Ademcoaching

Ik adem verkeerd

Ademcoaching ondersteunt, verdiept en werkt helend. We ademen altijd, maar zijn ons vaak niet werkelijk bewust van de essentiële waarde van adem voor ons hele lichamelijke gestel.

We hebben maar één lichaam en het is aan ons, mensen, om hier goed voor te zorgen. Ademen is voelen dat je de kracht in jezelf hebt om het aan te gaan, bewust te leven en te genieten van al het moois dat je dagelijks wordt aangereikt.

Dus kies voor jezelf, ga de verandering aan. Los oude hinderlijke patronen moeiteloos op door te ademen en pak het stuur weer in eigen handen en leef jouw leven ten volle.

Ik heb hulp nodig

Jouw vragen kunnen allerlei gebieden beslaan van werk, relaties, toekomst tot gezondheid of het verleden. Door werkelijk contact te maken met je kern en je innerlijke belevingswereld kun je meer uit je leven halen en ontdek je wie je werkelijk bent en ervaar je dat er nog heel veel meer is. Kortom er is een verandering. Als Innerchanges coach en therapeut bied ik meerdere werkvormen aan, zoals Wandel coaching, Ademcoaching, Lichaamsgerichte therapie, Regressie therapie, Soundgift. Afhankelijk van de vraag en daar waar gewenst biedt Innerchanges verschillende coachingstrajecten aan van meerdere sessies.

Ik begeleid je graag bij het maken van de eerste stappen op jouw nieuwe ingeslagen weg naar je onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.

Klik hier voor de tarieven – een investering in jezelf. Dat ben je toch zeker waard?! Maak nu een vrijblijvende afspraak, klik hier.

Wat kan Ademcoaching jou opleveren?

Toename van “energie” om te doen wat je leuk vindt.
Een einde van de chronische vermoeidheid.
Geen slapeloze nachten meer.
Rust in jezelf en berusting in de situatie.
De tools om anders met situaties om te gaan.
De situaties worden niet meer problematisch maar behapbaar je weet wat je kunt doen.
Je gaat bewuster leven en bent alerter in het hier en nu.
Je vergroot je eigen waarde en zelf vertrouwen
Je innerlijke vuur wordt wakker en krachtiger
 • Als je steeds weer herhalende patronen tegenkomt in jouw leven.
 • Het gevoel hebt dat “het niet stroomt” in je leven zoals je graag zou willen.
 • Slecht slaapt ’s nachts.
 • Moeite hebt om te ontspannen,
 • Je bijna altijd lichamelijke spanningen hebt.
 • Moeite hebt om goed om te gaan met stress.
 • Niet lekker in jouw lijf zitten, genoeg hebt van het gevecht dat je dagelijks levert met jezelf en je omgeving.
 • Je chronisch last hebt van vermoeidheid en “energie” tekort ervaart in je dagelijks leven.
 • Je last hebt van hyperventilatie en kortademigheid.
 • Hyperventilatie
 • Kortademig zijn
 • Gebrek aan levensenergie (lusteloosheid)
 • Slechte nachtrust, licht of slecht slapen
 • Moeite om te ontspannen, omdat je lichaam altijd onder spanning staat
 • Ga je hyperventileren als je in een situatie terecht komt die je spannend vind
 • Krijg je het benauwd als je in kleine ruimtes bent?
 • Zit je vol met goede ideeën en kom je niet tot het uitvoeren van de ideeën?
 • Heb je weleens momenten dat je niet tot actie komt, terwijl je wel heel graag wilt?
 • Niet vooruit te branden bent en moe op de bank ploft?

Binnen een veilige en vertrouwde sfeer wordt er op een liefdevolle manier gewerkt. Bij ademcoaching spelen de ademhaling, de lichaamshouding en het lichaamsbewustzijn een belangrijke rol. Middels een verbonden ademhaling die doorwerkt op meerdere niveaus worden problemen van binnenuit veranderd. Zodat werkelijke verandering ook buiten zichtbaar wordt. Hierdoor heeft deze techniek een diepe transformerende werking.

Werkwijze

Een werkvorm die weinig woorden nodig heeft maar gekenmerkt wordt door liefdevolle aandacht, bewustzijn, veiligheid, transformatie en adem.
Er wordt samen gekeken naar hoe jouw ademhaling is. Door het aanleren van verschillende technieken word je bewust gemaakt van jouw ademhaling.

Ademcoaching kan voor verschillende doelen worden ingezet die wij samen zullen opstellen. Ik vind het altijd belangrijk om de vraag helder te krijgen die je intern motiveert om zo tot het kloppende doel te komen.
Je gaat o.a. aan de slag met het bewust worden van de signalen van je lichaam, je patronen en je gewenste situatie. Je krijgt zicht op je energetische, emotionele en mentale bewustzijn, met andere woorden je gedachtes, gevoelens en je energiehuishouding.
Door inzicht te krijgen in je patronen en dit grondig te onderzoeken ontstaat er weer overzicht en dus rust in je leven. Jij kiest wat je wel en niet wil. Zo ben jij weer in staat een positieve wending te geven aan je leven.
Ik inspireer en motiveer je graag de verandering door te voeren op alle vlakken van je leven. Door je bewust te zijn van de stappen die je maakt, ontspan je meer. Je hoofd wordt meer leeg. De vraag wordt duidelijker en het antwoord komt dichterbij.

Tijdens een kennismaking en intakegesprek kun je ervaren wat ik allemaal aanbied. Een sessie beslaat ongeveer zo’n 1,5 uur en maximaal 2 uur. De sessies worden gegeven in de praktijk maar zijn in overleg, en na akkoord van de gewenste werkplek, ook mogelijk op locatie.
Tijdens het intakegesprek zal er gekeken worden welke dienst er voor jou op dat moment passend is zodat jij op maat de sessie krijgt die je nodig hebt.

 

Ik werk vanuit het holistisch principe.
Dit principe gaat uit van de gehele mens in lichaam, ziel en geest. De verschillende niveaus (het mentale, emotionele, fysieke en energetische bewustzijnsniveau) hebben een diepe verbondenheid met elkaar in de mens. Als er wordt gewerkt op 1 niveau worden automatisch de andere niveaus meegenomen zodat werkelijke verandering kan plaatsvinden van binnenuit.

De verschillende lagen van bewustzijn kort uitgelegd;

 • Mentaal bewustzijn (je verstand = het denken = cognitief zelfdenkend vermogen).
 • Emotioneel bewustzijn (de verschillende emoties: liefde, angst, vreugde,woede, verdriet, verbazing/verrassing, schaamte en walging).
 • Somatischbewustzijn (je lichaam, organen, spieren, botten, bloed, meridianen en cellen).
 • Energetisch bewustzijn (alles wat niet direct tastbaar is, o.a. je intuïtie).

Wat ik een belangrijke basis vindt om tot resultaat te komen is vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. De inhoud van de gesprekken is daarom van vertrouwelijke aard. Hierop maak ik alleen een uitzondering als er sprake is van een wettelijke verplichting of in het kader van een klachtenregeling.

Tijdens het hele traject ben jij zelf verantwoordelijk voor de realisatie van het gewenste resultaat in je dagelijks leven. Wezenlijke antwoorden liggen in onszelf te wachten om ontdekt te worden. Ik geef je praktische tips en tools om in je dagelijks leven door middel van oefeningen en opdrachten stap voor stap jouw doel te bereiken.
Door je eigen verantwoordelijkheid op te pakken, neem jij het roer van jouw leven weer in handen en vaar je niet langer stuurloos rond.

 

Ik mag wel zeggen dat ik in mijn leven al een aanzienlijke stoet van coaches, lichtwerkers, behandelaars en wijze vrouwen en mannen voorbij heb zien komen; en allen brachten mij kleine stukjes van een schijnbaar eindeloze puzzel. Dat idee van eindeloosheid is nu echter voorbij. In een intensief wekelijks ritme ging ik met Erik aan de slag met ademsessies. Ademen? Dat gaat toch vanzelf? Gaan we nu leren ademen? Nou, er ging een wereld voor me open. Onvoorstelbaar met je met de juiste ademhaling kunt bereiken.

Maar werken met Erik biedt veel en veel meer dan alleen ademhaling. Hij ziet alles, voelt alles, er is geen ontsnapping mogelijk uit de confrontaties die ik onvermijdelijk met mezelf aan dien te gaan en dat is soms best spannend. Die spanning kan ik loslaten omdat Erik een van de meest genadige, zachte, lieve en vooral oprechte mensen is die ik ken. Zelfs mijn diepst gelegen, grommende wantrouwen legde zich in het begin van onze ontmoetingen al te ruste. De sfeer is puur en eerlijk, verfrissend en inspirerend. Een sessie met Erik is bijna een extreme make-over. Een snelkookpan.

Ik durf te stellen dat een aantal weken werken met Erik mij jaren aan zoeken en voortpruttelen heeft bespaard en dat al het nuttige, dat ik van velen leerde in de afgelopen jaren, samenkomt in wat hij doet, vertelt, kan en weet. Maar dan directer, raker en onvermijdelijker. Ik zou me niemand kunnen bedenken die ik Innerchanges niet zou aanraden; Erik is voor mij de beste. Ik dank je van hart tot hart!

Tom Verweij

Tom Motion

Zo was ik laatst bij de Kabaal-dames (Kirsten van Loon en Annechien Broekmeijer). Ze hebben een frisse kijk op marketing en leggen de nadruk op jouw authenticiteit. Daar heb ik helemaal geen weerstand tegen. Maar ze hadden een informatiebijeenkomst voor hun trainingen en dat vond ik wat vaag. Ik dacht: ik ga kennismaken met wat ze van plan zijn, al was het niet helder wat me erin aantrok. Dus ik was er bij.

Daar ontmoette ik Erik Roesink die samen met hen een ondernemerstraining in Frankrijk opzet. ‘We gaan even een ademoefening doen’ zei hij, Nu heb ik allerlei ademoefeningen in diverse trainingen gedaan, dus ik ging argeloos op het matje. Je kunt het noemen zoals je wilt. RE-birthing, deep-breath-therapy, ademtherapie, en ga zo maar door. Je kunt ook, zoals Erik, eenvoudig zeggen: we gaan even een ademoefening doen. Hoe je het ook noemt, het is een ervaring die je meeneemt naar je eigen lichaam en geest, zoals je dat door de week niet zo gauw zult doen. Een heel bijzondere ervaring, en ik ben blij dat ik hem heb meegekregen. Het smaakt naar meer. Ik kan me zelfs voorstellen dat je het heeel erg lekker vindt…

Als jij net als ik vooral rationeel bezig bent, terwijl je anderen heus wel adviseert lichaamswerk te doen… dan kan ik je dit van harte aanraden. Ik zal het niet opnemen in mijn trainingen, die blijven vooral cognitief/gedragsgericht in de aanpak van eenzaamheid. Maar het is een verrijking van mijn pakket ervaringen en een verrijking van mijn leven.

Jeannette Rijks

Factor 5 

Het is alweer een poosje terug, de herinnering als de dag van gister, a real innerchange!

…Dank Erik, voor de veiligheid, oprechte aandacht en ruimte om alles te laten zijn…

Ik lig op mijn rug in de praktijkruimte, lange trui aan (vaag ergens toch bewust aangetrokken vanmorgen) tijdens het gesprek heb ik gemerkt hoe vaak, hoe eenvoudig en hoe ver ik wegga van mijzelf. Uit zelfbescherming, dat snap ik zelf ook wel. Erik helpt me op weg met de adem-oefeningen en toch weer, ga ik weg van mijzelf. Zeg natuurlijk niks, lekker zo laten, wel zo veilig of het komt een andere keer wel (bekende vluchtroute van mij, zooo handig en de meeste mensen ‘trappen erin’)

‘Helaas’ Erik is ‘anders’ en vraagt of hij zijn hand op mijn buik mag leggen.
Nou heeft er al behoorlijk lang niemand aan me gezeten en al helemaal niet aan me buik. Razendsnel vliegen er gedachten door mijn hoofd van allerlei aard…het geduld, de oprechtheid en de voelbare wens mij te ondersteunen naar een stuk heling maken me bewust van een soort veiligheid die me onbekend is. Die veiligheid maakt dat ik antwoord met ‘Ja’. Behoorlijk spannend die hand en ik ‘vlieg’ alle kanten op. Erik blijft waar hij is, geduldig wachtend, aanmoedigend met mijn aandacht naar mijn ademhaling toe te gaan.

De rust ‘daar’ in die hand, lokt toch en heel voorzichtig wint mijn nieuwsgierigheid het van de angst om er heen te ademen (hoe dat precies werkt weet ik niet, probeer het, zou ik zeggen) Wanneer ik ‘daar’ uiteindelijk aankom is het alles behalve rustig en wordt de verwarring compleet, komen er nog meer gedachten naar boven die nieuw zijn voor mij en ik zelfs niet eens zou durven denken. Flap er van alles uit…‘de hand’ blijft, in alles een soort anker van rust. Er komen nog meer woorden en die…die ga ik zeker niet zeggen… paniek dreigt en ergens in de verte hoor ik zoiets als “zeg het maar gewoon, het maakt niet uit”. De precieze woorden weet ik niet meer. Een niet te stoppen ‘vloedgolf’ ontstaat ergens in mijn lichaam, heb geen idee wat het is en gooi er allerlei lovende woorden uit voor de ademcoach, zijn geduld, zijn aanwezigheid, zijn vaardigheid en de rest. De hand ligt nog steeds op mijn buik en Erik zegt kalm, zeker, warm, zoiets als “dit is jouw liefde”…de hand verdwijnt en in de gedragen stilte daarna zakt alles in mij en vind ik rust mezelf te voelen…de vloedgolf verandert in een soort stroompje door mijn lichaam en dan voel ik… mijn eigen kloppend, warme, zachte hart.

De eerste stappen op weg naar eigenwaarde en zelfliefde zijn gezet.

In en met Liefde, Karoline

Adem staat voor leven, energie en kracht

Jouw ademkracht ontdekken?

Vul het formulier in en ik ondersteun je bij het (her)vinden van jou innerlijke kracht!

Aanmeld persoonlijk en zakelijke coaching

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat