Drum Making Weekend

Drum making Weekend

‘De reis van het maken van mijn eigen sjamanen healingdrum in het drum making weekend. Deze reis was er een vol van emoties en gevoelens. Van bewustwording en levenslessen. Van verdriet en geluk. Van vredig en van verliefd, en nog veel meer wat bijna niet naar woorden te vertalen is. Deze reis heb ik, Reinske, gemaakt en ik ben erdoor veranderd, rustiger geworden, heel en verliefd op mijn drum en mezelf. Raar om zo neer te zetten maar het is waar’ Reinske, (Drummaking weekend 6,5,7 juli 2019)

‘Het maken van mijn eigen Healing drum in het drum making weekend heb ik ervaren als een reis. Waarin ik delen van mezelf mocht ontmoeten en omarmen om zo een pracht healing drum te maken. Het was een cadeau aan mezelf, bewustmakend, diepgaand en hart verruimend. Ik ben dankbaar dat ik een hoeder mag zijn van deze drums.’ Erik

 

Drum making weekend maak je eigen handgemaakte sjamanendrum

Tijdens dit drum making weekend ga jij jouw eigen sjamanen healingdrum maken. De intentie en innerlijke roep om jouw eigen healingdrum te maken wordt in dit weekend vormgegeven en gecreëerd. We gaan naar ons diepste gevoel om van daaruit jouw healingdrum vorm te geven. Elk drum making weekend is het hout en de huid voor jouw handgemaakte sjamanendrum anders. Hieronder is te lezen wat de mogelijkheden zijn.

Werk je liever niet in een groep? Je kunt ook individueel een drum maken of er kan in afstemming een drum speciaal voor jou gemaakt worden. Mail naar [email protected] voor meer informatie. 

Wat kan het je opleveren

Een prachtige unieke sjamanen-, healing-drum.
Er ontstaat een diepere verbinding met jezelf en de spirit van de drum.
Je wordt hoeder en begeleider van jouw sjamanendrum.
Je kunt meer focus en rust ervaren in je denken.
Je kracht en passie gaan weer stromen.
Je krijgt zicht en inzicht over jezelf, patronen en innerlijke structuren.
Je hebt losgelaten wat je niet langer dient op alle lagen.
Intenties worden duidelijker en wat de volgende stappen zijn.
Jouw levens-, zielsmissie in dit leven wordt helder(-der).
Al je investeringen komen in een veelvoud bij je terug.

Boek nu je Drum Making Weekend. Selecteer de datum en boek je ticket.

Geen evenementen gevonden!

Innerchanges werkt uitsluitend met natuurlijke materialen, namelijk huid en hout om een handgemaakte sjamanendrum te maken in het drum making weekend.

We maken gebruik van de originele huid, van het dier. De huiden die aangeboden worden zijn of zelfschoongemaakt met haar of van perkament (raw hide). Dit kunnen verschillende dieren zijn die allemaal een goed leven hebben geleefd, waarvan de meeste een natuurlijke dood zijn gestorven.

De meeste huiden komen uit Nederland of Europa. De huiden die wij het meest gebruiken zijn: Edelhert, bizon, paard, everzwijn, eland, schotse hooglander en damhert.

Elk drum frame is gemaakt van één houtsoort. Er wordt van tevoren aangegeven welke houtsoorten er voor dat weekend beschikbaar zijn. De houtsoorten die we vaak gebruiken zijn: berkenhout, essenhout, elzenhout, eikenhout, beukenhout, rode beukenhout, kersenhout, cederhout, Amerikaans eikenhout, lindenhout en fijnsparrenhout.

De frames die worden aangeboden in het weekend zijn handgemaakt en hebben meerdere hoeken of zijn rond. De drumframes zijn rond of hebben 7,8,9,11, 13 hoeken.

Voor het opspannen van de huid op het frame maken we alleen gebruik van de huid. Er komt geen touw of ijzeren ring aan te pas. In eenvoud wordt er een diepe verbinding gemaakt tussen jou en de healingdrum. Het frame dat bij jou past zal je het meest aanspreken.

De huid van het juiste dier zorgt ervoor dat alles klopt en jouw unieke ritme naar buiten kan komen in jouw healingdrum. Hoe groter je investering in energie en aandacht, hoe meer je terugkrijgt.

Laat je verrassen door jouw unieke creatie in het drum making weekend

In het drum making weekend kan het frame gemaakt zijn van Rode Beuk, van maar liefst 180 jaar oud of van Elzenhout, Cederhout, Essenhout, Amerikaanse Eik of  Kersenhout. Het krachtige Paard, het moedige Eland of edelhert, de rotsvaste Bizon, de schotse hooglander of het everzwijn  leveren de huid voor jouw healing drum. Durf jij moedig, jouw oer wijsheid te leven in het nu? Zacht, kwetsbaar en krachtig te zijn en in alle vrijheid alles te ervaren?

Wat is er nog meer?

We zullen in het algemeen dit Drum Making Weekend buiten werken, comfortabel omringd door bos.
Er is ook een vuurplek die we zullen gebruiken. Hier worden ook het Zweethut weekend intensief en de openbare zweethutceremonie Zuid-Nederland gehouden en ook een zweethut Vision Quest. 

Het is elke keer weer een bijzondere reis, omdat iedereen uniek is en wat anders inbrengt in de groep. De andere deelnemers kunnen spiegels zijn die je allemaal wat te vertellen hebben en je meer kunnen leren over jezelf.

Locatie

In het prachtige Noord-Brabantse bosrijke coulisselandschap. Ligt de plek waar wij gaan genieten dit weekend. Tussen de bossen op een prachtig terrein verscholen van de weg staat een unieke grote tunnel waar we in kunnen werken en eventueel slapen. Hier staan ook 2 zweethutten die we gebruiken dit weekend. Neem in overleg je eigen tent mee.

De kracht van het vuur zal gedurende het hele drum making weekend aanwezig zijn. De verschillende ceremonies maken het tot een complete ervaring.

 • Toilet spullen
 • Kussen, slaapzak en matrasje/luchtbed en een extra deken
 • Bij voorkeur een eigen tent, neem contact op met Innerchanges als je deze niet hebt
 • Kleding die smerig mag worden en geschikt is voor de elementen je bent immers veel buiten. Muts is ook handig
 • Kleed je ook aan in laagjes zodat mocht het koud/warm zijn je wat uit of aan kan doen.
 • Waterfles/bidon. Zorg dat je gedurende de dag genoeg drinkt, in de zweethut verlies je veel vocht
 • Neem 6 tot 8 handdoeken mee (gemiddeld 2 handdoeken per zweethut)
 • Kruik, laarzen met warme sokken, regenjas
 • Slippers of schoenen
 • Badjas of sherpa (omslagdoek voor de vrouwen)
 • Wat lekkers om te delen met jezelf en de ander na of tussen  de zweethutten door.(neem mee wat jij lekker vindt)
 • Je persoonlijke kracht voorwerpen en een donatie voor het zweethut team. Zij ondersteunen met liefde de ceremonie

Koop je Drum Making Weekend ticket online en betaal via de Webshop, gevuld met drums en kruiden van Innerchanges en ontvang €50,- korting. De prijs is € 525,00 aan de deur en nu voor slechts € 475,- online.
Reserveer, daarom nu met €50,- korting, je plaats. Dit alles is, inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, lunch, diner, koffie/thee, alle materialen en begeleiding.
Heb je een eigen bedrijf en wil je de training graag als particulier ervaren maar wel de factuur op je bedrijfsnaam? Dat is mogelijk en dan is de bovengenoemde prijs exclusief 21 % BTW.

Na je aanmelding ontvang je het inschrijf formulier met alle verdere informatie voor het drum making weekend.

Ik hoop je te ontmoeten!

Hartsgroet, Erik Roesink

Al een poosje voelde, zag en hoorde ik drums als ik bezig was met healings. En toen ging ik naar de prachtige sound concerten en werd de roep van een eigen drum nog duidelijker. Ook door het enthousiasme, de warmte en professionaliteit van Erik. Ik wist dat ik bij hem een healing drum wilde maken in het drum making weekend. Dat ik in goede handen was om die reis te maken.

Dat bleek eigenlijk al voor aanvang, want zodra je besloten hebt dit aan te gaan, begint je reis al en komen er dingen op je pad. Lessen, signalen, symbolen, ervaringen. Je werkt er naar toe. Ik had even een zetje nodig de dag voor vertrek en dat gaf Erik mij gelukkig op precies de juiste wijze, waardoor ik in September 2016 mijn prachtige bizon en ceder houten drum heb kunnen maken.

Het is een hele reis die je aangaat in de prachtige omgeving, omringt door tipi’s, vuur en de liefdevolle kundige begeleiding van Erik, Ursula en Gerrit. Hoe meer je erin stopt, hoe meer je eruit haalt. Nou ik ging echt tot de bodem. Van alles kwam weer even terug om losgelaten te worden. Levensthema’s werden aangeraakt om verder in te leren en ontwikkelen.

 

Ik merk dat veel lessen echt nog doorwerken en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik was moe, had het koud, honger en wilde me terugtrekken. Kwam weerstand in mezelf tegen en de neiging te vluchten. Maar juist daardoor kwam ik heel diep in aanraking met de kracht die er altijd onder zit en de moeiteloosheid die daaruit voorkomt.

Deze kracht heeft me samen met de verbinding met de bizon, het cederhout en de thema’s horende bij de drum een krachtiger basis gegeven. Ook kennis en zielenstukken uit andere levens als sjamaan integreerden zich verder en ook daar ben ik zeer dankbaar voor.

De prachtige ceremonies en het verbinden met de bizon en de ceder raakten mij diep. De drum en de lessen die erbij horen en de kracht, liefde en wijsheid die erin zitten brengen mij en anderen sindsdien zoveel.

Ik ben intens dankbaar en gun het iedereen van harte deze reis te mogen maken onder deze liefdevolle begeleiding en in de prachtige setting.

Thanks so much! Ingrid Woertman-evers


Het drum making weekend was een heerlijke tijd, heel intensief. Zonder teveel woorden, op een nuchtere manier. Werd er onder begeleiding van Erik en zijn team toch een diepe verbinding bewerkstelligd, met onszelf, met de elementen, de (kracht)dieren en de materialen die ons hielpen bij het maken van de drum.

De drum is helemaal ontstaan vanuit die verbinding, bij elke nieuwe stap, en bij elk nieuw onderdeel heb ik kunnen afstemmen. Er was aandacht en een diep respect voor de dieren waarvan we het vel hebben gebruikt, en deze dieren werden zo onze bondgenoten. Zo ook voor de bomen waarvan we het hout hebben gebruikt. Ik vond het fijn dat ieder op zichzelf, in zijn eigen proces, met zijn eigen drum bezig kon zijn.

Zo zijn er ook totaal verschillende, unieke drums ontstaan op ieders geheel eigen manier en werkwijze. Mooi dat ik zo mijn eigen creatie kon aangaan en daarin mezelf tegenkomen.

In de begeleiding en gedeelde momenten was er aandacht en diep respect voor het proces en de moeilijkheden van iedere deelnemer. Want het maken van de drum bracht ook onze valkuilen, verdriet of blokkades naar boven. Hier heb ik een deel van het weekend ook mee mogen worstelen.

De zweethutten waren een krachtig hulpmiddel in dit proces. In de tweede zweethut heb ik een hele verre innerlijke reis kunnen maken, de vuurproef doorstaand, om mezelf een stuk lichter en opener terug te vinden.

Door de vertrouwdheid met de groep en de fijne leiding van Erik kon ik echt helemaal loslaten en me overgeven. Durven voelen en er doorheen durven gaan. Dat was prachtig. Daarna kon ik er simpelweg meer zijn, er mogen zijn, helemaal.

Tijdens dit drum making weekend heb ik, in deze veilige bedding, een reis kunnen maken in mezelf, van ontdekking, aanvaarding, loslaten en verwondering. En ik heb nu een hele mooie drum in huis, waar ik nog mee aan het kennismaken ben en waar al die genezing en kracht nu inzit. Om er te mogen zijn, uit mijn hoofd, in mijn hart en lichaam.

Dank aan de fijne plek en mensen die de ideale setting voor dit weekend boden. Dank Erik, Coby en Gerrit, dank alle deelnemers, dank bizon, hert en paard, dank vuur, dank aarde, dank water, dank adelaar, wolf en draak. Dank alle dieren die er nog meer bij waren. Dank oervolkeren en leraren die deze gebruiken bewaard en overgeleverd hebben.

Dank grote geest. deelneemster Drum making weekend


Het drum making weekend zag ik voorbij komen op facebook. En ik was nog op zoek naar een “leuk” cadeau voor de verjaardag van mijn vriendin. Toevallig had ik Erik een keertje gesproken op het Wildemanfestival, vond het meteen al een fijne kerel… Gewoon, met een hele fijne energie om zich heen.

Dat gesprek toen trok mij over de streep om het aan mijn vriendin cadeau te geven en zelf ook te gaan. (Moet tenslotte ook aan mijzelf denken…JJ).

Zelf zou ik het geen workshop noemen maar een beleving dat drum making weekend, een reis naar verbinding met jezelf en jouw drum. Echt heel erg gaaf om te doen. Hele fijne begeleiding ook van Gerrit, Coby en Erik. Eten was prima geregeld.

Als ik het kort en bondig zou moeten omschrijven dan zou dat zijn: Enerverend, Diepgaand, Confronterend, Emotioneel, Fantastisch en Nooit willen missen! Ahoo!

Bart van der Geest


Drum making weekend mijn reis; Ik wilde een groot deel van mijn leven onzichtbaar zijn, geen sporen achterlaten, voortdurend onderweg zijn. Niet een te grote rol spelen. Bang om te verstoren, te bezoedelen, te veroorzaken, een schuldige te zijn. Stil en teruggetrokken, maar zeer in de ban van de ander.

 

Ik nam mijzelf verkeerd waar. Ik zweefde boven de grond, maakte geen verbinding of enkel vluchtig, leefde vanuit mijn gedachten of liet me meesleuren in de sfeer van mijn omgeving. Ik liet alles en iedereen de ruimte, maar kon mijn eigen ruimte niet in vrijheid innemen, ik had geen stem, laat staan volume.  De geboorte van de drum was als een wedergeboorte.

Ademhalen, de aarde voelen onder mijn voeten, het vuur voelen branden van binnen en van buiten. Liefde ontvangen van de mensen om me heen. Oprechte vragen krijgen en deze proberen te beantwoorden. Opnieuw leren luisteren naar mijn hart. Malin, zo stil en teruggetrokken, klinkt dat als de kracht van bizon?

 

Laurens die subtiel zijn essenhouten bizondrum binnenbrengt om mij te prikkelen. Klopt het echt, dat mij een bizondrum past? Het komt erop aan, dat ik mijn wezenlijke kracht erken, haar leer te omarmen. Ik laat het toneel varen, bizon komt aan de oppervlakte, ik voel me zwanger. Na de ontmoeting met elkaar en de dieren, kiezen we op de eerste dag een frame voor de drum.

Een houten frame met dertien hoeken, dat vind ik mooi. Maar eigenlijk is 8 mijn lievelingsgetal. Red ceder hout, wat klinkt dat goed! Ga nu maar kiezen Malin, ga maar eens voelen! Ik kom terug met een frame van essenhout, 9 hoeken.

De eerste nacht, een zweethut. Wat een welkome warmte na de kou en de uitputting van het uren aan een stuk, knippen van de dikke bizonhuid, 15 meter string met een klein kloteschaartje. Dat het niet vanzelf gaat, is een spiegel voor mijn koppigheid, afgesloten als ik ben voor het advies van anderen, te bang om verstrikt te raken in andermans web.

Maar wat heb ik te vrezen? Word wakker, heb eerbied voor jezelf en voor wat je nog niet weet. De dag erop ga ik ermee verder en vraagt ook mijn frame om verzorging. In de frisse buitenlucht zijn we met z'n allen in de weer. Heerlijk, het zonnetje schijnt en samen met de muziek is de sfeer een warm deken voor mijn kwetsbaarheid. Vlijtig, in beweging, ontspanning en stil aan... bevrijding.

Zo nu en dan stopt Rob een handje nootjes in mijn hand,  subtiel en teder, wat krachtvoer. Liefdevol ben ik bezig met mijn drum, ik wrijf haar royaal in met een heerlijke olie, waarna ze mag drogen met de anderen.

Tegen de avond. Het vuur brandt. Janine en ik rekken de strings op van de bizonhuid. Tot hoever kunnen we gaan? Onze ogen vol vuur, wat een kracht. Mijn lichaam giert. En dan het rijgen van de strings, ronde na ronde, strakker en strakker, de drum wordt bekrachtigd. Wat voor handvat zal ik maken?

Ik besluit, een keltisch kruis. Ik wil graag een eerbetoon aan mijn Ierse 'anam cara' die in 2014 uit het leven stapte. Maar dan, het lukt niet, het stroomt niet. En ik besef me ineens, laat hem los. Het glijdt van me af, ik begin te knopen en er ontstaat een bizonkop.

Die nacht, een tweede zweethut. Erik vraagt me te drummen. Ik vind het plots moeilijk, ik accepteer de uitnodiging, maar ik kan niet ontspannen. Een oud patroon, zodra er iets van me verwacht wordt, schiet ik in de verkramping. Ik voel me verantwoordelijk. Gaan de deuren weer dicht, net nu ze opengingen?

Ik herhaal de intentie in mijn hoofd, die ik meegaf aan mijn drum, ook al is dit een andere drum: 'to be released from the illusion of personhood'. Met momenten drum ik vrij, dan weer verkrampt. Ik accepteer het moment zoals het is.

Zondag, de laatste dag, de geboorte van de drum. Wat een kracht komt er los met de trilling in de hut. Het vuur, het geluid, met iedereen samen. De zegening van Laurens. Het activeren van mijn chakrapunten, waarbij er zoveel loskomt. Kundalini is weer wakker.

In de auto naar huis, met de drum naast me, warm ingepakt in haar deken. Ik zing vanuit mijn buik, zo hard als nooit tevoren. Er komt een taal naar boven die ik niet ken, woorden en klanken wisselen elkaar af. Thuis aangekomen groet ik het huis, mijn man.

Ik zie hem wezenlijk. De dagen die volgen ben ik vermoeid, maar zo wakker. Ik sta met beide benen op de grond, mezelf uiten kost geen moeite. Ik ben aandachtig aanwezig in het moment.

Tot besluit: Tijdens het drum making weekend ervoer ik de kracht van het universum in mij, zonder angst. Ik ervoer dat als ik mij uitspreek, deuren voor mij opengaan, in plaats van dicht.

Het is fijn te ervaren dat de verbinding met de begeleiders en de groep niet ophoudt als het weekend ophoudt. Oprecht en respectvol. Het is intens wat er allemaal naar bovenkomt en te weten dat je als deelnemer in goede handen bent is belangrijk.

Met vier begeleiders, allen met hun eigen kwaliteiten en een groep liefdevolle mensen in de schoot van moeder natuur tijdens het drum making weekend. Heel veel dank!

Liefs,

Malin Wittebol


Ik heb een reis gemaakt. Een reis zo bijzonder, dat hij bijna niet met woorden is te beschrijven. De reis van het maken van een healingdrum in het drum making weekend. Deze reis was er een vol van emoties en gevoelens. Van bewustwording en levenslessen. Van verdriet en geluk. Van boosheid en vergeving. Van drukte en rust. Van vredig en van verliefd.  En nog veel meer wat bijna niet naar woorden te vertalen is.

Een reis samen met andere reizigers die vrienden werden nadat de reis was volbracht. En toch was ze niet ver van huis en was de duur niet zo lang. Een weekend lang. In haar eigen dorp. Niet zo lang dus en niet zo ver.

Maar op deze reis maakte ik zoveel mee dat het wel een maand leek te zijn. Een maand vol van belevenissen. Er was een droom waarvan ik de uitleg zomaar ineens zelf begreep. Vreugde en vrolijkheid. En direct was daar Eland, die mij al die tijd al kende zonder dat ik het zelf wist.

Vanaf dat moment werd Eland mijn vaste begeleider. Er was een stukje op mijn pad waar ik leerde dat ik toch meer kon dan ik dacht. En mij bewust werd dat deze les mij voor altijd bij zou blijven een levensles.

Er was verdriet en boosheid over het kind in mij, waar ik vergeving vond van mezelf en anderen. Waar ik de acceptatie vond die ik  al zolang zocht. Het kind in mij mocht er gewoon zijn.  Rust en ruimte kwamen in mijn hart wonen en ik wandelde verder.

Er was een struikelblok over het zijn in het nu en vond vrede met mezelf en liefde voor mijn eigen zijn. Aan het einde van de reis was er een prachtige ceremonie waarin de healingdrum die ik tijdens de reis heb gemaakt werd ingewijd.

Niet met woorden te beschrijven zo bijzonder. Deze reis heb ik gemaakt. Reinske. En ik ben er door veranderd. Rustiger geworden. Heel. En verliefd op mijn drum en op mijzelf. Raar om zo neer te zetten, maar het is waar.

Het is inmiddels een paar maanden geleden, maar nog steeds voel ik de verandering die zich in mij heeft plaats gevonden. En dat zal nooit meer weggaan.  Eland is bij me en geregeld sta ik buiten in de tuin te drummen. Daar wordt ik elke keer weer zo blij van!

Dankbaar en gelukkig dat ik de moed heb gehad om deze reis te reizen.

Reinske Muis

“Bewustmakend, ritmisch, verrassend, diepgaand en verbonden”

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat