Drum Essenhout 8 hoek Eland Keltisch kruis

235,00

Drum Essenhout 8 hoek Eland Keltisch kruis.

Deze Sjamanendrum van essenhout met een prachtige elandhuid. Heeft een zachte en warme klank en neemt je mee naar de diepte van je buik en lichaam. Om te ervaren wat er allemaal aanwezig is. Het essenhout nodig je uit te groeien in je levenskracht op alle niveaus in jezelf.  Zodat de eland je de liefde kan tonen die er in jou huist. Het Keltisch kruis aan de achterkant nodigt je uit de balans te brengen tussen je mannelijke en vrouwelijke kant. Terwijl de 8 je ondersteunt een nieuw begin te maken. Is deze Drum Essenhout 8 hoek Eland Keltisch kruis voor jou?

1 op voorraad

Beschrijving

Drum Essenhout 8 hoek Eland Keltisch kruis

 

Natuurlijke materialen

Drum Essenhout 8 hoek Eland Keltisch kruis. Gemaakt van natuurlijke materialen, met aandacht zorg en liefde gecreëerd om de beste ervaring te geven.
Innerchanges werkt uitsluitend met natuurlijke materialen, namelijk huid en hout om een handgemaakte sjamanendrum te maken in het drum making weekend. We maken gebruik van de originele huid, van het dier. De huiden die aangeboden worden zijn of zelfschoongemaakt met haar of van perkament (raw hide). Dit kunnen verschillende dieren zijn die allemaal een goed leven hebben geleefd, waarvan de meeste een natuurlijke dood zijn gestorven.

De meeste huiden komen uit Nederland of Europa. De huiden die wij het meest gebruiken zijn: Edelhert, bizon, paard, everzwijn, eland, schotse hooglander en damhert. Elk drum frame is gemaakt van één houtsoort. Er wordt van tevoren aangegeven welke houtsoorten er voor dat weekend beschikbaar zijn. De houtsoorten die we vaak gebruiken zijn: berkenhout, essenhout, elzenhout, eikenhout, beukenhout, rode beukenhout, kersenhout, cederhout, Amerikaans eikenhout, lindenhout en fijnsparrenhout.

De frames die worden aangeboden in het weekend zijn handgemaakt en hebben meerdere hoeken of zijn rond. De drumframes zijn rond of hebben 7,8,9,11, 13 hoeken. Voor het opspannen van de huid op het frame maken we alleen gebruik van de huid. Er komt geen touw of ijzeren ring aan te pas. In eenvoud wordt er een diepe verbinding gemaakt De sjamanendrum of healingdrum dat bij jou past zal je het meest aanspreken.


Wat is een drum

Drum Essenhout 8 hoek Eland Keltisch kruis. Sjamanendrums ook wel healingdrums genoemd, worden gebruikt in de native culturen als muziek instrument. Om bewust een healing te geven of om op reis te gaan bij een Shamanic Journey of een innerlijke reis van de ziel. Door in hetzelfde ritme te spelen, wordt er een cadans gecreëerd. Die maakt dat de alfa golven in de hersenen geactiveerd worden. Hierdoor kan de bespeler van de drum in een meditatieve staat zakken. Kunnen er beelden en gevoelens verschijnen die in het dag bewustzijn niet omhoog zouden komen. Elke drum heeft een unieke klank. De drum die bij jouw past, zal de drum zijn die je het meest aanspreekt. Huis bezoeken zijn altijd mogelijk na contact.


Essenhout

Drum Essenhout 8 hoek Eland Keltisch kruis. De es staat symbool voor onsterfelijkheid en levenskracht. In allerlei legenden en godsdiensten wordt de es geëerd als heilige boom, Beschermer des goden en als beschermheilige van de oogst en omdat essenhout zo flexibel is. Voor de Germanen was de es de boom van het leven, de wereld van de es verdorde nooit. Verleggen van je horizon, reizen, genezing, sterkte, voorspoed zijn betekenissen die aan de boom gegeven worden.  Het grootste inzicht schuilt in zelfbeschouwing. Volgens de Noorse mythologie is de Es de heiligste boom der bomen. Hij wordt daar Yggdrasil genoemd, de levensboom. De Romeinen wijdden de Es aan Mars, de god van de oorlog . Ze maakten van het harde Essenhout speren om mee te vechten.

Essenhout zou een magische kracht bezitten, toverstaven voor druïden waren van dit hout gemaakt en een amulet van Essenhout bezat een bijzondere beschermende werking tegen vervloekingen en kwade bedoelingen van heksen. Heksen gebruikten het Essenhout om hun bezemsteel van te maken. De Es is een grote en sterke boom. De Es is een boom waar je niet makkelijk contact mee krijgt, je zal er veel moeite voor moeten doen. Je moet respect hebben voor het feit dat hij veel ervaring heeft, voor zijn levenswijsheid, en dat je respect hebt voor zijn goede raad en advies. Hou er rekening mee dat als je eenmaal de aandacht krijgt van een Es en er communicatie tot stand is gekomen, deze dan ook onvoorwaardelijk is. Er is op dat moment dan ook geen ruimte voor de mening of invloed van derden.

Hij is er dan alleen nog maar voor jou, en je zult alle aandacht op hem moeten richten. Hij is bereid zich voor je op te offeren en hij zal je steunen door dik en dun. De Es is behalve een wijze en intelligente , ook een lieve en goedige boom. Hij is soms een beetje in de war door de chaos om hem heen, waardoor hij soms erg egoïstisch kan zijn.


Elandhuid

Drum Essenhout 8 hoek Eland Keltisch kruis. De eland is er om jou te laten weten dat je jouw eigen keuzes mag en kunt maken. Ook als deze niet in lijn zijn met de mensen in je omgeving. Laat dit prachtige dier je inspireren om je eigen innerlijke koningin te vinden en te zijn.

Wanneer deze Eland ratel je roept dan is dit meestal om je te laten weten dat jij en alleen jij in de positie bent om keuzes te maken in het leven.
De Eland vertelt jou dat jij je op geen enkele manier hoeft te schamen. Niemand heeft het recht om jou onder druk te zetten. Onder iedereen worden uiteraard ook jouw vrienden of familieleden gerekend. Voel je vrij om anders te zijn. Jij hebt het recht om keuzes te maken die afwijken van de gebaande paden.

De Eland leert je om trots te zijn op jezelf en te staan voor wie jij echt bent.
Met andere woorden jouw individualiteit is jouw kracht. De trots en de kracht van een eland zijn buitengewoon imposant. Zijn gewei is het grootst van alle gehoornde dieren en doet dienst als een psychische antenne waardoor hij alle wijsheid bezit. Wanneer een eland brult galmt zijn kreet mijlenver en kunnen de omstanders niets anders dan hem horen. De eland zet je aan je eigen nek uit te steken en er luidkeels voor uit te komen dat je heel goed weet wat er gebeurt.


8 hoeken

Drum Essenhout 8 hoek Eland Keltisch kruis. De achthoek staat voor het nieuwe begin. Het getal 8 staat vooral voor balans, succes en beheersing (van kracht), maar draagt ook andere belangrijke vibraties met zich mee. Een ander aspect is het zogenaamde engelengetal, waarmee je het grotere plaatje beter kunt duiden. Je ambivalente houding ten opzichte van overvloed en succes, kan ervoor zorgen dat je jezelf afremt. Leer jouw innerlijke verlangen naar succes te verzoenen met onderliggende angsten en vermijd de impuls om materieel succes na te streven. Acht is een oud woord voor aandacht (achting); geef acht betekent opletten. Hierop is het spreekwoord "Acht is meer dan negen" gebaseerd. 


Keltisch kruis

Drum Essenhout 8 hoek Eland Keltisch kruis. Het Keltisch of Iers Kruis is een samenvoeging van het Zonnewiel; een kruis met vier gelijke armen, en het Levenswiel. Het is tevens een versmelting met het vrouwelijke (cirkel) en het mannelijke (kruis). Het symbool zou zijn oorsprong hebben in India waar het symbool staat voor seksuele energie tussen man en vrouw.

Extra informatie

Gewicht 2,30 kg
Afmetingen 90 × 70 × 40 cm
SjamanenDrum

Sjamanendrums hebben een diepe betekenis binnen sjamanistische tradities wereldwijd. Ze fungeren als een brug tussen de menselijke en spirituele werelden en worden gebruikt voor rituelen, genezing en het verkrijgen van inzicht en wijsheid.

Essenhout

De es staat symbool voor onsterfelijkheid en levenskracht. In allerlei legenden en godsdiensten wordt de es geëerd als heilige boom, Beschermer des goden en als beschermheilige van de oogst en omdat essenhout zo flexibel is. Voor de Germanen was de es de boom van het leven, de wereld van de es verdorde nooit. Verleggen van je horizon, reizen, genezing, sterkte, voorspoed zijn betekenissen die aan de boom gegeven worden.  Het grootste inzicht schuilt in zelfbeschouwing. Volgens de Noorse mythologie is de Es de heiligste boom der bomen. Hij wordt daar Yggdrasil genoemd, de levensboom.

Elandhuid

De eland als krachtdier is er om jou te laten weten dat je jouw eigen keuzes mag en kunt maken. Ook als deze niet in lijn zijn met de mensen in je omgeving. Laat dit prachtige dier je inspireren om je eigen innerlijke koningin te vinden en te zijn.

8 hoeken

Zo is een 8 een geweldige organisator en brenger van beweging. Ze brengen ook graag beweging en raken soms gefrustreerd als er te weinig beweging is. Proberen dit dan te forceren. De 8 kan overal zakelijk succesvol in zijn, kan in potentie gemakkelijk geld verdienen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Drum Essenhout 8 hoek Eland Keltisch kruis” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat