Individuele Coaching

Organisatie

Als organisatie weet u dat uw medewerkers uw belangrijkste kapitaal zijn. Veel voorkomende problemen zijn medewerkers die snel het overzicht kwijt zijn, moeite hebben met communiceren, slecht hun targets halen. Alles is geautomatiseerd maar medewerkers klagen dat ze een nummer zijn geworden. Er wordt inefficiënt gewerkt en men gaat vaak in discussie met collega’s, klanten en leveranciers. Innerchanges is het bedrijf dat uw medewerkers weer op weg helpt naar een positieve cultuur verandering in werkpatronen, eigen oplossend vermogen, efficiënt menselijk kapitaal vanuit eigen kracht, vertrouwen en waardigheid.

Kwalitatief Coachingstraject

Innerchanges biedt verschillende kwalitatieve coachingstrajecten aan. Medewerkers kunnen zowel individueel als in teamverband gecoacht worden. Zowel Individuele Coaching als Teamcoaching kan voor verschillende doelen worden ingezet die de medewerker, de organisatie en de coach samen opstellen naar ieders belang. Op basis van een individueel gesprek, een persoonlijkheidstest vanuit DISC worden er handvatten aangedragen. De medewerkers leren hoe ze hun verschillende kwaliteiten nog meer kunnen benutten en krijgen handvatten om met hun beperkingen om te gaan. Zodat het menselijk kapitaal, de medewerker, daadwerkelijk weer van waarde wordt.

Individuele bedrijfscoaching

Aan de hand van het intakegesprek zal er een offerte worden opgesteld. De individuele coaching kan plaatsvinden op de werkvloer, daar waar de medewerker zich het prettigst voelt. Wezenlijke antwoorden liggen in onszelf te wachten om ontdekt te worden. De medewerker krijgt vele inzichten in zijn/haar werkpatronen, gedachten en gedragingen op het werk. Daar waar nodig kunnen deze werkpatronen worden veranderd waardoor de medewerker nog meer of weer plezier heeft in het werk. De medewerker floreert weer in zijn/haar dagelijkse handelingen.

Wat kan Individuele Coaching de organisatie en de medewerkers opleveren?

Helderheid, structuur en praktische handvatten
Blije en energieke medewerkers die voldoening hebben in hun werk
Meer rust en berusting in huidige situaties op het werk
De tools om anders met werksituaties om te gaan
Efficiëntere werkstroom
Hogere productiviteit
De medewerker staat weer in zijn/haar kracht
Vitaliteit keert terug omdat er overzicht en inzicht is
persoonlijke doelen worden behaald en versterkt
 • Als ze moeite hebben zich effectief uit te drukken in hun werkgebied
 • De onderlinge samenwerking tussen collega’s niet goed verloopt
 • Als ze moeite hebben om te gaan met stress (burn-out, bored-out)
 • De medewerker functioneert niet volgens de verwachtingen
 • De medewerker vindt het moeilijk om werk en privé gescheiden te houden
 • Medewerkers die strijd (eindeloze discussies) leveren met leidinggevenden, collega’s, klanten en leveranciers
 • Als medewerkers inefficiënt werken
 • De medewerker loopt eigenlijk doelloos op het werk rond
 • Voor medewerkers die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling
 • Burn-out/ bored-out
 • Laag concentratievermogen
 • Vaak deadlines niet halen
 • Chronisch tijdsgebrek
 • Structureel te laat komen
 • Niet begrepen voelen door collega’s
 • Moeite hebben met aanpassen bij veranderingen binnen de organisatie
 • Chronische vermoeidheid
 • Hoog ziekteverzuim
 • ADHD
 • Autisme
 • HSP
 • Depressie

Er wordt een intakegesprek gepland samen met de leidinggevende of de verantwoordelijke manager/medewerker. Aan de hand van het intakegesprek zal er een offerte worden opgesteld. Na acceptatie van de offerte worden er doelen opgesteld en zal het traject starten. De individuele coaching kan plaatsvinden op de werkvloer, daar waar de medewerker zich het prettigst voelt.

Op basis van een individueel gesprek, een persoonlijkheidstest vanuit DISC worden er handvatten aangedragen. De medewerkers leren hoe ze hun verschillende kwaliteiten nog meer kunnen benutten en krijgen handvatten om met hun beperkingen om te gaan.

De ervaring leert dat een coachingstraject het meest effectief zal zijn met minimaal 10 coachingsgesprekken van gemiddeld 2 uur per gesprek.

 

Belangrijk in het hele traject is dat de medewerker zelf verantwoordelijk bent voor de realisatie van het gewenste resultaat in zijn/haar werkzame leven. Wezenlijke antwoorden liggen in onszelf te wachten om ontdekt te worden. Ik geef praktische tips en tools om in het werkzame leven door middel van oefeningen en opdrachten stap voor stap het gewenste doel te bereiken.

Doordat de medewerker zijn/haar eigen verantwoordelijkheid oppakt, neemt hij/zij het roer van het werkzame leven weer in handen en wordt er niet langer stuurloos rondgevaren.

Afgelopen jaar ben ik bij Erik Roesink terecht gekomen. Ik ben werkzaam bij de gemeente Delft en liep tegen een aantal dingen aan. Ik had last van spanningen, nek/schouderklachten/verkramping van het lichaam/moeilijke ademhaling. Ik had veel moeite om rustig te blijven in conflictsituaties/ omgang met collega’s. Ook ervaarde ik grote examenstress wat zich uitte in kortademigheid, trillende handen.

Na meerdere sessies met Erik gehad te hebben, waaronder ook ademhalingstherapie, ben ik beter naar mezelf gaan kijken en heb ik geleerd om goed adem te halen. Het is confronterend om naar jezelf te kijken, wie ben ik nu eigenlijk, wat denk en voel ik nu precies. Wat is voor mij belangrijk en hoe krijg ik grip op bepaalde situaties.

Erik heeft op mijn tempo mij hiermee geholpen. Ik ben door de sessies positief veranderd. Het is vooral belangrijk te handelen en te reageren vanuit je gevoel en niet vanuit je gedachtes. Het heeft mij erg rustig en tevreden gemaakt. Ik kan mij nu beter verwoorden in conflictsituaties en heb hierdoor ook aanzienlijk minder lichamelijke klachten gekregen.

Ik kan het mensen aanraden die dezelfde klachten ervaren als ik. Ik wil Erik bedanken, zonder hem had ik nu nog met dezelfde klachten rond blijven lopen.

Medewerker gemeente Delft

 

Ik heb Erik leren kennen als coach op een moment dat ik erg onzeker was in werk en (liefdes)relaties. Wat me raakte in de coaching was zijn persoonlijkheid en manier van werken. Ik moest even wennen aan de kleine gemoedelijke ruimte waarin we onze gesprekken hadden, maar al snel voelde dat juist fijn en prettig, huiselijk. Erik wist snel een vertrouwensband te creëren, wat maakte dat ik me open kon stellen en mijn gevoelens kon weergeven.

Hij heeft me geleerd hoe ik naar mijn eigen gevoel mag luisteren en te ontdekken wie ik zelf ben en hoe ik in het leven wil staan. Niet (meer) te handelen naar wat de ander altijd van mij verwacht of verlangt, maar te luisteren naar wat ik, Carolien, als prettig en fijn ervaar.  Hij heeft me ervan bewust gemaakt dat ik grenzen mag en kan stellen, op werkvlak maar ook op prive-vlak. Hij heeft me inzicht gegeven, me laten zoeken en vinden en me bewust gemaakt van mijn eigen kracht.

Toen ik nog een fractie van een drempel voelde om mijn toenmalig leidinggevende aan te spreken over een situatie, is hij als toehoorder mee geweest naar het gesprek en dat heb ik als zeer bijzonder ervaren. Hij voelde exact aan hoe de sfeer was en we konden daar in onze sessies daarna verder op ingaan. Wat mij weer nieuwe inzichten gaf om mee verder te gaan.

Hij gaf me huiswerk mee en liet mij opschrijven wie ik ben in welke situatie, dus wie ik ben als moeder, als partner, als zus, als vriendin, als collega en dat heeft me veel inzicht gegeven. Ik doe dit af en toe nog wel eens voor mezelf, het helpt mij om mezelf te blijven vinden en ontdekken: wie ik ben voor de buitenwereld maar vooral wie ik zelf wil zijn.

Ik ben hem daar nog steeds dankbaar voor.

 

Carolien Tiethoff, Amerpoort medewerker

Bedrijven waar Innerchanges mee heeft samengewerkt:

Erik heeft op mijn tempo mij hiermee geholpen. Ik ben door de sessies positief veranderd. Het is vooral belangrijk te handelen en te reageren vanuit je gevoel en niet vanuit je gedachtes.

Meer weten?

Vul onderstaande formulier in en beantwoord de vragen en kom langs voor een gratis kennismakingssessie.
ik ontmoet je graag.

Aanmeld persoonlijk en zakelijke coaching

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat