Grote Drumcirkel Nederland

“Om het leven en jezelf te vieren”

De Grote Drumcirkel Nederland volgt de cyclus van het leven waarbij mensen samen komen om elkaar te ontmoeten, te delen, te verbinden en te genieten. Als er gedrumd wordt in dankbaarheid en liefde, voor alles wat ons gegeven is door moeder aarde en onze medemensen, voltooien wij een cyclus van leven en begint er automatisch een nieuwe cyclus.

Neem deel en meld je aan!

Door te drummen wordt alles in beweging gebracht en vindt er een stroomversnelling plaats van de energie. De energie wordt opgewekt en gaat weer stromen. Zoals de maan verantwoordelijk is voor eb en vloed in de oceaan heeft ze ook een invloed op ons mensen, om die reden wordt er vaak tijdens, vlak voor of vlak na een nieuwe of volle maan de grote Drumcirkel Nederland georganiseerd.

Door persoonlijke omstandigheden had ik besloten in 2023 een sabbatical te nemen van het organiseren van de drumcirkel.

Na een jaar rust kan ik melden met veel plezier melden dat we in 2024 rond de equinoxen verder zullen gaan met de Drumcirkel niet meer in het midden maar nu in het Zuiden van het land op een pracht plek in Riethoven. Waar ook de zweethutten staan en de Drum Making weekenden zijn.
Mocht je vragen hebben over de drumcirkel, stel ze gerust, dan zal ik ze beantwoorden.

Wat kan het je opleveren

Diepe verbinding met je eigen hartslag en die van moeder aarde
je hebt losgelaten wat niet langer dient en wandelt weer in jou ritme
Je kunt meer focus en rust ervaren in je denken
Een heerlijke avond samen zijn met gelijkgestemden ritmisch en verbonden
Je hebt geen ervaring nodig om te genieten

Wil jij een drumcirkel ervaren en boeken? Kies hieronder de datum en maak je boeking.

Geen evenementen gevonden!

De grote Drumcirkel Nederland is voor iedereen die van muziek en ritme houdt, zijn/haar hartslag weer actief wil voelen stromen en wil werken aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling

 • Als je vastzit en het loopt niet lekker
 • Als je het gevoel hebt dat “het niet stroomt” in je leven
 • Als je met gelijkgestemden wilt samenkomen
 • Als je jouw eigen hartslag weer wilt voelen
 • Als je geen ervaring hebt zeker komen, omdat die niet vereist is om te genieten
 • Als je rust wilt in je lichaam
 • Als je wilt verbinden met de hartslag van moeder aarde
 • Als je wilt kennismaken met sjamanendrums en healingdrums
 • Als je een diepe verbinding met jezelf en lichaam wilt voelen

 

Ceremonie
De grote Drumcirkel Nederland wordt gezien als een ceremonie waarin aandacht en respect voor alles in en om je heen van belang is. Door bewust op de drum te slaan, ontstaat er een trilling in de drum, die wanneer met aandacht gedaan, moeiteloos door je hele lichaam kan gaan. Blokkades kan oplossen, emoties weer kan laten stromen, je open kan zetten in verbinding kan brengen met alles in en om je heen.

Smudgen (een reinigingsritueel)
Voor binnenkomst wordt je "gesmugd" dit is een native gebruik waarbij je wordt gereinigd met  de rook van de Salie plant. De salie blaadjes worden aangestoken in een schelp en de rook die vrij komt wordt gebruikt samen, met de smudgeveer van een dier, om de rook richting je lichaam  te wapperen.  De rook van de salie plant zorgt ervoor dat alle indrukken van de dag uit je systeem verdwijnen door je energie lichaam te reinigen. Dit reinigingsritueel is erg oud en wordt vaak gebruikt voor een ceremonie zoals de Zweethutceremonie.

Meditatie
Door aandachtig stil te staan aan het begin van de drumcirkel en bij elke nieuwe ronde, naar binnen te keren, om contact te maken met ons lichaam, hart en gedachten zijn de handelingen die we doen vele malen krachtiger.

Leendrums
Er zijn met de hand gemaakte leendrums/ sjamanendrums en healingdrums aanwezig die je mag gebruiken tijdens de drumcirkel. Je hoeft dus zelf geen drum te hebben om deel te nemen. Eventueel en waar wenselijk zijn de leendrums ook te koop.

De leendrums worden allemaal gemaakt met uitnodiging om hun nieuwe eigenaar te vinden. Dus als ze roepen en je voelt de verbinding verbaas je dan niet, want ze staan te trappelen om hun nieuwe eigenaar te ontmoeten.

Wat is een Sjamanendrum
Een Sjamanendrum ook wel healingdrum genoemd is een drum gemaakt van een houtenframe. Vroeger werden alle drums met de handen gemaakt en gebruikt voor de vele ceremonies en initiaties die de native indianen culturen rijk zijn. Hierbij een kleine indruk van een ceremonie op youtube en de kracht van de drums.

Deze healingdrums worden veelal met de hand gemaakt, waarbij de huid van een dier erover heen gaat en verbonden wordt met "strings", gemaakt van hetzelfde dier, om de huid strak te spannen. Het frame met de huid erover heen staat voor het lichaam waar de spirit van de drum in woont. Elke sjamanendrum is dus ook bezield en brengt zijn eigen lessen en kwaliteiten met zich mee. De hoeder van de sjamanendrum/healingdrum gaat dus in vele gevallen ook een diepgaande verbinding aan met drum en spirit van de drum, in sommige culturen voor de rest van zijn leven. Elke drum leert je dus ook wat anders en brengt je andere lessen afhankelijk van het dier en de houtsoort.

Daarom worden er in de Drum making weekenden ook verschillende variaties aangeboden in houtsoorten en huidsoorten. Veel voorkomend zijn de huiden van een bizon, paard, edelhert, damhert, everzwijn, schotse hooglander of eland. Veel voorkomende houtsoorten zijn: rode beuk, berk, es, els, eik, ceder en kers. Klik hier om zelf een drum te maken.

De gemaakte "leendrums" van Innerchanges, die te gebruiken zijn tijdens de grote Drumcirkel Zuid Nederland, zijn allemaal bezield en van natuurlijke materialen en met de hand gemaakt. Omdat ze allemaal bezield zijn verdienen ze ook het respect dat je een ander mens/spirit zou geven.

Programma grote Drumcirkel Nederland

Over het algemeen zullen er 2 rondes zijn, soms 3 of zelfs 4 rondes. Dit hangt af van de energie die we met zijn allen creëren, wat het thema is en wie er allemaal aanwezig zijn.

 • 19.30 – 20.00 uur inloop en smudge ritueel
 • 20.00 – 21.00 uur meditatie moment en 1e ronde
 • 21.00 – 21.15 uur pauze moment met koffie en thee en wat lekkers.
 • 21.15 – 22.00 uur 2e ronde en afsluiting

Praktisch

 • Neem jezelf mee en wanneer je hebt een drum, jembe, flute of ander instrument
 • Mocht je geen drum hebben, laat het even weten, er zijn ‘leendrum’ beschikbaar
  Let op: ‘First come, first served’
 • Draag kleding waarin je je lekker voelt
 • Neem wat lekkers mee om te delen in de pauze en na afloop
 • Warme sokken kan fijn zijn als je snel koude voeten hebt

Investering voor de grote Drumcirkel Nederland

Koop je toegangskaart online via de Webshop, gevuld met drums en kruiden van Innerchanges, en ontvang €2.50 korting online.
De prijs is € 22,50 aan de deur en € 20,- online.
Reserveer nu met € 2,50 korting, je plaats
Voor de kleine portemonnee is de prijs €15,- Omdat ook de grote Drumcirkel Nederland voor iedereen toegankelijk mag zijn. Na je betaling online is je aanmelding definitief.

Minimaal aantal deelnemers 10 en maximaal 20 mensen

 

Mocht je een leendrum willen gebruiken, vermeld dit dan in de opmerkingen wanneer je jou online ticket aanschaft. Of natuurlijk via de mail, door te mailen naar [email protected]

Voor de liefhebbers is er de grote Drumcirkel Nederland 6-rittenkaart:

 • Drumcirkel 6- rittenkaart (5x betalen en 1x gratis) voor slechts € 112,50
  te koop in de webshop

 

De grote Drumcirkel Nederland  “Om het leven en jezelf te vieren”

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat