Taking too long? Close loading screen.

Je eigen healingdrum maken

Dec 4, 2016 | 0 comments

Het maken van een healingdrum in een Drum Making Weekend, georganiseerd door Innerchanges:
Er kunnen verschillende redenen zijn om deel te nemen aan een Drum Making Weekend. Je voelt de behoefte om een eigen healingdrum te maken. Je krijgt een roep van binnen. Je wil zaken in jezelf helen die je via de reguliere hulpverlening niet opgelost krijgt. Je hebt zin in een weekendje weg en vindt het leuk om dit te koppelen aan het maken van je eigen healingdrum.

Ik zal je eerst wat vertellen over mijn ervaringen:
In 2010 heb ik mijn eerste drum mogen ontvangen. Ik werd zo geraakt door het ritme van de drum, de trilling die het geeft en wat het deed in mijn lichaam. Mijn interesse was gewekt! Er werden gevoelens aangeraakt in mij, beelden kwamen naar boven. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in drums en de Native Amerikanen, de indianen.

Zo heb ik de keus gemaakt dat ik graag mijn eerste drum zelf wilde maken, niet kopen. Ik wilde dit proces van begin tot eind meemaken. Toen ik de plek gevonden had waar dit kon, ben ik mijn 3 healingsdrums gaan maken. Allemaal verbonden met een persoonlijk thema:

  • volledig thuiskomen in mezelf
  • volledig thuis zijn in mijn hart
  • volledig in mijn eigen kracht staan

Dit proces duurde 3 dagen, van vrijdag tot zondag. Het persoonlijke thema dat ik met de drum verbond, gaf mij een verdiepende verbinding met mezelf en met mijn eigen healingdrum. Ik had immers mijn persoonlijke thema’s in mijn eigen healingdrum gestopt.

Zoals nu te lezen is, vind ik het belangrijk om het volledig te doen en goed. Heel wat ervaringen en opleidingen rijker weet ik nu dat dit alles te maken had met mijn eigen overtuiging: ik wil het graag goed doen! Ik besefte me tijdens het maken van de healingdrums niet dat de keuzes die ik toen in dat moment had gemaakt nog wel een jaar zou doorwerken in mijn leven. Zo blijkt het dus te werken: alles wat ik tijdens zo’n Drum Making Weekend er in stop, krijg ik dus ook terug tot wel een jaar na dato. Onder andere door dit besef ging er in mezelf een nieuwe wereld voor me open. Welke thema’s ik aanging in mezelf tijdens het maken van mijn healingdrum werkte dus ook door in mijn buitenwereld en mijn leven. Een cadeau voor mezelf!

Op het moment dat je beslist om een eigen healingdrum te maken kan het zijn dat er om je heen allemaal signalen voorbij komen. Het maken van een eigen healingdrum is naast het creatief bezig zijn met natuurlijke materialen zoals hout en dierenhuid ook een innerlijk proces dat je met jezelf aangaat. Het maken van je eigen healingdrum kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je je eigen basisfundering weer kan voelen, je eigen kracht kan oproepen en bewust wordt van je eigen zachtheid. Het kan je stimuleren en motiveren om daadwerkelijke veranderingen te maken in je leven.

Ik ben bezig om een weekend voor ouders met kinderen te ontwikkelen! Heb je hier interesse in stuur dan een e-mail naar Erik@innerchanges.nl. Ik hoor graag van je.

Volledig thuiskomen in mezelf, volledig thuis zijn in mijn hart en volledig in mijn eigen kracht staan.

Hoe ziet een Drum Making Weekend er uit? Ik neem je mee op reis:

Gedurende het weekend zullen er een aantal deskundige begeleiders aanwezig zijn die jou zullen ondersteunen tijdens alle processen in de totstandkoming van jouw healingdrum. Vol liefde en plezier zullen zij voor jou klaar staan tot het moment dat je jouw eigen healingdrum hebt ontvangen.
Op vrijdagmiddag kom je aan op het terrein, word je door de begeleiders ontvangen, richt je jouw slaapplaats voor het weekend in en komen we daarna samen. Na het voorstellen en delen, wordt bepaald voor welke drum je gaat. Je bent naar het weekend gekomen met een idee voor welk dier je wil gaan of deze keuze ligt nog open voor jou. Dit verschilt per weekend en varieert van Paard, Bizon, Edelhert, Damhert tot aan Everzwijn. 
Hierna ga je jouw frame kiezen uit de frames die allemaal voor je klaar liggen. Na de avondmaaltijd gaan we beginnen met de huid en daarna naar bed.
De volgende ochtend na het ontbijt beginnen we het frame klaar te maken. Met gerichte oefeningen en persoonlijke aandacht worden de innerlijke processen van de deelnemers ondersteunt. Weet dat alles wat je erin stopt, je ook terug krijgt in je drum. 
Er wordt in een Drum Making Weekend alleen maar gewerkt met de natuurlijke materialen hout en dierenhuid (geen metaal, touw of andere materialen).

Tijdens het proces van schuren en verfijnen van jouw houten frame worden er lekkere versnaperingen rond gedeeld door de begeleiders. Het frame zal klaar zijn voor het avondeten als je het frame in de olie hebt gezet.
Na het avondeten beginnen we met het verbindingsproces: de huid van het gekozen dier wordt met het frame verbonden door strings. Strings zijn dunne reepjes huid die als verbinding dienen.

De volgende ochtend bij het ontbijt is het heerlijk ontspannen na al het harde werk. Er wordt aandacht en uitleg gegeven over hoe je jouw eigen drumstick kan gaan maken. Ter afsluiting van het weekend is er de grote Awakeningceremonie van alle pasgeboren healingdrums. Het is altijd een feest en een grote eer om dan de healingdrums en hun hoeders te mogen begroeten en te ontmoeten.

Vanaf dat moment ben jij de hoeder van jouw healingdrum en neem je jouw healingdrum mee naar huis. Daar horen rechten en plichten bij. Het is je recht elke drumcirkel te bezoeken, waar deze ook ter wereld wordt georganiseerd. Het is je plicht goed voor de healingdrum te zorgen. Jij hebt de healingdrum zelf gemaakt en draagt er nu de volledige verantwoording voor. Als een ouder die een eigen kind op de wereld heeft gezet. Persoonlijk heb ik mijn 3 healingdrums altijd na de Awakeningceremonie als “mijn kinderen” gezien. Nadat ze “volwassen” en “er klaar voor waren” wilde ik ze delen met de wereld om me heen, niet eerder.

Ik ben sindsdien naar meerdere drumcirkels gegaan met mijn healingdrums. Ik vond het zo fijn dat ik altijd welkom ben op elke drumcirkel. Hierdoor heb ik besloten ze zelf ook te gaan organiseren. De eerste drumcirkels organiseerde ik met een paar vrienden in de bossen van de Soesterduinen. Dit werd zo enthousiast ontvangen dat ik dit vaker wilde ervaren waardoor ik ze maandelijks ben gaan aanbieden. Zo is de Grote Drumcirkel Midden Nederland ontstaan.

Toch miste ik iets tijdens de eerste zelf georganiseerde drumcirkels. Zoekende naar en uiteindelijk gevonden……….. kwam ik uit bij mijn allereerste moederdrum. In de blog over de Moederdrum lees je hier meer over. 

Ik hoop je te ontmoeten op een Grote Drumcirkel Midden Nederland of tijdens een Drum Making Weekend.

Hartsgroet Erik

Share This