons essentiële zelf meeneemt. Dit zielsverlies kan zich op verschillende manieren manifesteren, waaronder ziekte, emotionele stilstand, angst en onzekerheid. Gelukkig is het mogelijk om niet-lineaire tijd – het tijdloze nu – binnen te gaan om het verloren zielsdeel te herstellen. Gebeurtenissen uit het verleden te genezen en zelfs de loop van het lot te corrigeren.

Een traditie van de Laika Indianen uit Andes gebergte uit Zuid-Amerika. Dit komt omdat de reis van het ophalen van de ziel inhoudt dat er opnieuw moet worden onderhandeld over verouderde zielscontracten en het weggooien van beperkende overtuigingen. De taal van de ziel is heel anders dan wat we gebruiken. Het is rijk aan beeld, mythe, archetypen en mysterie; vol poëzie en magie, intuïtie en liefde.

In welke werelden wordt er gewerkt?
In het sjamanisme kennen we de midden wereld, de boven wereld en de beneden wereld. We leven, werken en voeden onze gezinnen op in de midden wereld; de Hoogste Wereld is het onzichtbare domein van ons lot en onze geest; de Lagere Wereld, waar het verslag van de hele menselijke geschiedenis wordt bewaard, is het rijk van de ziel. Dus, om een ​​verloren zielsdeel terug te krijgen, is het noodzakelijk om naar de Lagere Wereld te reizen. De reis zelf is een unieke bewustzijnsstaat die je binnenkomt door middel van geleide meditaties en ademhalingsoefeningen. Het stelt ons in staat om het verleden opnieuw te bekijken om gebeurtenissen die lang geleden hebben plaatsgevonden te helen en om meer wenselijke bestemmingen voor onszelf en onze dierbaren te vinden.

 

Ritueel De sjamanistische dood

In Sjamanistische culturen of het nu, de indianen zijn in noord west Amerika, zoals de Hopi of de Lakota-Sioux. Of de stammen uit zuid& midden Amerika of de stammen uit Siberië allemaal beschouwen ze de dood niet als een einde maar als een overgangsrite naar het nieuwe, een initiatie naar heelheid in jezelf. Als je bereid bent het oude echt los te laten kan er ook werkelijk pas wat nieuws in je leven komen. Eigenlijk hebben wij mensen in ons leven tot nu toe al veel momenten meegemaakt van loslaten. Zo groot en klein als het overlijden van een huisdier of familielid of het verlies van bezit, baan of een vriendschap. Wij willen je uitnodigen om deze sjamanistische dood te zien als een initiatie waarin je het oude (alles wat je wil loslaten en transformeren) achter je laat en aan het nieuwe begint. Jou nieuwe leven in verbondenheid en innerlijke kracht.

Wat ga je precies doen
Bij dit ritueel ga je je eigen graf graven. Je wordt begraven en je staat na een aantal uren weer op ​​voor een nieuwe geboorte van jezelf in de wereld. Maak je geen zorgen... Je hoofd blijft boven de grond!

Je graaft zelf de kuil waar je later in gaat liggen gedurende de nacht. Wij nodigen je uit en moedigen je aan om te mediteren over wat je zou willen loslaten en hoe jij herboren zou willen worden tijdens het graven. Vragen die je kan meenemen; Waar ben ik nog gehecht aan? Wat zijn mijn angsten? Wat zijn mijn verslavingen? Welke verbindingen heb ik nu en wil ik die nog langer, voedt het me of niet?

Nadat jouw graf is gegraven, ga je in het graf liggen(hoofd boven de grond). Een begeleider begint dan aarde op je te scheppen om de initiatie ervaring te stimuleren. Terwijl de aarde op je rust, herbeleef je het leven dat je hebt gehad. Je wordt aangemoedigd om met de aarde te praten die op je is gegooid om een ​​gesprek met de goddelijke moeder, moeder aarde, te hebben. Dit is een krachtige methode van loslaten van trauma en de af gescheidenheid in jezelf en het leven. Laat alle plaatjes en beelden voorbij komen alsof dit je laatste dag is van je oude leven.

Zodra de sjamanistische doods initiatie voltooid is, kan je nadenken en voelen over de aard van het leven dat je nu wilt gaan ervaren. Waar kies je voor? Waar wordt jij blij van? Waar gaat alles van stromen? Waar zeg jij volmondig ja tegen? De volgende ochtend sta je herboren op uit je zelf gegraven graf ​​​​(met de hulp van de begeleiding) om jezelf en de wereld opnieuw te ontmoeten vanuit verbinding.

 

Cacao Bliss 

Cacao bliss is een plant medicijn. Het is een blend van 20 verschillende kruiden verwerkt die het openen van je hart stimuleren. Cacao bliss  zorgt ervoor dat je in het hier en nu kan zijn en je innerlijke werk kunt doen. Het verschil van cacao bliss ten opzichte van Ayhuascua is dat je over het algemeen niet ziek wordt, je gaat niet overgeven. Klik hier voor meer info over de oorsprong van de cacao boon.

De cacao bliss staat voor: Trauma verwerking, het hart helen, de verbinding met jezelf aangaan, rouw verwerking, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, je zielsmissie leven, creativiteit, je chakra's openen, positieve mindset ontwikkelen en innerlijke rust. Voor de ene persoon is dit heling, blokkades wegnemen, angsten onder ogen zien of confrontatie. Voor de ander kan dit betekenen om in onvoorwaardelijke liefde te komen, te herinneren wie je bent, waar het leven over gaat en waarom je hier bent.

Met cacao bliss reis ga je met aandacht en intentie aan. Een reis waarin je begeleid wordt om dat te mogen inzien waar beweging in mag komen. Waar loop je vast? Wat mag gezien worden? Wat mag naar de oppervlakte komen? Door een "cacao bliss" reis te nemen, neem je een duik naar binnen. Een reis die je meeneemt naar je onderbewustzijn niveau. Daar ligt de schatkamer van antwoorden.

Dit kan betekenen dat je bliss ervaart, maar ook dat je pijn en verdriet tegenkomt. Heb compassie voor jezelf. Verzet je niet, maar laat alle emotie toe die ontstaat. Met een open hart kan je transformeren. Doordat je daadwerkelijk voelt kan je het herkennen, als je het kan herkennen kan je het ook erkennen, dat is de kracht van transformatie. Er zullen momenten van verstilling zijn, en er zullen momenten dat er gedrumd wordt. Of andere muziek instrumenten zoals de klankschaal of een ratel. Dit brengt je tot een diepere laag.

De cacao bliss reis ga je met aandacht en intentie aan. Een reis waarin je begeleid wordt om dat te mogen inzien waar beweging in mag komen. Waar loop je vast? Wat mag gezien worden? Wat mag naar de oppervlakte komen? Door een "cacao bliss" reis te nemen, neem je een duik naar binnen. Een reis die je meeneemt naar je onderbewustzijn niveau. Daar ligt de schatkamer van antwoorden. Dit kan betekenen dat je bliss ervaart, maar ook dat je pijn en verdriet tegenkomt.

Heb compassie voor jezelf. Verzet je niet, maar laat alle emotie toe die ontstaat. Met een open hart kan je transformeren. Doordat je daadwerkelijk voelt kan je het herkennen, als je het kan herkennen kan je het ook erkennen, dat is de kracht van transformatie. Er zullen momenten van verstilling zijn, en er zullen momenten dat er gedrumd wordt. Of andere muziek instrumenten zoals de klankschaal of een ratel. Dit brengt je tot een diepere laag.

Voor meer informatie klik hier om het 1 op 1 te ervaren bij Joanne May

 • Toilet spullen
 • Kussen, slaapzak en een extra dekentje of schapenvacht. (eventueel een kruik)
 • 1 grote deken die 1,5 keer om je heen kan
 • 2 kleinere dekens (wol of andere stof) en yoga mat
 • Dikke mat voor in de tent om op te slapen
 • Regenjas en dikke winterjas, muts waar nodig en warme sokken
 • Het advies is om na de zweethut te gaan slapen zonder te douchen, zodat je door kan reizen in de nacht op de energie van de zweethut.  Desgewenst neem je een extra beddengoed mee als je dit de volgende dag wilt verschonen
 • Bij voorkeur een eigen tent, neem contact op met Erik van Innerchanges als je deze niet hebt.
 • Kleding die vuil mag worden en geschikt is voor de elementen je bent immers veel buiten
 • Kleed je ook aan in laagjes zodat mocht het koud/warm zijn je wat uit of aan kan doen
 • Waterfles/bidon
 • Neem voldoende handdoeken mee (gemiddeld 2 handdoeken per zweethut) en voor gebruik na het douchen
 • Slippers, laarzen, wandelschoenen, schoenen die smerig mogen worden
 • Badjas of sherpa's (omslagdoek voor de vrouwen).
 • Je persoonlijke kracht voorwerpen of instrumenten
 • Een zaklamp, voor als je s 'nachts wilt gaan plassen
 • Een schep om je eigen graf te graven
 • Wat lekkers om te delen met anderen en jezelf (neem mee wat jij lekker vindt)
  voor de avond na de sjamanistische dood om het leven te vieren.

Dag 1

13.00 uur – 14.00 uur inloop, aankomst en welkom
14.00 uur – 22.00 uur start programma en kennismaking & introductie *

Onder andere met;
- Sjamanistische medicijnbuidel maken
- Maaltijd
- Zweethutceremonie
- Verbindende deel ronde

Dag 2

07.00 uur – 21.30 uur dag programma *
Onder andere met;
- Soul Retrieval Meditatie, verstilling momenten en verbindende deel ronde
- Chocolate Magic Experience
- Ontbijt en maaltijd

Dag 3

07.00 uur – 21.30 uur dag programma *
Onder andere met;
- Soul Retrieval Meditatie, verstilling momenten en verbindende deel ronde
- Voorbereiding Sjamanistische Doods ritueel
- Ontbijt en maaltijd

Dag 4

07.00 uur – 21.30 uur dag programma *
Onder andere met;
- Soul Retrieval Meditatie, verstilling momenten en verbindende deel ronde
- Sjamanistische Doods ritueel
- Ontbijt en maaltijd

Dag 5

07.00 uur – 21.30 uur dag programma *
Onder andere met;
- Soul Retrieval Meditatie, verstilling momenten en verbindende deel ronde
- Ecstatic dance met sjamanistische instrumenten
- Ontbijt en maaltijden

Dag 6

07.00 uur – 21.30 uur dag programma *
Onder andere met;
- Soul Retrieval Meditatie, verstilling momenten en verbindende deel ronde
- Zweethutceremonie
- Ontbijt en maaltijd

Dag 7

07.00 uur – 14.00 uur dag programma *
Onder andere met;
- Soul Retrieval Meditatie, verstilling momenten en verbindende deel ronde
13.00 uur - 14.00 uur Gezamenlijk opruimen en in verbinding afronden

*Naar behoefte kan er tijdens de verstillende momenten een coaching gesprek aangevraagd worden.

*De tijden kunnen afwijken, dit naar behoefte van de groep.

 

Advies voor optimale beleving

Wij adviseren je om vanaf zaterdag voor de retraite plant-based te eten. In het aanmeldformulier staat alle informatie vermeld, die je krijgt na aankoop van je online ticket.

Maaltijden, alcohol of drugs

Drink 3 dagen van tevoren geen alcohol of gebruik geen drugs, voor een optimale beleving en innerlijke reis. Eet licht en voedzaam zodat je de reis optimaal kan beleven en er het meeste uithaalt voor jezelf. We adviseren om zoveel mogelijk plant-based te eten 3 dagen voor je ceremonie en de dag zelf. Hoe schoner je lichaam is, des te fijner je reist dan hoef je er namelijk niet meer doorheen tijdens je reis. De maaltijden zullen afgestemd zijn op de reizen die innerlijk worden gemaakt gedurende deze retraite en zijn van biologische aard.

 

Gezondheidsklachten?

Zijn er gezondheids- of psychische-klachten of is er sprake van medicatie gebruik of dieet wensen graag dit even van tevoren aangeven op het deelnameformulier wat je ontvangt na je online aankoop.

*Bij twijfel raadpleeg van tevoren je huisarts

*Een voorwaarde voor deelname is dat je tekent in gezonde toestand te verkeren.

Heb je vragen stel ze gerust via de mail door te mailen naar erik@innerchanges.nl of ja_may@live.nl

 

Seks & Masturberen

Het is aan te raden om 3 dagen voor de ceremonie dit niet te doen. Door seks of masturbatie tot drie dagen voor de sjamanistische retraite te hebben, neem je de energie van je partner mee, die blijft tot drie dagen actief in je energetische lichaam. In je eigen draagkracht staan is waardevoller. Wees je ook bewust dat je vooral de eerste drie dagen na de retraite open staat. Seksuele activiteiten kunnen anders ervaren worden! Ons advies is om na de retraite enkele dagen vrij te hebben minimaal 1 en maximaal 3 of meer om zo alle indrukken en ervaringen te verwerken voor dat je weer het dagelijks leven instapt.

 

Vrouwen tijdens hun maantijd

Vrouwen in hun maantijd zijn welkom, graag wel even aangeven van tevoren. Je kunt de Sjamanistische Retraite van de Ziel doen als je in je maan dagen bent. Houd er rekening mee dat je gevoeliger kunt zijn op deze dagen, maar ook extra krachtig bent. Voel aan of dit voor jou wel of niet goed voelt om een innerlijke reis te maken als je in je maandagen bent. De eerste drie dagen van je menstruatie ben je gevoeliger en sta je meer open voor energieën.

Koop je Sjamanistische Retraite van de Ziel ticket online en betaal via de Webshop, gevuld met drums en kruiden van Innerchanges en ontvang €75,- korting.
De vroegboek introductie korting is € 888,88 tot 1 maand van te voren.

De normale introductie prijs is € 963,88 deze geldt van 1 maand van te voren.

Reserveer, daarom nu met €75,- korting, je plaats voor de retraite van 12 t/m 18 september 2022
Dit alles is,
inclusief 6 overnachtingen in tent, 15 min coaching per dag, 5 Soul retrieval meditaties, Cacao Bliss, Sjamanistisch doods ritueel, 3 zweethutceremonies ontbijt, lunch, diner, koffie/thee, alle materialen en begeleiding.

Na je aanmelding ontvang je het inschrijf formulier, gezondheidsverklaring met alle verdere informatie.

Ik hoop je te ontmoeten!

Hartsgroet,  Erik Roesink, Joanne May en begeleiders.

 

"Als je op deze pagina bent beland omdat je op zoek bent naar een sjamanistische reis, dan hebben we een vraag voor jou: Weet je "ECHT" waar je om vraagt ​​en ben je "ECHT" klaar om het te ontvangen?". Want alles waar je om vraagt dat zal je ook gegeven worden. Dus bereid je ook voor om het allemaal te ontvangen."

Geen evenementen gevonden!

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat