Erik Roesink

Inspirator, coach en trainingsacteur

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

De weg tot nu toe van baby tot man

Mijn naam is Erik Roesink geboren op 11 maart 1980 in Hengelo (ov). Opgroeiende met mijn vader, moeder en zusje was ik een enthousiaste energieke fijngevoelige baby . Als peuter, kleuter en kind was ik een lachebekje die graag op ontdekkingstocht ging om de grenzen van de wereld om me heen te leren ervaren. Na de scheiding van mijn ouders op elfjarige leeftijd heb ik mijn pubertijd als een grote uitdaging ervaren. Als adolescent ontdekte ik de voordelen van vluchten en verdwijnen in fantasiewerelden, want de wereld om mij heen vond ik te confronterend. Na begeleiding en hulp had ik geleerd om mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen en ben ik een opleiding in Toerisme gaan doen. Dit sprak me aan omdat ik op deze manier kon samenwerken met mensen en mijn veelzijdigheid en flexibiliteit kon benutten. Daarna heb ik een periode rondgereisd voor werk; in Oostenrijk, op een cruiseschip en in Spanje. Na mijn opleiding tot coach heb ik een aantal jaren voor justitie gewerkt en daarna ben ik me verder gaan verdiepen in het trainen en het Trainingsacteren. Sinds 08-09-2010 ben ik de trotse eigenaar van mijn bedrijf Innerchanges, dat naast al mijn andere werkzaamheden elk jaar gestaag groeit.

Innerlijke veelzijdigheid en gevoeligheid

Voor mij is het leven zelf één grote leerschool van begin tot eind. In mijn huidige leven heb ik dan ook een belangrijk deel van mijn ervaringen opgedaan, buiten de reguliere studies, trainingen en workshops om. Door de jaren heen heb ik geleerd hoe ik het beste kan omgaan met mijn fijngevoeligheid. Door mijn fijngevoeligheid kan ik de verschillende lagen ervaren die onze communicatie rijk is. Hierdoor kan ik dat wat, door ons als mens, onbewust niet uitgesproken wordt naar boven laten komen. Alles wordt op deze manier bespreekbaar en zo kan ik daar waar mogelijk en gewenst mensen ondersteunen in verschillende bewustwordingsprocessen.  De lessen die ik geleerd heb en dagelijks nog leer, hebben mij geïnspireerd dit prachtige werk te doen om mensen te begeleiden, te trainen en te coachen.

Levensinspiratie

Andere mensen kunnen hele mooie spiegels zijn, als je durft te kijken. Wat mij raakt, in dit mooie werk, is dat iedereen mij wat te vertellen heeft en mij vele spiegels geeft. Heel simpel door wat ze mij laten zien in het moment. Waar ze op dat moment bijvoorbeeld tegen aanlopen, waar hun uitdagingen liggen of wat hun patronen zijn. Daar leer ik ook elke dag weer van.

Ik mag graag leven met de motto’s:

“Luister naar je hart, er is niets anders dat je kan doen om bij jezelf te komen”.

“Het leven zelf is een ontwikkel- en ontdekkingstocht vol met verrassingen”.

Innerchanges-, Adem-coach, trainer

Mijn opleiding tot holistisch Coach en Therapeut heeft mijn werkwijze verder verdiept en vergroot. Daar komt bij dat mijn reizen naar onder andere Egypte en verschillende Vision Quests die ik heb gedaan in de afgelopen jaren mij dichter bij mezelf hebben gebracht en verder op mijn levenspad. ik mag graag leven met de volgende drie feiten: ik ben geboren, ik ga ooit dood en er is altijd verandering in het leven. Als Innerchanges coach en expert geloof ik dat verandering altijd ontstaat van binnenuit en begint bij een keuze. In de uitdagingen van het dagelijks leven verdwijnt de mens nog wel eens in de bijkomende gevolgen van zijn/haar keuze en verliest zo de flexibiliteit. Waardoor je uit je kracht gaat en weg bij jezelf. Hierdoor ervaar je geen vrijheid en innerlijke kracht meer.  Ik breng je graag weer terug naar je oorspronkelijke keuze. Zodat je weer in vrijheid en vanuit je innerlijke kracht kunt bewegen in het leven.

Mijn motivatie voor Sjamanisme

De Sjamanistische levensvisie en rituelen van onder andere de Lakota indianen (Noord-Amerika), de natuur en mijn dierbare familie en vrienden zijn voor mij grote inspiratie bronnen. Voor mij betekend sjamanisme dat ik vertrek vanuit het punt dat alles om me heen; dier, mens en natuur bezield is en respect, aandacht en liefde verdient. Ik ben erg rijk en dankbaar met deze liefdevolle vriendschappen om me heen.

Mijn passie gedeeld

De zweethut ceremonie Zuid Nederland, de Innerchanges zweethut weekenden, de zweethut vision quest en de meerdaagse Vision Quest in de natuur deel ik vanuit mijn passie en innerlijke roep om de mens weer terug te brengen naar zijn eigen natuur en kern. Als gieter en vuurmeester begeleid ik mensen op weg om hun eigen innerlijke sjamaan wakker te maken.
De Drum Making Weekenden en (oer) moederdrum/pow-wow reizen die ik mag begeleiden, de Grote Drumcirkel Nederland die ik mag geven, laten mij in alles de hartslag en liefde van de aarde voelen. De liefde en hartslag van de aarde deel ik graag met jou door deze evenementen te organiseren. Tevens ben ik sinds 2 jaar een samenwerking aangegaan met Joanne May samen met haar organiseer ik de Jaartraining en workshops van Keuze van leven en de Jaartraining en workshops van Sjamanistische innerlijke wijsheid met veel plezier. 

Wat voed mij?

Naar een zweethut gaan, boswandelingen en de natuur voeden mij en laten mij continue weer het leven zien in al zijn verscheidenheid zien. Uit mijn enthousiasme voor het leven, leergierigheid in alles wat met mensen te maken heeft en mijn speelsheid haal ik mijn passie. 

Mijn doel

Ik hoop met mijn bedrijf Innerchanges een bijdrage te leveren aan een mooiere bewustere wereld. Ik sta graag voor verandering van binnenuit, want alleen zo kan er iets veranderen in de buitenwereld dat blijvend is. Zo binnen zo buiten, zo boven zo beneden en vice versa. Deze levensvisie is voor mij de basis van waaruit ik leef en werk.
Als ik mezelf omschrijf als man dan vind ik mezelf open, eerlijk, direct en energiek. Ik ondersteun jou graag op een liefdevolle manier in je veranderingsproces, om de transformatie te realiseren die jij graag wilt. Of dat nu op mentaal, emotioneel of energetisch niveau is, weet dat door je eigen verantwoordelijkheid te nemen jij weer gezond en vitaal kunt worden.

Of je nu van rups naar vlinder gaat of van welp naar leeuw, met de juiste energetische begeleiding herinner je je vanzelf ‘Ik ben al compleet’.

Voorstellen in beeld en geluid

Hieronder een video waarin ik me voorstel. Veel kijk plezier.

Dankwoord

Graag wil ik mijn dank uit spreken aan meerdere mensen die mij geholpen hebben bij het totstandkoming van deze website: Antal Hendrix-van Spronsen voor het maken van deze website, Anouke Kluiters voor het aanmoedigen, reflecteren en de tekstuele support. Helen Simmelink  en Nancy Bos voor het beschikbaar stellen van zulke mooie foto’s. Hartelijk dank!

Ik hoop je te mogen ontmoeten tijdens een training, een persoonlijke sessie of traject of ergens in de wijde wereld!

Met Harts groet,
Erik Roesink

Hieronder staan mijn Social media pagina’s, voel je welkom om me ook daar te ontmoeten.

Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram