Moederdrum Making Reizen

Droom de roep van de aarde

De roep van de grote samenkomst van duizenden drums is een roep van spirit die al door vele sjamanen, van oude tradities en culturen, door alle tijden heen gehoord en gerealiseerd is. Deze roep spreekt over een grote samenkomst van mens en drum, in volledige eenheid en verbondenheid, met alle levende wezens op aarde. Met als doel de trillingsfrequentie van de aarde te verhogen. Al jaren zijn vele mensen bezig op allerlei manieren om hun bijdrage te leveren, van indianenstam tot hedendaagse lichtwerker, om meer liefde en vrede in de wereld te brengen. Mijn hart gaat heel erg zingen van deze grote samenkomst die aankomend is, om zo mijn bijdrage te mogen leveren.

Deze droom kwam 6 jaar geleden tot mij en heeft me sindsdien geïnspireerd om prachtige moederdrum reizen te mogen begeleiden en te helpen realiseren. In mijn droom van de grote samenkomst, heb ik het beeld gezien dat ik 13 grote moederdrums mag helpen realiseren, die in een 6-puntige ster staan. Daar omheen 7 cirkels van drummende mensen met allemaal een sjamanendrum of handdrum. Iedereen drummend met dezelfde intentie om zo een krachtig energieveld neer te zetten en een grote impuls te geven aan de aarde.

Ik zoek een pow-wow drum, moederdrum

Het maken van een moederdrum (pow-wow), oerdrum wordt vaak begonnen vanuit een sterke roep vanbinnen, vanuit je ziel, vanuit de aarde. Nadat jij ‘ja’ hebt gezegd bij het maken van een moeder drum is het creatieproces voor zowel jou als de drum begonnen. Afgestemd op jouw wensen en die van de drum spirit gaan we stap voor stap jouw moederdrum realiseren. Want in de energie is jouw drum al volledig aanwezig en hoeven jouw handen en aandacht alleen maar het geboorteproces te realiseren.

Op dit moment staat de teller op 8 gemanifesteerde moederdrums. Ik hoop dat jij de volgende bent die de roep van realisatie, van de trilling van de aarde, ook voelt. Zo maken we samen in de wereld om ons heen, die eigenlijk de hemel is, het paradijs op aarde.

Laat je verrassen door jouw unieke creatie

Wat houdt een moederdrum reis maken bij Innerchanges in?

Sinds 2015 biedt Innerchanges ‘Maak je moederdrum (pow-wow)’weken aan. Tijdens dit creatieproces van 5 aaneengesloten dagen, werk je onder begeleiding aan jouw pow-wow drum (moederdrum). Van tevoren hebben we contact en komen samen om te bepalen welk dier en houtsoort zich aandienen voor jouw moederdrum. Door ons af te stemmen op het juiste dier en de juiste houtsoort die met jou resoneren creëer je jouw unieke ritme en trilling. Voorafgaand aan deze 5 dagen vindt er een verbindings-dag plaats, waarop je het frame en onderstel lijmt. Tijdens de 5 dagen bewerk je het frame en onderstel, je knipt de strings en spant hiermee de huid op drum. De laatste dag is de awakeningceremonie. Op deze bijzondere dag wordt jouw pow-wow drum wakker gemaakt, daalt de spirit van je drum volledig in en vind de geboorte plaats. Vanaf dat moment ben jij de hoeder van je eigen, unieke moederdrum. Uiteraard word je van begin tot eind volledig begeleid. Weet dat alles wat je erin stopt je ook terugkrijgt en je helpt op je verdere levenspad.

De hoedster had de roep ontvangen om haar eigen moederdrum te maken. Sinds die tijd is er veel in beweging in haar leven, de reis heeft zoveél gebracht. Zulke intense dingen kun je eigenlijk niet verwoorden die wil je ervaren

Voel jij van binnenuit dat het ook voor jou tijd is om een moederdrum, oerdrum, te gaan maken? Ik begeleid je graag op weg. Je kunt een bericht sturen naar [email protected].

Testimonial van anderen

Het proces van de moederdrum begon precies een jaar geleden en toen wist ik nog niet wat het me allemaal zou brengen. Vervolgens was ik thuis en werd er 1 keer in de maand een grote drumcirkel georganiseerd door Erik. Ik wilde daar gelijk bij zijn en daar gebeurde het, in de 2e ronde werd ik uitgenodigd om op de grote moederdrum te spelen en wauw er kwam echt een heel magisch gevoel binnen wat ik echt niet kan beschrijven. Dit voelde zo enorm krachtig, dit was de roep van de moederdrum die ik mocht gaan maken. Ik ben in het proces gestapt zonder dat ik wist wat me te wachten stond en wat ik zou tegenkomen. Er is echt veel langs gekomen. Zelfs toen ik het onderstel en het frame voor de drum thuis had staan gebeurde er van alles. Ik zal ervaring toelichten van wat mij is overkomen. Ik ontdekte namelijk dat er in 1 plankje van mijn drum houtworm zat. En nadat ik Erik had gebeld ben ik op zoek gegaan naar de betekenis van houtworm en deze was bijzonder. De houtworm is namelijk een parasiet die letterlijk met je meereist en knaagt vanbinnen. Ik mocht dit reflecteren naar mezelf. Want er reist dus iets met me mee wat niet van mij is maar mij wel belast. De houtworm, parasiet, heb ik mogen bestrijden en mocht ik loslaten. Dit proces heeft mij heel wat gedaan en gebracht.

In oktober was het mijn beurt om de drum af te gaan maken tijdens de 5 dagen. En daar ga je dan op pad om te zien waar je terecht komt en wat het je brengt. Ik was vol vertrouwen dat ik alles mocht krijgen wat ik aan kon. Het waren 5 bijzondere intensieve dagen, inzicht frustratie, lol, boosheid, weerstand, alles kwam voorbij.

Nu ik mijn moederdrum thuis heb loopt mijn proces nog steeds door. Ik mag mijn ruimte innemen in ons gezin en er verbinding mee gaan maken. Laat nu net de betekenis van het hout wat gebruikt is voor het frame, gemaakt van het hout van de Es, staan voor; met de Es is het moeilijk om verbinding te krijgen maar als je die eenmaal hebt dan is het onvoorwaardelijk.

Ik ben goed op weg en geniet van alle mooie stappen die dit bijzondere proces met zich meebrengt.

Erna Scheltus, de kleine indiaan (oktober 2017)

Een andere testimonial mijn reis met de Moederdrum.
Ga tot het uiterste

en geef alles,

ga tot het uiterste

en je ontvangt alles.

De Moederdrum.

Stille zaterdag, 31 maart 2018. Op deze avond begon mijn reis met de Moederdrum. Ik was bij de Grote Drumcirkel Midden-Nederland in het VlinderHuys in Amersfoort. Een plek die me zeer dierbaar is. Tijdens deze drumcirkel, die geleid werd door Erik Roesink van www.innerchanges.nl , werd mijn verlangen voor de Moederdrum aangeraakt. Het was zo’n regelrecht feestje om daar te zijn, te drummen en te zingen en me te laten leiden door alle ritmes heen. Het was een feestje om dit samen te beleven met alle mensen die daar waren.

Later realiseerde ik me dat ik daar iets toestond van mezelf, wat alleen op ‘gezette’ tijden naar buiten mocht komen, maar zeker nog niet alle dagen. Stel je voor, dat zou een beetje te veel van het goede zijn.

In de week daarna heb ik mezelf de vraag gesteld of ik ja zou kunnen zeggen tegen de Moederdrum. Of ik ja zou kunnen zeggen tegen het proces om zelf een Moederdrum te maken onder begeleiding van Erik. Ik wist dat als ik ja zou zeggen, ik mezelf iets groters zou gunnen, wat mij zou dienen. Ik heb ja gezegd en het proces is gaan lopen.

Nu vier maanden later is ze geboren. Mijn Moederdrum. Het is letterlijk alsof ik mijzelf gebaard heb, maar dan in vernieuwde vorm, completer, lichter. En het resultaat is overweldigend. Ze is krachtig, sprankelend en vol liefde. Ze daagt me uit, prikkelt me en laat mijn energie stromen. Ik ben verliefd … op mijn Moederdrum.

Het is een reis van diepe dalen geweest, van echt alles durven aankijken wat zich aandiende en daar naar handelen. Het is een reis geweest, vanuit de bereidheid alles te geven, zonder dat ik wist wat de volgende stap zou zijn. Een reis van overgave en ontvangen. Een reis van toewijding en de moed om te gaan staan voor alles wat ik ben. En een reis waarin me licht en de liefde geschonken zijn.

De begeleiding van Erik en later tijdens de 5-daagse ook Coby, was hier in voor mij zeer bijzonder. De grote toewijding tijdens het begeleiden en tot het uiterste gaan, zijn dingen die mij geraakt hebben en waar ik ze zeer dankbaar voor ben.

Meer dan ooit heb ik geleerd dat je altijd zelf de volgde stap mag (lees moet) zetten, dat kan niemand anders voor je doen. Maar als je die stap eenmaal hebt gezet, dan is er altijd wel iemand die je wil helpen, wanneer je hulp nodig hebt. We hoeven het in het leven niet alleen te doen. Sterker nog, we hebben elkaar nodig.

De reis van de Moederdrum is één van de grootste cadeaus die ik mezelf heb gegeven en waar het einde van het ontvangen nog lang niet in zicht is.

In grote dankbaarheid aan de Moederdrum en aan allen die hier aan hebben meegewerkt.

Aho!

Rita van Wingerden van www.thepowerofyourtalent.nl

NB: Ik wil hier nog aan toevoegen dat dit mijn persoonlijke ervaring is. Voor mij is het de Moederdrum geweest, die mij deze bijzondere ervaring heeft geschonken en daarom voor mij waardevol genoeg om hier te benoemen. Wat ik met bovenstaande wil zeggen is, dat als je bepaalde belangrijke, soms zelfs cruciale stappen wilt nemen in je leven, er soms heel bijzondere dingen worden aangereikt die je zeer behulpzaam kunnen zijn. En de invulling en ervaring zal voor iedereen anders zijn.

Mijn eigen verhaal en de nieuwe moederdrum

In 2014 voelde ik van binnen een roep om mijn eigen moederdrum te maken. Dit was een reis met uitdagingen! Ik had al veel mogen ervaren in het begeleiden en maken van drums, maar dit was wezenlijk anders. Een moederdrum staat voor mij als de roep van de aarde. Voor mij voelt het als dat de mens die een moederdrum gaat maken wordt uitgenodigd om haar hartslag te manifesteren in het dagelijks leven in de vorm van een oer moederdrum.

In 2015 heb ik mijn eerste moederdrum mogen begeleiden. Wauw, een voorrecht en een genoegen!
De hoedster had de roep ontvangen om haar eigen moederdrum te maken. Sinds die tijd is er veel in beweging in haar leven. De reis heeft haar zovéél gebracht. Zulke intense dingen kun je eigenlijk niet verwoorden. Dat moet en wil je ervaren!

In 2016 heb ik 4 moederdrums mogen begeleiden. Dit is voor mij een voorbeeld van de beweging die zo’n roep kan hebben. Dit maakt me zo blij en dankbaar. Mijn roep was en is om met vele moederdrums een grote drumcirkel te organiseren. De grote samenkomst van drums komt steeds dichterbij. Hier gaat mijn hart zo van zingen, met zoveel mensen samenkomen allemaal met drum en in ritme. In 2017 staat de volgende moederdrum te wachten die tot leven wil komen, de hoeder heeft mij al benaderd. Graag vertel ik jou meer over de moederdrum op het moment dat we elkaar (weer) ontmoeten.

Dit jaar mag ik weer moederdrums gaan begeleiden dit maakt me zo blij en dankbaar. Ik kan er nog veel meer over vertellen maar dat doe ik graag wanneer ik jou ontmoet! Voel jij van binnenuit dat het ook voor jou tijd is om een moederdrum, oerdrum, te gaan maken? Ik begeleid je graag op weg. Je kunt een bericht sturen naar [email protected].

Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat