Zweethut Weekend Intensief

Ben je op zoek naar een zweethut ceremonie in Nederland?

Waar je bij een normale zweethutceremonie na de ceremonie pas opent en dan huis gaat.
Heb je nu de mogelijkheid in een zweethut weekend intensief een stap verder te gaan en de openheid van jezelf nog groter te maken. We gaan namelijk in 2 dagen drie zweethutceremonies beleven en ervaren.
Wil jij lekker een weekend weg gaan maar net even anders? Behoefte aan verdieping om alles wat je uitgesteld hebt te doorvoelen? Dan is dit weekend voor jou!

Vlakbij Eindhoven, aan de rand van het dorp Riethoven, staan in een mooi stukje bos twee nieuwe zweethutten  van Innerchanges.

‘Voor mij is het Zweethut Weekend intensief,
reinigend, natuur-rijk, verdiepend en een innerlijke reis’

Zweethut weekend Intensief

Naast de reguliere zweethutceremonie dag biedt Innerchanges nu ook een unieke ervaring aan, namelijk een Zweethut weekend. Van zaterdag tot en met zondag met maar liefst drie zweethut ceremonies op verschillende tijden. Samen op reis in en met jezelf laat je leiden door de elementen van de natuur. Het verwarmende vuur, het koele water, de aarde die je draagt en de lucht die je alle zuurstof geeft die je nodig hebt.

Met gepaste trots biedt Erik van Innerchanges iets unieks aan in Nederland. Een zweethut weekend met diner, ontbijt en maar liefst 3 zweethutten in één weekend en volledig begeleid met aandacht voor jou en jouw processen.

Wacht niet langer en bekijk dit unieke aanbod;

Wat kan het je opleveren

Je hebt losgelaten wat je niet langer dient op alle lagen en je kracht en passie gaan weer stromen
Diepe verbinding met jezelf en je lichaam
Een diepe verbondenheid met de elementen en de natuur om je heen
Je kunt meer focus en rust ervaren in je denken
Al je investeringen komen in een veelvoud bij je terug
Je krijgt zicht en inzicht over jezelf, patronen en innerlijke structuren
Een heerlijk weekend volledig in het teken van jou, jouw proces en lichaam

Wil jij een Zweethut Weekend Intensief boeken? Kies hieronder de datum en kies voor jezelf een weekend voor jou en maak je boeking compleet

Geen evenementen gevonden!

De oorsprong van de zweethut ceremonie hebben we te danken aan de Native Americans. Er zijn vele bekende stammen, enkele daarvan zijn de indianenstammen Lakota-Sioux en Hopi. Zij bouwden van lange wilgentakken een raamwerk wat eruitziet als een iglo. De indianen noemen dit liefkozend een Inipi. Over het raamwerk gingen vervolgens meerdere lagen wollen dekens zodat het binnen donker is. In het midden van de Inipi is een stenencirkel. Hierin worden de hete oranje gloeiende vuurstenen gelegd, komend uit het vuur wat ceremonieel is aangestoken. Als de hut gesloten is gaan er water en kruiden over de stenen om de ervaring en de warmte in de hut compleet maken.
Inipi betekent letterlijk het huis van adem. De warme lucht die vrijkomt als er water over de hete stenen gegoten wordt staat symbolisch voor de adem van grote geest.

 Vanuit welke traditie

Vanuit het sjamanisme, waar de zweethut ceremonie vandaan komt, is alles bezield. Grote geest, bij de meesten bekend onder andere namen (bijvoorbeeld God, Allah, Krishna of Universum), is aanwezig in alles wat leeft. Van het kleinste insect tot aan de grote zon. Elke cel van elk levend organisme is bezield. Door respectvol om te gaan met de ceremonie, de natuur en de elementen kun je weer dichter in contact komen met jezelf en grote Geest.

Betekenis zweethut ceremonie

Symbolisch gezien staat de zweethut voor de baarmoeder van Moeder Aarde, het vrouwelijke deel in onszelf. Het vuur staat voor het zaad, het mannelijke deel in onszelf. Zowel mannen als vrouwen hebben een mannelijk en een vrouwelijk deel in zich. Het is van belang deze beide te ontmoeten en samen te brengen. Je wordt in de zweethut uitgenodigd om te reizen in je lichaam, in jezelf en op reis te gaan met de windrichtingen.

Een zweethut ceremonie zorgt ervoor dat je lichaam en geest op verschillende niveaus worden gereinigd. Dit gebeurt op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Een zweethut ceremonie kan je lichaam en geest reinigen. Reinigen van zaken die niet meer voedend zijn. Je wordt uitgenodigd om bewust contact te maken met je lichaam en geest. Hierdoor kunnen oude, niet meer voedende ideeën, gewoontes en/of patronen losgelaten worden. Losgelaten worden om daarna getransformeerd te worden en te kunnen veranderen.

In de donkere zweethut word je door de warmte uitgenodigd om je aandacht volledig op jezelf te richten en contact te maken met je lichaam. Door het verstillen in jezelf kun je de verbinding met jezelf vergroten en jouw innerlijke wijsheid wakker maken.
Zaken kunnen voor jezelf weer helder worden, zodat je deze na de zweethut in het dagelijks leven kunt integreren.

Een zweethut ceremonie is voor mij een spiegel, back to nature terug naar mezelf, mijn lichaam en mijn wortels. Het is elke keer weer een reis in mezelf. Ik voel dat ik elke keer weer word uitgenodigd om bewust contact te maken met mijn lichaam en geest.

Om de elementen in en buiten mij te ervaren en te beleven. Het water dat over de stenen gaat en uit mijn poriën komt. Het vuur, wat de stenen verwarmt en mij in de zweethut. De lucht, die ik voel wanneer de deur opengaat in de zweethut en wanneer ik buiten sta met mijn handdoek om. De aarde, onder mijn billen in de zweethut die mij draagt en wanneer ik buiten op blote voeten loop om af te koelen. Waardoor ik mij na een zweethut ceremonie vaak “herboren” voel en zo ook naar buiten kan komen.

Na gezamenlijk de voorbereidingen gedaan te hebben voor de ceremonie, is er alle tijd om te genieten. Er zijn minimaal 8 deelnemers en maximaal 20 deelnemers in een weekend van alle leeftijden. Gezamenlijk bereiden wij de ceremonie voor door hout te zagen en te hakken en de zweethut te bedekken met dekens. Met aandacht maken wij de ceremonieplek tot een mooie plek waar wij graag willen zijn. Na afloop van de zweethut ceremonies ruimen we ook gezamenlijk op en ronden we het weekend af.

Wenszakjes
De wenszakjes, ook wel tay’s genoemd, die je kunt maken tijdens een zweethut ceremonie. Zijn je gebeden die je meeneemt door ze boven je te hangen aan de wilgen van de zweethut. Hier kun je alles instoppen wat je wilt loslaten of waar je dankbaar voor bent om jou Transformatie optimaal te ondersteunen. Na afloop worden de wenszakjes op het vuur gelegd en gaan terug middels de rook naar Grote Geest waar ze gehoord worden.

“Aho Mitakayo Oyasin”

De betekenis van dit woord is vrij vertaald; “Voor mij en al mijn zielsverwanten in verbondenheid”. Dit Lakota woord wordt in vele ceremonies gebruikt om stil te staan bij en te bedanken, zo wordt de cirkel weer rondgemaakt. Door dankbaar te zijn voor alles wat je gegeven is, kan er ook weer een nieuwe cyclus beginnen. Vaak wordt er ook een afgekorte versie gebruikt “AHO”.

Gebeden, drum en zang
Vaak wordt er tijdens een Zweethut ceremonie gedrumd, gezongen en gebeden. Er worden verhalen gedeeld en verteld, soms zelfs ook traditionele liederen gezongen. De zweethut ceremonie is een eeuwenoude ceremonie van reiniging en gebed om je zelf weer te ontmoeten.

Dag 1

 • 09.45 – 10.00 uur Aankomst en welkom
 • 10.00 – 10.15 uur Introductie zweethut ceremonie weekend
 • 10.15 – 12.30 uur opbouw vuur en zweethut en stenenceremonie
 • 12.30 – 13.30 uur Lunch en intenties en wensen voor het weekend
 • 13.30 – 16.30 uur 1ezweethut met meerdere rondes
 • 16.30 – 17.30 uur integreren 1ezweethut en klaarmaken diner
 • 17.30 – 21.00 uur Een heerlijk biologische maaltijd en een ontspan- en integratie-moment.
 • 17.30 – 21.00 uur Persoonlijke gesprekken mogelijk op verzoek
 • 21.00 – 21.30 uur voorbereiden en klaarmaken 2ezweethut ronde
 • 21.30 – +/-23.30 uur 2ezweethut met meerdere rondes
 • 23.30 – 08.00 uur Heerlijk slapen in een tunnel of tent en reizen in dromenland

Dag 2

 • 08.00 - 10.00 uur ontbijt mogelijk en klaarmaken voor de volgende zweethut
 • 10.00 – 12.30 uur opbouw vuur en stenenceremonie, persoonlijke gesprekken op verzoek
 • 12.30 – 15.00 uur 3ezweethut met meerdere rondes
 • 15.00 – 16.00 uur gezamenlijk opruimen en eten.
 • 16.30 – 17.00 uur Laatste dingen en afronding Zweethut ceremonie weekend Innerchanges.

Geen alcohol of drugs

Drink 3 dagen van tevoren geen alcohol of gebruik geen drugs, voor een optimale beleving en innerlijke reis

Lichte maaltijden

Eet licht en voedzaam voor een zweethut zodat je de reis optimaal kan beleven en er het meeste uithaalt voor jezelf

Gezondheidsklachten?

Zijn er gezondheids- of psychische-klachten of is er sprake van medicatie gebruik of dieet wensen graag dit even van tevoren aangeven op het deelnameformulier wat je ontvangt na je online aankoop.

Vrouwen tijdens hun maantijd

Vrouwen in hun maantijd zijn welkom, graag wel even aangeven van tevoren.

 • Toilet spullen
 • Kussen, slaapzak en matrasje/luchtbed en een extra deken
 • Bij voorkeur een eigen tent, neem contact op met Innerchanges als je deze niet hebt
 • Kleding die smerig mag worden en geschikt is voor de elementen je bent immers veel buiten
 • Kleed je ook aan in laagjes zodat mocht het koud/warm zijn je wat uit of aan kan doen
 • Waterfles/bidon. Zorg dat je gedurende de dag genoeg drinkt, in de zweethut verlies je veel vocht
 • Neem 6 tot 8 handdoeken mee (gemiddeld 2 handdoeken per zweethut)
 • Slippers of schoenen
 • Badjas of sherpa (omslagdoek voor de vrouwen)
 • Wat lekkers om te delen met jezelf (neem mee wat jij lekker vindt) en de ander tussen de zweethutten door
 • Je persoonlijke kracht voorwerpen en een donatie voor het zweethut team. Zij ondersteunen met liefde de ceremonie

Koop je ticket online via de Webshop, gevuld met drums en kruiden van Innerchanges en ontvang €50,- korting.
De prijs is € 350,00 aan de deur en nu voor slechts € 300,- online.
Reserveer, daarom nu met €50,- korting, je plaats hieronder bij de datum van je voorkeur. 
Na je betaling online is je aanmelding definitief.
Kinderen tot 18 jaar zijn welkom voor € 25,- contant te voldoen op de dag zelf. Graag vermelden in de opmerkingen als ze meegaan.
Binnenkort in de webshop een zweethut 6-rittenkaart voor de liefhebbers te gebruiken bij de Zweethut ceremonie Zuid Nederland! Heb je interesse laat het weten door te mailen naar [email protected] 
Minimaal 8 mensen en maximaal 20 mensen.

Wij ontmoeten je graag hartelijke groet,
Erik Roesink van Innerchanges en zweethut team.

Wil je graag meer lezen over de zweethut bekijk dan eens de blog die ik geschreven heb over de zweethutceremonie.

Het is mogelijk  om de zweethut plek in Zuid-Nederland te huren voor een besloten groep of bedrijfs teamdag of uitje. Als je een unieke beleving dag of weekend wilt of wilt samen zijn met jou groep vrienden dan is de mogelijkheid er om het terrein te huren.

Dit kan op 2 verschillende manieren:

Volledig verzorgd: Hierbij staat het zweethut team van vrijwilligers 2 volledige dag, van 10-18.00 uur tot jullie beschikking om alle aanwezigen te ondersteunen. Het terrein wordt voorbereid op jullie komst. Er kunnen meerdere dingen gedaan worden zoals de zweethut dekken, hout hakken en kloven of meditatief wandelen. Er wordt ruimte gemaakt voor je persoonlijke proces en hierin wordt je je ook begeleid. Vuurceremonie, stenenceremonie en gebedsritueel worden verzorgd. Verstillingsmomenten en zelfs een geleide meditatie behoren tot de mogelijkheden. In overleg en afstemming is er veel mogelijk.
Al mogelijk vanaf 450,- p.p. ( minimaal 10 mensen) verzorgde biologische maaltijden behoren tegen meerprijs tot de mogelijkheden.

Half verzorgd:
Hierbij zijn 4 tot 6  leden van het Zweethut team van vrijwilligers , 2 dagen van 10-18.00 uur tot jullie beschikking om alle aanwezigen te ondersteunen. Het terrein wordt voorbereid op jullie komst. Vuurceremonie, stenenceremonie en gebedsritueel worden verzorgd. Er kunnen meerdere dingen gedaan worden zoals de zweethut dekken, hout hakken en kloven of meditatief wandelen. In overleg en afstemming is er veel mogelijk.
Al mogelijk vanaf 400,- p.p. ( minimaal 10 mensen) verzorgde biologische maaltijden behoren tegen meerprijs tot de mogelijkheden.

Ik heb deelgenomen aan het Zweethut Weekend Intensief, een echte unieke reis. In twee dagen tijd ga je drie keer de zweethut in en elke ceremonie heeft zijn eigen thema die Erik met de groep deelt. De thema’s vormen een geheel. Het is een pittig weekend maar ik ben echt door een transformatie proces gegaan.

Van te voren krijg je een mail met allerlei vragen om jezelf voor te bereiden. Zelf had ik geen persoonlijk thema van te voren maar die werd duidelijk naarmate het weekend vorderde.  We werden zoals gewoonlijk goed verzorgd en tijdens zo'n weekend wordt het eten voor de groep bereid, we hadden een geweldige kokkin! Zelfs de maaltijden liepen in overeenstemming met de thema’s.

Het meest bijzondere vond ik de zweethut ceremonie midden in de nacht, het bos is donker, de hut is donker en als je er dan uit komt en je ziet de fonkelende sterrenhemel… magie!  Ik raad iedereen aan die nieuwsgierig en geïnteresseerd is, om naar een zweethut ceremonie midden Nederland te komen om het zelf te ervaren!

Elvira Ballast

Einde van de zomer heb ik bij Erik een intense zweethut weekend bij gewoond. Dit was een fijne ervaring van buiten zijn, gemoedelijke open sfeer waarbij iedereen voor elkaar klaarstaat. Hele mooie zweethut sessies gehad waarbij ik voor mijn gevoel elke keer herboren uitkwam. Ieder sessie zorgde bij mij voor nieuwe inzichten, het loslaten van wat niet meer nodig is en ruimte. De begeleiding van Erik en zijn team en de verzorgde tussendoortjes lieten niets te wensen over. Alles was goed geregeld en was netjes verzorgd. Een aanrader voor iedereen.

Warme groet,

Jessica.

In de donkere zweethut word je door de warmte uitgenodigd om je aandacht volledig op jezelf te richten en contact te maken met je lichaam. Door het verstillen in jezelf kun je de verbinding met jezelf vergroten en jouw innerlijke wijsheid wakker maken.

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat