De lente komt eraan

Het is bijna de astrologische lente op 20 maart 2021 om precies te zijn om 10.37 uur op het westelijk halfrond op onze mooie planeet aarde, terwijl ik dit bericht schrijf. Ik hoop dat iedereen het begin van dit jaar goed door gekomen is. Voor mij, net zoals alle vele anderen op de wereld en in Nederland, was en is het uitdagende tijd met alle maatregelen en alles eromheen. Ik hoop dat er heel spoedig een grote versoepeling komt, want het ik heb echt zin om iedereen weer te ontmoeten in de natuur bij een heerlijke zweethutceremonie. Ik heb de 20ste maart een vuurwake bij de zweethut om de lente te vieren, het licht te laten branden voor de wereld de liefde te laten stromen en om zo een steentje bij te dragen aan de balans in alles die er mag komen.

Praktijk geopend

De praktijk blijft en is geopend voor iedereen, uiteraard wel met een gezondheid check vooraf telefonisch of aan de deur. Het is ook weer mogelijk om ademsessies en soundgifts te plannen. Geef jezelf wat meer ruimte door lekker te ademen in de vernieuwde praktijkruimte. Ik heb de lockdown periode gebruikt om de boel te verbouwen en opnieuw in te richten. Dus nu is de praktijk ruimte lekker groot, in vergelijking met de vorige ruimte 3x zo groot en deze biedt nu genoeg mogelijkheden om ademoefeningen of lichaamsgerichte oefeningen te doen, een regressie sessie te doen of een heerlijke soundgift. Zelfs mijn moederdrum staat er om van te genieten, met haar lekkere trillingen de hartslag van de aarde drummen en integreren in je lichaam.

Tarieven 2021

Om gezond te blijven financieel, na 5 jaar dezelfde prijs gehanteerd te hebben, ben ik genoodzaakt de prijzen van de meeste activiteiten iets te verhogen en mijn aanbod verder te verbreden en te specificeren. De afgelopen jaren zijn mijn praktijkkosten gestegen net zoals de materiaalkosten voor de verschillende evenementen die ik organiseer, verhoging van btw tarief en verzekeringen en nascholingen. Vandaar dat ik hiervan een gedeelte dien door te berekenen. Alle wijzigingen gaan officieel in met de lancering van de nieuwe website. Voor komend jaar is mijn sessie prijs van €75,- naar €85,- incl. 21% btw gegaan. Lees hier alle informatie over de tarieven.

Toegankelijk voor iedereen

Omdat ik het heel belangrijk vind dat de sessies toegankelijk blijven voor iedereen, ongeacht de grootte van je portemonnee, heb ik vrijblijvende gratis kennismakingsgesprekken van 30/45 minuten ingevoerd en ook het aanbod in de coaching trajecten is uitgebreid. De keuze bij de coaching trajecten is er nu voor 3 pakketten van 8, 10 of 12 uur coaching.
Voor mensen met weinig financiële middelen is er de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief begeleid en gecoacht te worden.
Stuur hiervoor je aanmeldingsmail naar [email protected]. Licht hierin jou situatie toe, hoe  wat en waarom, om hiervoor in aanmerking te komen.
Per kwartaal is er maximaal 1 traject tegen dit gereduceerde tarief beschikbaar vol=vol.

Er is zelfs een "APK Coachgesprek"nu mogelijk bij Innerchanges.
Als je even behoefte hebt aan een "APK-tje", voor jezelf altijd handig als er veel gebeurt in je leven!

Even voorstellen van mij

Behoefte aan een APK coachgesprek?

Het is aan te bevelen om na een coachingstraject gebruik te maken van een “APK” coachgesprek. Dit is een gesprek over jouw voortgang en ontwikkeling. De meeste mensen kiezen hiervoor na een aantal maanden. Om zo scherp te blijven op hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.

 • APK coachgesprek 2 uur nu met €5,- korting voor slechts € 165,- (incl. BTW)
 • APK coachgesprek 4 uur nu met €10,- korting voor slechts € 330,- (incl. BTW)

Verandering in evenementen

Grote Drumcirkel Midden Nederland

2021 zorgde bij mij ook voor veranderingen, zoals bij velen. Mijn moederdrum vraagt mijn aandacht dat is voor mij de reden dat ik besloten heb om verder in 2021 geen Grote Drumcirkels meer aan te bieden maar pas weer op 22 januari 2022. Is dan gelijk wel weer een prachtige datum, dat dan weer wel. Niet getreurd want Joanne May en Laurens Bruning verzorgen in 2021 de Drumcirkels in het Vlinderhuys en ik zie jullie graag weer in 2022 bij de Grote Drumcirkel Midden Nederland, met een vernieuwde moederdrum. Hierbij de data van hun drumcirkels:

 • Zaterdag 10 april 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur
 • Zaterdag 8 Mei 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur
 • Zaterdag 12 juni 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur
 • Zaterdag 24 juli 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur
 • Zaterdag 4 september 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur
 • Zaterdag 25 september 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur
 • Zaterdag 23 oktober 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur
 • Zaterdag 6 november 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur
 • Zaterdag 11 december 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur

De deur gaat open om 19.30 uur.
Thee en koffie zijn aanwezig. Neem gerust iets lekker mee om te delen. Tickets zijn aan de deur te koop.
De prijs is 17,50 euro per persoon. Laten weten dat je aanwezig zult zijn wordt gewaardeerd ivm neerzetten aantal stoelen.

Innerchanges Zweethut weekend Intensief

Naast de reguliere dag biedt Innerchanges nu ook een unieke ervaring aan, namelijk een Zweethut weekend. Van zaterdag tot en met zondag met maar liefst drie zweethut ceremonies op verschillende tijden. Geniet van de natuur in jezelf en ga op reis in en met jezelf, laat je leiden door de elementen. Samen op reis in en met jezelf laat je leiden door de elementen van de natuur. Het verwarmende vuur, het koele water, de aarde die je draagt en de lucht die je alle zuurstof geeft die je nodig hebt. Het eerst volgende weekend staat gepland op 24 & 25 april 2021, als de maatregelen het allemaal toestaan.

Vergoedingen en belastingaftrek

Ik denk graag mee hoe het voor jou nog aantrekkelijker kan worden. Jullie kunnen op verschillende manieren de kosten voor coaching of therapie (gedeeltelijk) vergoed krijgen:

Via de werkgever 

Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachingstraject als veel effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken. 

Ziektekostenverzekering

Bij een aantal ziektekostenverzekeraars wordt coaching vergoed in het aanvullende verzekeringspakket. Kijk hiervoor de voorwaarden van je polis na. 

Via de Arbo-dienst van je bedrijf 

Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Deze wet houdt in dat de werkgever bij uitval van de werknemer verplicht is om alles in het werk te stellen om het herstel van de werknemer te bevorderen. De werknemer op zijn beurt heeft de plicht en de verantwoordelijkheid om hieraan mee te werken. Coaching kan in het kader van de Wet Poortwachter ingezet worden ter verhoging van de psychische weerbaarheid. De kosten van het coachingstraject worden dan (over het algemeen) gedragen door de werkgever. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst. 

Via de belasting 

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten vaak als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. 
Voor meer informatie en of dit in jouw situatie ook geldt, kun je contact opnemen met de belastingdienst (Belastingtelefoon: 0800-0543 gratis).

Bedrijfskosten voor zelfstandigen 

De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Slotwoord

Ik wil iedereen bedanken voor jullie aandacht, liefde, geduld van het afgelopen bijzondere jaar en ik wens jou en je familie een heerlijke lente, toe vol sprankelingen, gezondheid, liefde en veel geluk en vrijheid. Tot hopelijk snel bij een sessie in de praktijk, een zweethutceremonie, zweethut weekend intensief of drum making weekend.

Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat