Taking too long? Close loading screen.

Therapie

Innerchanges biedt verschillende therapievormen aan waaronder Lichaamstherapie en Regressietherapie

Lichaamstherapie

Ons lichaam vertelt ons vaak hele verhalen alleen zijn we vergeten er goed naar te luisteren. Hierdoor kan het zijn dat we niet meer in contact zijn met ons lichaam.

Dit zorgt vaak voor veel vervelende klachten en een algeheel “niet lekker in je lijf zitten” gevoel. Ben je blij met jouw lichaam? Durf je echt te genieten van elke aanraking? Durf je kwetsbaar te zijn? Durf je het gevoel toe te laten in jouw lichaam?

Wordt weer als een kind dat geniet van haar/zijn lichaam en op een continue ontdekkingstocht is in zichzelf. We hebben maar 1 lichaam in ons leven en daar mogen we het meedoen, dit is ons gegeven. Het is dus aan een ieder van ons, om er het beste van te maken en te genieten van ons lichaam. Het lichaam dat op wonderbaarlijke wijze functioneert, tot aan de kleinste cel toe, in perfecte harmonie is met alle delen van zichzelf.

Alleen zijn wij het zelf, de bewoners van het lichaam, de personen die het vervuilen. We respecteren niet de harmonie en kracht van ons lichaam. We accepteren “het lichaam” niet zoals het is.
Dit zorgt vervolgens voor een groot aantal klachten, waarvan hieronder een paar genoemd worden.

We hebben al heel vroeg geleerd om vanuit ons hoofd te leven en te denken met alle verwachtingen, plaatjes en gedachten die daarbij horen. Nu is je hoofd zeker belangrijk en nodig, want immers zitten er letterlijk alle fysieke benodigdheden in die ervoor zorgen dat je lichaam goed kan functioneren. Door lichaamswerk heb ik gemerkt dat ik in mijn lichaam kan zijn. Vanuit mijn lichaam kan ik nu leven, ervaren en ontmoeten. Ik hoef niet meer vanuit mijn hoofd te leven. Mijn lichaam draagt nu mijn hoofd en ik kan in mijn lichaam wonen en zijn.

Ik nodig je van harte uit om de stap te nemen. Kies voor jezelf en je eigen lichaam. Wordt weer de koning of koningin van je eigen lichaam en leven.
Eer de tempel waar je in woont. Het is immers jouw paleis en je lichaam wordt erg blij als jij er bewust in woont.

Voor wie?
 • Als je een gespannen lichaam hebt en niet kunt ontspannen en moeite hebt met stress.
 • Als je “niet lekker in jouw vel zit”.
 • Als je geen contact kunt maken met jouw lichaam.
 • Als je niet tevreden bent met jouw lichaam.
 • Als je genoeg hebt van het gevecht dat je dagelijks levert met jezelf en je omgeving.
 • Je chronisch last hebt van moeheid en “energie” tekort ervaart in het dagelijks leven.
 • Als je lichamelijke en emotionele klachten hebt.
Wat kan Lichaamstherapie jou opleveren?
 • Rust in jezelf en berusting in de situatie.
 • Een ontspannen lichaam, dat in harmonie is met zichzelf en niet meer strijd.
 • De tools om anders met situaties om te gaan zodat ze niet meer problematisch zijn maar behapbaar.
 • Je gaat bewuster leven in contact met je lichaam.
 • Je bent meer alert in het dagelijks leven op jezelf en jouw omgeving.
Wat houdt Lichaamstherapie in?

Binnen een veilige en vertrouwde sfeer wordt er op een liefdevolle manier gewerkt. Hierbij wordt aandacht besteed aan datgene waar je aan wilt werken en dat wat er op dit moment speelt in jouw leven. Tijdens de sessie krijg je handige en praktische tips aangereikt die jezelf kan toepassen en direct kunt ervaren, zodat je er ook daadwerkelijk wat mee kunt in je dagelijks leven.

Eigen verantwoordelijkheid
Belangrijk in het hele traject is dat jij zelf verantwoordelijk bent voor de realisatie van het gewenste resultaat in je dagelijks leven. Wezenlijke antwoorden liggen in onszelf te wachten om ontdekt te worden. Door je eigen verantwoordelijkheid op te pakken, neem jij het roer van jouw leven weer in handen en vaar je niet langer stuurloos rond.

Regressietherapie

Soms zijn er patronen waar je niet bijkomt. Patronen die maar niet veranderen, wat je ook probeert. Dan is Regressietherapie een uitstekende manier om dit op te lossen, te transformeren en te veranderen. Deze werkvorm gaat terug naar het begin, waar het probleem ontstaan is. Werkelijke verandering kan ontstaan door vanaf het begin de situatie te veranderen. Dit ontstaat door inzicht te verkrijgen, de ervaring te verwerken, los te laten en met het verkregen inzicht verder te gaan in jouw leven nu.

Je ontdekt tijdens Regressietherapie wat de motor is achter jouw gedragingen en patronen. Het kan zijn dat je besluiten hebt genomen toen er wat gebeurde in jouw kindertijd of in een vorig leven. Deze onverwerkte gebeurtenissen kunnen je nu hinderen en een last vormen. Vaak is er een “rode draad” te herkennen die ook in dit leven speelt. Deze zal blijven spelen en zal je blijven hinderen totdat je besluit hier wat mee te doen.

Regressietherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie. Deze vorm van therapie gaat er van uit dat emotionele problemen en “vage lichamelijke klachten” zijn op te lossen door op vier niveaus terug te gaan naar het moment waarop het probleem ontstaan is. De 4 niveaus waarmee gewerkt wordt zijn het: mentale (verstandsniveau), emotionele (gevoelsniveau), somatische (lichamelijke niveau) en het spirituele (geestelijke niveau).

Voor wie?

Geschikt voor mensen die aan zichzelf willen werken en hun persoonlijke ontwikkeling en groei willen versnellen. Als je jezelf herkent in onderstaande, dan is regressietherapie geschikt voor jou:

 • Slapeloosheid en nachtmerries.
 • Lichamelijke problemen zonder aanwijsbare oorzaak.
 • Relatie- of seksuele problemen.
 • Rouwverwerking van verlies van familie en vrienden.
 • Verslavingen.
 • Ontshocken na een traumatisch ongeval of confrontaties met geweld.
 • Chronisch last van moeheid en “energie” tekort in het dagelijks leven.

Niet geschikt voor mensen die psychische stoornissen hebben zoals schizofrenie en manische depressie.

Wat kan Regressietherapie voor jou opleveren?
 • Geen dagelijks hinderende patroon meer.
 • Inzicht in het probleem en het ontstaan ervan.
 • Ontlading van vastgezette emoties.
 • Blokkades in het lichaam zijn opgelost.
 • Rust in jezelf en berusting in de situatie
 • Vermoeidheid verdwijnt en je krijgt weer energie om dat te doen wat je leuk vindt.
 • Je gaat bewuster leven en bent meer alert in het dagelijks leven.
Wat houdt Regressietherapie in?

Binnen een veilige en vertrouwde sfeer wordt er op een liefdevolle manier gewerkt. In de regressie wordt er middels een lichte trance gewerkt. Deze lichte trance ontstaat vanzelf doordat men ergens sterk zijn/haar aandacht opricht, zoals men ook verdiept kan zijn in een film of boek.
Hierdoor kan de informatie die in het onderbewuste ligt, makkelijker naar het bewuste niveau komen. Er kunnen inzichten verkregen worden onder zorgvuldige begeleiding. Hierbij wordt aandacht besteed aan datgene waar je aan wilt werken en dat wat er op dit moment speelt in jouw leven.

Eigen verantwoordelijkheid
Belangrijk in het hele traject is dat jij zelf verantwoordelijk bent voor de realisatie van het gewenste resultaat in je dagelijks leven. Wezenlijke antwoorden liggen in onszelf te wachten om ontdekt te worden. Door je eigen verantwoordelijkheid op te pakken, neem jij het roer van jouw leven weer in handen en vaar je niet langer stuurloos rond.

Share This