Taking too long? Close loading screen.

Moederdrum

dec 7, 2016 | 0 Reacties

Mijn eigen verhaal en de nieuwe moederdrum
In 2014 voelde ik van binnen een roep om mijn eigen moederdrum te maken. Dit was een reis met uitdagingen! Ik had al veel mogen ervaren in het begeleiden en maken van drums, maar dit was wezenlijk anders. Een moederdrum staat voor mij als de roep van de aarde. Voor mij voelt het als dat de mens die een moederdrum gaat maken wordt uitgenodigd om haar hartslag te manifesteren in het dagelijks leven in de vorm van een oer moederdrum.

In 2015 heb ik mijn eerste moederdrum mogen begeleiden. Wauw, een voorrecht en een genoegen!
De hoedster had de roep ontvangen om haar eigen moederdrum te maken. Sinds die tijd is er veel in beweging in haar leven. De reis heeft haar zovéél gebracht. Zulke intense dingen kun je eigenlijk niet verwoorden. Dat moet en wil je ervaren!

In 2016 heb ik 4 moederdrums mogen begeleiden. Dit is voor mij een voorbeeld van de beweging die zo’n roep kan hebben. Dit maakt me zo blij en dankbaar. Mijn roep was en is om met vele moederdrums een grote drumcirkel te organiseren. De grote samenkomst van drums komt steeds dichter bij. Hier gaat mijn hart zo van zingen, met zoveel mensen samenkomen allemaal met drum en in ritme. In 2017 staat de volgende moederdrum te wachten die tot leven wil komen, de hoeder heeft mij al benaderd. Graag vertel ik jou meer over de moederdrum op het moment dat we elkaar (weer) ontmoeten.

Een Moederdrum maken, welke praktische stappen worden er gezet, een stukje van de weg verteld:
Het maken van een moederdrum wordt vaak begonnen vanuit een roep van binnen, vanuit je ziel, vanuit de aarde. Nadat jij “JA” hebt gezegd tegen het maken van een moederdrum is de reis begonnen voor zowel jou als de drum. We hebben contact en komen samen om te bepalen welk dier en houtsoort zich aandienen voor jouw moederdrum. Hierna gaan we de volgende stap zetten.

Ik ga aan het werk om alle materialen te vinden die nodig zijn. Zodra het hout zich heeft aangediend, komen we een dag samen om het onderstel en het frame van de drum te verbinden. De reis op zoek naar het juiste dier volgt. Ik draag zorg de huid en maak deze klaar voor de moederdrum. De 5-daagse reis gaat starten waarin de drum tot stand komt met tot slot de Awakeningsceremonie (=wakker maken van de moederdrum). Je wordt procesmatig begeleid tijdens deze reis: vanaf de eerste “JA”  in het begin totdat jullie, jij en jouw moederdrum, samen verder gaan. Weet je dat alles wat je in en tijdens het proces in de moederdrum stopt je ook terug krijgt en je verder helpt op jouw levenspad?

Ik ervaar dat doordat ik zelf de roep heb gehad om een moederdrum te maken er daardoor een andere roep kwam om moederdrums te mogen begeleiden. Voor mij geldt: wanneer je eenmaal een roep hebt gehad dan krijg je er meer. Het universum geeft mij wat ik mag en kan ontvangen.

Voel jij van binnenuit dat het ook voor jou tijd is om een moederdrum, oerdrum, te gaan maken? Ik begeleid je graag op weg. Je kunt een bericht sturen naar erik@innerchanges.nl. We gaan vervolgens in verbinding om jouw moederdrum te laten ontstaan. Ik voel me vereerd en ben dankbaar! Hartsgroet, Erik

De grote samenkomst van drums komt steeds dichter bij. Hier gaat mijn hart zo van zingen!

Hieronder een ervaring van een hoeder die in 2016 haar Moederdrum op de wereld heeft gezet.

“Een review schrijven over het maken van mijn Moederdrum….. Dat wil ik graag, maar waar begin ik? En wat schrijf ik dan? Het is zo niet in woorden te vatten! Je creëert iets van uit je hart en ziel. Je laat iets ontstaan wat in energie al aanwezig was, maar nu echt vaste vorm krijgt. Het is een intense reis, naar diep van binnen en tegelijkertijd de kosmos in. Je kijkt persoonlijke thema’s aan. Je raakt steeds weer al je vertrouwde kaders kwijt, wordt in het diepe gegooid. En ontdekt dat je door te vertrouwen vanzelf weer grond onder je voeten krijgt.  De liefdevolle, ondersteunende aanwezigheid van Erik en Coby hebben mij enorm geholpen op deze reis. Net als hun duwen, het spiegelen, vragen en uitnodigen. Steeds weer uit mijn comfortzone. Steeds weer uit de oude patronen en overtuigingen die niet meer dienen. En wat was dat lastig soms.  Vooral als de patronen erg ingesleten zijn in je systeem. Het vroeg om vertrouwen. Op het Universum, het proces, op de begeleiding, op de drum en op mezelf.  En soms moest ik diep graven om het te kunnen voelen.

Hoewel het daadwerkelijke bouwen van mijn moederdrum al een poosje klaar is, werkt het proces er van op vele laagjes nog steeds door. Ik ben de hoeder van een prachtige Moederdrum, die mij nog steeds op allerlei manieren spiegelt, uitdaagt en van mij vraagt het beste uit mezelf te halen. En dan niet door hard te werken en op wilskracht, maar vanuit zachtheid en daadkracht. De verbinding tussen ons groeit nog steeds. Het creëren van mijn Moederdrum heeft me veel inzicht in mezelf gegeven. Laten zien waar mijn kracht ligt, en waar de aandachtspunten. Ik mocht letterlijk laagjes pellen, dingen loslaten, mezelf bevrijden, de diepte in en tot grote hoogte gaan.  De Oerdrum vraagt om geloof in mezelf, ze vraagt me te laten zien wie ik ben. Zonder filters, zonder laagjes, maar puur. Het creëren van je eigen Moederdrum is een groot cadeau, aan jezelf en de wereld.”

Claudia Schreuder van Gaia’s Licht

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This