Vision Quest In De Natuur

Natuur retraite

Deze overgangsrite ook wel te zien als een natuurretraite, is een reis in jezelf naar jezelf samen met de elementen, de sterren en de aarde. Feitelijk een bezinningstocht in Nederland of Europa. Soms word je door iets geraakt en voel je aan alles in jezelf dat het tijd is om het anders te doen. Te veranderen, maar je weet niet hoe. Je hart en ziel weten dat het tijd is, maar je hoofd sputtert tegen! Komt met de meeste bizarre of logische redenen waarom je het niet zou moeten doen.
Ik nodig je van harte uit om je te durven laten raken. Neem de stap die nodig is om de beste versie van jezelf te zijn. Dat ben jij toch dubbel en dwars waard, jij prachtig mens. Kom naar de informatieavonden en je zult weten en ervaren of dit klopt voor jou.

Wat is een Vision Quest bij Innerchanges?

Een Vision Quest is een unieke reis, overgangsrite, die je zelf maakt. Een verdieping, een intensieve reis naar binnen, waarin je wel ondersteund wordt door begeleiders. Durf met volledige aandacht naar alles in jezelf het “goede”, het “slechte” en het “lelijke” te kijken. Deze aandacht maakt alles mooier. De kracht en werking van een Vision Quest ligt vooral in de aandacht die je eraan geeft. Door je open te stellen in jezelf kun je je weer bewust worden van de elementen om je heen. Zo is het mogelijk om de enorme verbondenheid te ervaren van alles in onszelf, met alles buiten onszelf. Een unieke natuurretraite.

Wat kan een Vision Quest jou opleveren

Ervaar de natuur in al zijn schoonheid, kracht en rauwheid.
Beleef een diepe verbinding met jezelf, spirit en de natuur.
Er komt focus in je denken en diepe verbinding.
Vind je kracht en passie terug en ontmoet jezelf.
Je krijgt zicht en inzicht over jezelf, patronen en innerlijke structuren.
Laat alles los wat niet langer dient.
Intenties worden duidelijker en wat de volgende stappen zijn.
Jouw levensdoel in dit leven wordt helder(-der).
Diep contact met je hart, ziel en lichaam.

Vision Quest betekent letterlijk een zoektocht naar een visioen. De oorsprong van de Vision Quest hebben we te danken aan de oervolkeren van de wereld en de Native Americans. Er zijn vele bekende stammen, enkele daarvan zijn de indianenstammen Lakota-Sioux en Hopi.

De oervolkeren hadden een overgangsritueel waarbij een jongvolwassene de natuur inging en terugkwam als volwassene. Tijdens deze Vision Quest verbleven jongvolwassen enkele dagen alleen in de natuur met enkel water, om zo hun volgende levensfase in te gaan. Helderheid te krijgen wat er mocht gebeuren in het leven. Een hernieuwde verbinding te maken met hun ziel en spirit in hun aardse lichaam en bestaan. Om een persoonlijke zoektocht naar de eigen bron te maken. Los te laten wat niet langer dient, te helen en te vernieuwen wat nodig was.

Daarna kwamen ze als (her)nieuwe(de) mensen uit de Vision Quest. Omdat alles in hun zelf anders was, ze hadden immers nu een groei door gemaakt, was ook hun buitenwereld verandert. Een Vision Quest kan een alles veranderende reis zijn in jouw leven. Een prachtig bewijs van de oerkrachten die wij mensen in onszelf hebben om het heft in eigen handen te nemen. Om authentiek onszelf te zijn en ons levenspad te bewandelen.

Er is bewust gekozen voor een kleine groep deelnemers, minimaal 10, maximaal 14. Dit zodat alle deelnemers datgene kunnen ontvangen wat goed voor ze is. En de aandacht en zorg krijgen die nodig is of gevraagd wordt. Er gaan 4 begeleiders mee tijdens de Vision Quest.

Het is elke keer weer een bijzondere reis doordat iedereen uniek is en wat anders inbrengt in de groep. De andere deelnemers kunnen spiegels zijn die je wat te vertellen hebben en je zo meer kunnen leren over jezelf.

De begeleiders zullen de hele reis afgestemd zijn op het totale proces en die van de deelnemers onderling. Afgestemd gedurende alle voorbereidingsontmoetingen, en de proefnacht met aansluitende zweethut ceremonie. Verwantenavond, de Vision Quest zelf en de terugkomavond aan het einde van het jaar zullen zij er ook allemaal zijn. Om zo alle (hulp)vragen te beantwoorden en de deelnemers te begeleiden.

Soms word je door iets geraakt en voel je aan alles in jezelf dat het tijd is om het anders te doen. Te veranderen, maar je weet soms niet hoe. Je hart en ziel weten dat het tijd is, maar je hoofd sputtert soms tegen. Komt met de meeste bizarre of logische redenen waarom je het niet zou moeten doen.
Ik nodig je van harte uit om je te durven laten raken. Neem de stap die nodig is om de beste versie van jezelf te zijn. Dat ben jij toch dubbel en dwars waard, jij prachtig mens. Kom naar de informatieavonden en je zult weten en ervaren of dit klopt voor jou.

Een Vision Quest is een unieke reis die je zelf maakt, maar waarin je wel ondersteund wordt door begeleiders. Durf met volledige aandacht naar alles in jezelf het "goede", het "slechte" en het "lelijke" te kijken. Deze aandacht maakt alles mooier. De kracht en werking van een Vision Quest ligt vooral in de aandacht die je eraan geeft. Door je open te stellen in jezelf kun je je weer bewust worden van de elementen om je heen. Zo is het mogelijk om de enorme verbondenheid te ervaren van alles in onszelf, met alles buiten onszelf.

Hierbij enkele inspirerende citaten van bekende mensen en oervolkeren;

De enige constante factor in ons leven is verandering
Ware rijkdom vind je niet buiten jezelf maar in jezelf
Werkelijke wijzen en sjamanen sterven duizend doden in een leven
Het enige wat sterft in jou is dat deel dat nog niet verbonden was, en dit deel wordt opnieuw in heelheid geboren in jezelf
Na een waarachtige keuze van een mens spant het hele universum samen om zijn keuze te realiseren

Je voelt een ja, en dan? Kom en neem deel aan de gratis informatieavonden op:

Locatie: Het Vlinderhuys aan de Barchman Wuytierslaan 51 te Amersfoort
Tijd: van 20.00 - 22.00 uur

Schrijf je in voor deze reis van je leven! Tijdens de informatieavonden, krijg je alle praktische informatie die nodig is zodat je voorbereid aan jouw reis kan beginnen. Jouw Vision Quest begint na jouw keuze. Let goed op alle signalen die je ontvangt na je keuze. Deze kunnen allemaal richting aanwijzers zijn, onderweg en ter voorbereiding op deze reis van je leven.

Gedurende de hele reis van begin tot eind en zelfs daarna word je ondersteund in jouw proces om zo de mooiste versie van jezelf te zijn. Tijdens de voorbereidingsavonden zullen alle 4 begeleiders beschikbaar zijn voor al je (hulp)vragen. Gedurende de "proefnacht" met zweethut ceremonie en uiteraard tijdens de Vision Quest zelf en tijdens de terugkomdag. Tijdens de Vision Quest zelf zullen de begeleiders dagelijks 1 a 2 rondes maken langs de plekken waar de deelnemers verblijven. Uiteraard zijn ze de hele tijd volledige afgestemd op het totale proces en de reis van de deelnemers.

We zullen tijdens deze Quest verse vegetarische, biologische en verantwoorde maaltijden verzorgen. Dieet wensen worden meegenomen. Voor je Vision Quest zullen we vooral bezig zijn om afgestemd te vasten en lichte maaltijden te maken. Na terugkomst in het basiskamp bouwen we langzaam de maaltijden weer op zodat je gevoed terug kan naar huis.

De eerste twee ontmoetingen zullen in de avond plaatsvinden van 19.00 - 22.00 uur. Tijdens deze avonden ga je kennismaken met je reisgenoten en werk je er aan om je persoonlijke doel te verhelderen. We zullen meerdere kleine meditaties en ceremonies doen, onder andere voor je krachtdier en totemdier. Verder krijg je alle handige en praktische informatie die nodig is. En kun je al je vragen stellen en word je ondersteund om een stap dieper te gaan in jezelf en je reis.

De derde voorbereidingsontmoeting voor de Vision Quest zal er een "proefnacht" zijn op de Veluwe die bekrachtigd wordt met een zweethut ceremonie de volgende dag. Deze nacht word je bewust uitgenodigd om oude stukken los te laten. Je beleeft de "dood van de Sjamaan" en de dag erna zal je in de zweethut ceremonie meegenomen worden om weer een stapje dieper te gaan in jezelf. Alles om je klaar te maken voor jouw Vision Quest in

Als laatste voorbereidingsontmoeting is er de verwantenavond op                  van 20.00 - 22.00 uur in het Vlinderhuys te Amersfoort. Een bijzonder moment waarbij je 1 of 2 naaste verwanten of dierbaren meeneemt. Zij mogen op deze avond bewust afscheid van je nemen om je daarna bij terugkomst van je Vision Quest als hernieuwd weer te ontvangen. Je naaste of dierbaren zijn tevens hoeders van het thuisfront voor jou.

De Vision Quest zal op een unieke plek zijn. In een door bos omgeven plek zullen we het basiskamp hebben. De 2 dagen voor aanvang van je Quest zullen we meerdere verkennende wandelingen maken om het gebied te verkennen en je plek te vinden. Er zal een zweethut ceremonie plaatsvinden en meerdere deelrondes om zo goed voorbereid de Quest in te gaan.

Als de Vision Quest begint vertrek je naar de door jou zelfgekozen plek in de natuur. Dit zal de plek zijn waar je drie dagen en nachten zult verblijven met alleen water. Deze plek zal je heilige ruimte zijn waar je tot inzicht komt over je leven en zal je alles ontmoeten en ervaren wat voor jou bestemd is. Alle gedane voorbereidingen komen hier samen en zijn dus van essentieel belang om werkelijk tot een "Vision" te komen.

 

Na deze 3 dagen kom je hernieuwd terug naar het basiskamp waar de begeleiders je met lichte maaltijden weer welkom heten in de bewoonde wereld. De laatste 2 dagen zullen we de voeding langzaamaan verstevigen. Ondersteund door deelmomenten, zweethut ceremonie en veel ontspanning om je weer helemaal te laten landen in jezelf. Zodat je probleemloos aan de reis terug naar huis kan beginnen.

Terugkomdag

Na afloop van je Vision Quest zal er aan het einde van het jaar een terugkomavond zijn.        van 19.00 - 22.00 uur in het Vlinderhuys aan de Barchman Wuytierslaan 51 te Amersfoort. Hier zullen we gezamenlijk met alle reisgenoten en begeleiders samenkomen. Om onze momenten, (levens)ervaringen en foto's te delen. Om elkaar te herinneren aan de unieke reis die we samen gemaakt hebben. Om samen het leven te vieren en verbonden het nieuwe jaar in te gaan.

Er zal na de proefnacht een zweethut ceremonie zijn, voor aanvang en na afloop van de Vision Quest. Van oudsher worden er overal op aarde zweethut ceremonies gegeven. Een zweethut ceremonie zorgt ervoor dat je lichaam en geest op verschillende niveaus worden gereinigd. Door het verstillen in jezelf kun je de verbinding met jezelf vergroten en jouw innerlijke wijsheid wakker maken. Hoe groter jouw investering in energie en aandacht, hoe meer je er voor terug krijgt. Op de volgende pagina is meer te lezen over de zweethutceremonie.

Koop je Vision quest ticket online en ontvang € 125,- korting. 
Vanaf 1 juni voor € 1395,00, nu voor slechts € 1270,- online.
Reserveer daarom nu met € 125,- korting! (Met de korting heb je de heen- en terugreis er al bijna uit).

Inclusief: 3 voorbereidingsavonden, proefnacht en verwanten dag. 5 overnachtingen. 3 dagen en nachten in de natuur. Maaltijden en adviezen om goed te vasten. Meditatieve wandelingen en drie zweethut ceremonies. Terugkom avond en volledige begeleiding van begin tot eind.

Betalingsmogelijkheden

Betalen in termijnen is mogelijk. Wij bieden dit heel bewust aan, omdat we geloven dat waardevolle dingen voor iedereen beschikbaar zouden mogen zijn. Neem contact op door te mailen naar erik@innerchanges.nl.

Ik hoop je te ontmoeten! 
Hartsgroet, Erik Roesink

Reis je liever niet in een groep? Je kunt ook individueel een Zweethut Vision Quest doen van enkele dagen, volledig begeleid. Voor meer informatie stuur een mail naar erik@innerchanges.nl . 

‘Transformerend, verrijkend, natuur-rijk, diepgaand en verbonden’

Wil je een Vision Quest boeken? Vul het onderstaande formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat