Bedrijfstrainingen

Ik zoek een training

Innerchanges kijkt naar de hele mens achter de medewerker, van intrinsieke motivatie, passie tot aan hun kwaliteiten. Als de mens wordt meegenomen in alle (werk)processen wordt er een win-win situatie gecreëerd. Door werkelijk gemotiveerde medewerkers in dienst te hebben zal een bedrijf en organisatie kunnen groeien. Ik ben in staat om medewerkers enthousiast te maken en positief te stimuleren, op zo’n manier dat ze het ook durven over te dragen.

Dat wat ze leren tijdens een training, daadwerkelijk in zichzelf ervaren, kunnen ze in het werk gaan toepassen. Ik werk vanuit wederzijds respect, vertrouwen en gelijkwaardigheid. Wanneer medewerkers hun behoeften durven uit te spreken, kan er verandering ontstaan. Innerchanges staat graag voor deze verandering.

Ik kan hierin een ondersteunende rol bieden en heb een aantal van de bedrijfstrainingen hieronder toegelicht. Zijn er specifieke onderwerpen die getraind moeten worden? Ik denk graag mee in het ontwikkelen van trainingen op maat. Het maatwerk dat geleverd wordt is altijd afgestemd op specifieke wensen of doelen vanuit het bedrijf of de organisatie. Te denken valt aan onder andere cultuur verandering trajecten, specifieke thema’s en teambuildingsdagen. Neem gerust contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Wat leveren deze trainingen mij op?

Effectief vergaderen; Iedereen aan het woord en nog tijd overhouden
Training Kritiek versus Feedback; bouw constructief aan je samenwerkingen!
Effectief communiceren; je wordt je bewust hoe jij nog effectiever communiceert.
Omgaan met Agressie; Je leert hoe je effectief kan de-escaleren.
Teambuilding de Hartslag: wordt een team met één Hartslag

In Nederland wordt heel wat vergaderd. We willen eerst overleggen voordat we een duidelijke keuze maken zodat iedereen goed geïnformeerd is. Echter kost dit proces vaak onnodig veel tijd. Duidelijk alles vertellen wat noodzakelijk is zodat alle leden van de vergadering op de hoogte zijn, is een grote uitdaging.
De uitdaging ontstaat vaak door de persoonlijkheden die de verschillende rollen vervullen. Dit kan de effectiviteit van een vergadering omlaag halen.

In de wandelgangen wordt er vaak gesproken over de vergaderingen, de meest gehoorde klachten zijn; Ik heb toch geen invloed. Er wordt niks gedaan met mijn voorstel. Oh nee, die irritante collega leidt de vergadering weer! Wie tikt er toch de hele tijd met zijn pen? Echt iedereen kijkt op zijn/haar telefoon!

Bovenstaande klachten maken vergaderingen niet prettig voor de leden. Doordat er niet goed geluisterd wordt en de vergadering niet effectief geleidt wordt duren ze langer dan noodzakelijk.

In de training effectief vergaderen leer je hoe ruimte te geven aan alle deelnemers. Hoe je kort en duidelijk communiceert en of de juiste persoon op de juiste plaats zit.
Deze training laat onder andere de volgende onderwerpen voorbij komen:

 • Effectief luisteren.
 • Effectief praten.
 • Rol bepalingen.
 • Individuele kwaliteiten.

 

Ik denk graag mee in het ontwikkelen van trainingen op maat. Het maatwerk dat geleverd wordt is altijd afgestemd op specifieke wensen of doelen vanuit het bedrijf of de organisatie. De trainingen kunnen in-company of op een gewenste andere locatie in een dag/deel worden verzorgd. Neem gerust contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Iemand iets vertellen waar je het niet mee eens bent of je grens aangeven is vaak een grote uitdaging. Kritiek geven is vanuit waardeoordelen reageren op situatie. Feedback geven is op een neutrale manier vertellen wat er voor jou niet klopt en wat je anders zou willen. In deze training leer je hoe je op een prettige manier, met relatie behoud, zonder dat je te voorzichtig bent, feedback te geven op een effectieve manier.

Je leert hoe feedback te geven en te ontvangen op een neutrale manier. Je vertelt wat het met jou doet, wat het gevoel is, wat de gevolgen zijn en wat je graag zou willen. Zonder lading, helder en precies. Er wordt duidelijk wat de lading veroorzaakt en hoe elk teamlid kan bijdragen aan een prettige manier van samenwerken. Prettig samen werken kun je niet alleen: samenwerken doe je met elkaar!

Deze training laat onder andere de volgende onderwerpen voorbij komen:

 • Het 4G feedback-model
 • Effectief luisteren
 • Respectvol je eigen grenzen aangeven
 • Positief bekrachtigen
 • LSD ( Luisteren Samenvatten Doorvragen)
 • Individuele kwaliteiten.

 

Ik denk graag mee in het ontwikkelen van de training op maat. Het maatwerk dat geleverd wordt is altijd afgestemd op specifieke wensen of doelen vanuit het bedrijf of de organisatie. De trainingen kunnen in-company of op een gewenste andere locatie in een dag/deel worden verzorgd. Neem gerust contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Tijdens deze training ga je als team ontdekken wat de onderlinge communicatiestijlen zijn en hoe alle teamleden dezelfde taal kunnen spreken. Ook zal er uitleg gegeven worden aan hoe men zo efficiënt mogelijk met elkaar kan communiceren. Waar wel en niet op te letten en wat communicatie effectief maakt. Deze training laat onder andere de volgende onderwerpen voorbij komen:

 • Verbale en non-verbale communicatie
 • DISC communicatie stijlen
 • Basis principes van communiceren
 • Gesprekstechnieken en structuren
 • Oefenen in de praktijk middels simulaties
 • LSD ( Luisteren Samenvatten Doorvragen)
 • Empathisch communiceren
 • Omgaan met weerstanden
 • Het 4G feedback-model

 

Ik denk graag mee in het ontwikkelen van de training op maat. Het maatwerk dat geleverd wordt is altijd afgestemd op specifieke wensen of doelen vanuit het bedrijf of de organisatie. De trainingen kunnen in-company of op een gewenste andere locatie in een dag/deel worden verzorgd. Neem gerust contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

De laatste jaren is de mate van agressie en amok in Nederland op de werkvloer en in het dagelijkse leven aanzienlijk toegenomen. Waar voorheen alleen sprake was van ‘slechts een emotionele uitbarsting’ of uiting van frustratie, wordt er nu steeds meer gebruik gemaakt van doelgerichte (instrumentele) agressie. De spanning en stress die dit veroorzaakt creëert vaak een groot aantal klachten zoals verhoogd ziekteverzuim, matig functioneren en een algeheel onveilig gevoel bij de medewerkers . In deze training leer je welke soorten agressie er zijn. Je leert hoe je je eigen rol hierin kunt herkennen en hoe je met de verschillende vormen van agressie kunt omgaan

Deze training laat onder andere de volgende onderwerpen voorbij komen:

 • Omgaan met weerstanden
 • Agressie soorten
 • Grenzen
 • Spanningscontrole
 • DISC communicatie stijlen
 • Verwerkingsstijlen
 • De-escalerend optreden

 

Ik denk graag mee in het ontwikkelen van de training op maat. Het maatwerk dat geleverd wordt is altijd afgestemd op specifieke wensen of doelen vanuit het bedrijf of de organisatie. De trainingen kunnen in-company of op een gewenste andere locatie in een dag/deel worden verzorgd. Neem gerust contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Mis je ook het kloppende hart in jouw team en heb je behoefte aan meer verbinding? Volledig verzorgd, buiten in de natuur, ga je met jouw team onderweg naar meer verbinding. Middels praktische opdrachten in teamverband uitgevoerd werk je gedurende drie dagen toe naar een gezamenlijk einddoel, namelijk een grote oer drum. Waarom een oerdrum?

Boek nu deze unieke teambuilding 3-daagse genaamd De Hartslag. Doordat het hele team meewerkt aan de totstandkoming van deze drum ontstaan er mooie leer processen tussen alle teamleden die van waarden zullen zijn voor een optimale samenwerking binnen het team. De drum zal uiteindelijk het team daar waar nodig ondersteunen om als team te kunnen blijven groeien en ontwikkelen. Wanneer alle leden van een team samen komen, ontstaat er iets krachtiger, is er focus, motivatie en een duidelijk doel. Hebben jullie specifieke onderwerpen benoem ze.

 

Ik denk graag mee in het ontwikkelen van de training op maat. Het maatwerk dat geleverd wordt is altijd afgestemd op specifieke wensen of doelen vanuit het bedrijf of de organisatie. Neem gerust contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Ik heb Erik als een professionele trainer leren kennen die cursisten in hun kracht weet te zetten.

Enerzijds door zijn bevlogenheid maar ook zijn inspirerende talent om het beste uit de deelnemers, te halen die deelnemen aan trainingen. Zijn persoonlijke benadering en coaching talent bieden daarbij een toegevoegde waarde.

Het voordeel snijdt aan 2 kanten: hij weet een hoog slagingspercentage te behalen, en deelnemers willen graag de training volgen om zichzelf (nog) beter te ontwikkelen. Allemaal bedoeld ter optimalisering van hun vakmanschap. Dat is mooi om te zien!

Verder is Erik als collega een prettige man in omgang, die open staat voor suggesties en ideeën.

Kortom voor Erik geldt: vakmanschap is meesterschap!

Voor mij is het erg plezierig om met Erik samen te werken!

Peter de Lange trainer Ipol

Ik heb Erik altijd ervaren als een zeer sensitief mens, met een groot empathisch vermogen.
In de samenwerking  verbaasde ik me regelmatig over het feilloos aanvoelen in wat er nodig is in een training of workshop.
Ook  zijn manier om door te vragen bij deelnemers en op zoek te gaan naar de juiste (pijn)punten om zo de lessen te kunnen leren.

Erik kan confronterend zijn op zijn eigen feilloze manier, niet altijd even leuk op dat moment maar(en ik spreek uit ervaring) de inzichten zijn meestal zeer duidelijk en waardevol.

Het fijne is om als collega van hem de steun te voelen, het vertrouwen te hebben om elkaar aan te voelen op die stukken waar  de ander zijn kracht ligt zonder in een soort van competitie terecht te komen.

Prettig en warm mens om mee samen te werken en ook als therapeut/coach te hebben.

Wim Scheffer mede-eigenaar Men in his perfection

Bedrijven waar Innerchanges mee heeft samengewerkt:

Boek nu een van deze trainingen:

Unieke teambuilding de Hartslag /  Omgaan met agressie op de werkvloer/
Training Kritiek versus Feedback / Effectief vergaderen
Effectief communiceren

 

Meer weten?

Vul het formulier in en samen maken we een training met impact! Staat jou training er niet bij klik overig aan ik informeer je graag wat allemaal nog meer kan!

Aanmeld zakelijke training

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat