Vrouwen zweethutceremonie Zuid Nederland

Vrouwen zweethutceremonie zuid Nederland?

Vrouwen Zweethutceremonie Zuid Nederland. Ben jij op zoek naar een unieke en transformerende ervaring? Een moment waarop je als vrouw kunt verbinden met andere vrouwen. De kracht van de natuur kunt voelen en jezelf kunt reinigen op zowel fysiek als spiritueel niveau. Dan is deze vrouwen zweethutceremonie Zuid Nederland iets voor jou!

Vrouwen zweethutceremonie zuid Nederland. Vlakbij Eindhoven, staan in een mooi stukje bos de zweethutten van Innerchanges voor vrouwen.

Vrouwen zweethutceremonie Zuid Nederland ‘een thuiskomen in jezelf en je lichaam’.

Vrouwen Zweethutceremonie Zuid Nederland. De kracht van een ceremonie ligt vooral in de aandacht die je eraan geeft. Door je open te stellen in jezelf kun je je weer bewust worden van de elementen om je heen. Zo is het mogelijk om de enorme verbondenheid te ervaren van alles in onszelf, met alles buiten onszelf. Tijdens de ceremonie worden er liederen gezongen. Gebeden uitgesproken en verhalen verteld. De intense hitte en duisternis binnenin de zweethut. Creëren een atmosfeer waarin vrouwen kunnen loslaten wat niet meer nodig is. Hun emoties kunnen uiten en zich kunnen openstellen voor heling.

Zachtheid speelt ook een centrale rol in de vrouwen zweethutceremonie. Vaak worden vrouwen aangemoedigd om hun kracht te tonen in de buitenwereld, terwijl zachtheid soms als zwakte wordt gezien. Maar juist in deze ceremonie ontdekken we de ware kracht van zachtheid. We leren dat het oké is om kwetsbaar te zijn, om emoties toe te laten en onszelf zonder oordeel te accepteren. Zachtheid stelt ons in staat om diepere niveaus van genezing en groei te bereiken.

In de donkere zweethut van de vrouwen zweethutceremonie zuid Nederland word je door de warmte uitgenodigd.
Om je aandacht volledig op jezelf te richten en contact te maken met je lichaam.

Boek nu je vrouwen zweethutceremonie in zuid Nederland. Kies de dag en boek je ticket.

Vrouwen zweethutceremonie zuid Nederland voordelen

Verbinding met andere vrouwen
Loslaten van innerlijke spanning en stress
Leren van andere vrouwen in een veilige setting
Emotionele-, fysieke- en spirituele reiniging
Je wensen en dromen zijn door je wenszakjes (tay's) een stap dichterbij
Een heerlijke dag gewoon voor jezelf, in rust en ruimte voor je eigen proces
Diepe verbinding met jezelf en je lichaam
Je kracht en passie gaan weer stromen.
Een diepe verbondenheid met de elementen en de natuur om je heen
Geen evenementen gevonden!

Samen organiseert Coby Kloos met een pracht team van vrouwelijke zweethut teamleden voor alle vrouwen die zich geroepen voelen de zweethutceremonie, gefaciliteerd door Innerchanges. Om zo elke vrouw uit te nodigen thuis te komen in zichzelf. Door bewust met andere vrouwen te verbinden zijn we instaat te landen in verbinding in ons zelf. Hierdoor kunnen we voller en vollediger naar buiten toe. Om ons vrouw zijn te delen met onze partners, kinderen, vrienden, familie en de wereld om ons heen.

De zweethutten worden rond de equinoxen georganiseerd. Door de bewust de seizoen overgangen te eren, de equinoxen, nodigen we automatisch weer een stuk van de oude wijsheid die in ons ligt uit om zo bewuster te kunnen leven in verbondenheid met alles wat is.

Hieronder iedereen, alle betrokken zweethut teamleden, uitgebreid aan het woord om je te laten kennismaken met het team;

Coby Kloos aan het woord;

Een oud ritueel in verschillende culturen ieder op zijn eigen manier, verbonden met de vier windrichtingen.  Aandacht en tijd voor jezelf. In deze drukke tijden is het van belang om ook even stil te staan. Zodat je daarna weer verbonden verder kunt gaan. Vertragen ,verstillen, verzachten de Zweethut ceremonie is een fijne manier om aandacht aan jezelf te geven.

In alle eerbied voor deze mooie eeuwen oude traditie van de vrouwen zweethutten.  Daar waar het altijd heel gewoon was om vaak als vrouwen bij elkaar te komen. De ruimte te krijgen jezelf te zijn. Allemaal verschillend en in de hut allemaal gelijk waardoor je nog beter bij jezelf kan komen. Je rust moment pakken. Tot nieuwe inzichten komen. Uitdagingen aan gaan. Daar waar je in je waarde gelaten word.  Ga de ervaring eens aan.

Deze traditie is zo kloppend. Het is nu bijzonder geworden maar het zou weer iets normaals mogen zijn.
Ik nodig je uit om je bij ons welkom te voelen. Ontmoet jezelf. Geef jezelf dit cadeau.

Ik begroet je graag,
Coby

Sabine Delareulle aan het woord;

De zweethutceremonie nodigt me keer op keer uit om alles met aandacht en intentie te doen. Hierdoor zak ik gemakkelijk dieper in mijn lichaam, uit mijn hoofd in mijn hart. Vanuit deze verbinding met mezelf, kan ik oprecht in verbinding met de natuur en de anderen. Waardoor alles er mag zijn en ik de observator wordt van mijn innerlijke reis. Een reis waarin ik steeds meer mag helen en ontdekken hoe ik de beste versie van mezelf in de wereld kan zetten.  Ook ervaar ik op zo'n dag vaak het grote geheel waarvan we deel uitmaken. Dat maakt me nederig en vanuit die nederigheid wil ik graag dienen. Om steeds meer een wereld te creëren en beleven waarin we leven vanuit overvloed en liefde.

Er gaat een enorme kracht uit van vrouwen die in verbinding met zichzelf en elkaar zijn. Ondersteunend zijn in alles wat zich aanbiedt. Ik heb al enkele malen intens gevoeld wat vrouwen op deze manier energetisch in de wereld kunnen zetten en heb ontzag voor de grootsheid hiervan. Ik geloof oprecht dat vrouwenbijeenkomsten hun bijdrage leveren. Aan het creëren van deze wereld van overvloed en liefde met dankbaarheid neem ik deel.

Als teamlid creëer ik mee de ruimte waar alles mag zijn en loop ik graag een stukje met je mee op jouw innerlijke reis. Vanuit mijn eigen kwetsbaarheid benoem en spiegel ik op een directe en duidelijke manier. Ook wil ik ontvangen waarin jij me spiegelt. Door op gepaste momenten wat humor te gebruiken kunnen we de lichtheid van het leven steeds beter ervaren en voelen. Zodat leven in overvloed en liefde steeds tastbaarder wordt.

Els van der Wal aan het woord;

In Riethoven in het bos ligt een magische plek. Midden in de natuur met een prachtige ceremonie. De zweethut op die plek is voor mij tot mijzelf komen. Van buiten naar binnen in liefde voor mijzelf. Om te ontdekken wat er allemaal in mij zit en speelt en naar buiten mag.

Vrouwen zweethutten geeft ruimte voor het vrouw zijn onder vrouwen met ieder haar eigenheid. In mijn speelsheid en vrolijkheid zie ik wanneer iemand zichzelf is. Ik laat zelf zien ondanks dat ik nog veel wil leren en beleven, hoe fijn het is om te huppelen als een hertje door het mooie bos. Het is goed met alles wat er niet is of wat ik nog niet onder de knie heb en wat er wel is en wat ik allemaal wel kan.

Het is goed. Gelijk zijn aan elkaar is zo belangrijk. Iedereen zijn eigen kwaliteiten niemand is meer of minder dan een ander.
Zie je graag op deze magische plek in het bos.

Hartsgroet, Els.

Judith Nicols aan het woord;

Voel me telkens weer dankbaar om met een vrouwengroep te mogen werken.  Om thuis te komen in de natuur en bij de stenen. Het vuur en het water maar vooral om de warmte te laten ervaren in jezelf. Je hoeft alleen maar jij te zijn.

Niet in een rol, niet in je hoofd, niet in een emotie maar in de warmte van jezelf. Daar waar de verbindingen ontstaan. Een andere manier van voelen en ervaren. Van richting geven in wat jij graag zou willen om daarna in het dagelijks leven te gebruiken. Om telkens weer te ervaren dat er altijd een stap is. Die gezet mag worden om vooruit te komen.

Kom thuis mooie vrouw met ons in de zweethut. Zittend op onze moeder aarde is dit een prachtig eeuwen oud ritueel waar jij voluit jij mag zijn. Daar waar we 1 zijn met al onze krachten. Daar waar we luisteren, geen oordeel hebben, en liefdevol omgaan met elkaar.

Wees welkom ik begroet je graag en reis graag even met je mee.
Liefs Judith

Marjolein Kruithof aan het woord;

TADAA! De zweethut is voor mij thuiskomen!
Thuiskomen op een plek die voor mij ontzettend veilig voelt. In het donker ontstaat er zoveel ruimte. In Riethoven wordt ik uitgenodigd om thuis te komen bij mezelf. Elk moment in het prachtige stukje bos, de stenen. Het vuur en het water geeft me keer op keer prachtige cadeau! Cadeaus die mij keer op keer bij mezelf laten komen.

Samen, met het team en de deelnemers. De prachtige spiegels die zich aandienen. Ik kan ze alleen maar in liefde ontvangen. Ken je dat geluksgevoel in Disneyland? DAT!

Together we are rising! When woman get together, the magic happends!

Dat is wat er gebeurt als je een groep vrouwen bij elkaar zet. Even weg uit de race van het leven. Even geen moeder, vrouw of werknemer. Gewoon jezelf zijn! Hoe waardevol is het om als vrouwen bij elkaar te zien wie jij werkelijk bent? In de aller puurste vorm. Geen strijd en even uit je hoofd. In zachtheid en heel veel liefde worden gezien en gehoord.

Voor mij is het heel eng, maar ontzettend waardevol en krachtig om samen te zijn met vrouwen. Samen een liefdevolle magische zachte bedding te creëren. Waarin je wordt uitgenodigd om helemaal jezelf te zijn. In alle zachtheid, liefde en kwetsbaarheid ben ik ontzettend dankbaar dat ik hierin kan bijdragen.

Ik ontmoet je graag!
Liefs, Marjolein

 

 

Vrouwen zweethutceremonie zuid Nederland wat kan het voor jou doen?

Zachtheid speelt ook een centrale rol in de vrouwen zweethutceremonie. Vaak worden vrouwen aangemoedigd om hun kracht te tonen in de buitenwereld, terwijl zachtheid soms als zwakte wordt gezien. Maar juist in deze ceremonie ontdekken we de ware kracht van zachtheid. We leren dat het oké is om kwetsbaar te zijn, om emoties toe te laten en onszelf zonder oordeel te accepteren. Zachtheid stelt ons in staat om diepere niveaus van genezing en groei te bereiken.

Een vrouwen zweethutceremonie zuid Nederland zorgt er voor dat je lichaam en geest op verschillende niveaus worden gereinigd. Dit gebeurt op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Een zweethut ceremonie kan je lichaam en geest reinigen. Reinigen van zaken die niet meer voedend zijn. Je wordt uitgenodigd om bewust contact te maken met je lichaam en geest. Hierdoor kunnen oude, niet meer voedende ideeën, gewoontes en/of patronen losgelaten worden. Losgelaten worden om daarna getransformeerd te worden en te kunnen veranderen.

In de donkere zweethut van de vrouwen zweethutceremonie zuid Nederland word je door de warmte uitgenodigd om je aandacht volledig op jezelf te richten en contact te maken met je lichaam. Door het verstillen in jezelf kun je de verbinding met jezelf vergroten en jouw innerlijke wijsheid wakker maken.
Zaken kunnen voor jezelf weer helder worden. Zodat je deze na de vrouwen zweethutceremonie zuid Nederland in het dagelijks leven kunt integreren.

De oorsprong van de zweethutceremonie hebben we onder andere te danken aan de Native American . Er zijn vele bekende stammen, enkele daarvan zijn de indianenstammen Lakota-Sioux en Hopi. Zij bouwden van lange wilgentakken een raamwerk wat eruitziet als een iglo. De indianen noemen dit liefkozend een Inipi. Over het raamwerk gingen vervolgens meerdere lagen wollen dekens zodat het binnen donker is. In het midden van de Inipi is een stenencirkel. Hierin worden de hete oranje gloeiende vuurstenen gelegd, komend uit het vuur wat ceremonieel is aangestoken. Als de hut gesloten is gaan er water en kruiden over de stenen. Om de ervaring en de warmte in de hut compleet maken.

Inipi betekent letterlijk het huis van adem. De warme lucht die vrijkomt als er water over de hete stenen gegoten wordt staat symbolisch voor de adem van grote geest.

 Vanuit welke traditie

Vanuit het sjamanisme, waar de zweethut ceremonie vandaan komt, is alles bezield. Grote geest, bij de meesten bekend onder andere namen (bijvoorbeeld God, Allah, Krishna of universum). Is aanwezig in alles wat leeft. Van het kleinste insect tot aan de grote zon. Elke cel van elk levend organisme is bezield. Door respectvol om te gaan met de ceremonie. De natuur en de elementen kun je weer dichter in contact komen met jezelf en grote Geest.

Betekenis vrouwen zweethutceremonie zuid Nederland 

Symbolisch gezien staat de zweethut voor de baarmoeder van Moeder Aarde, het vrouwelijke deel in onszelf. Het vuur met stenen staat voor het zaad, het mannelijke deel in onszelf. Zowel mannen als vrouwen hebben een mannelijk en een vrouwelijk deel in zichzelf. Het is van belang deze beide te ontmoeten en samen te brengen. Je wordt in de zweethut uitgenodigd om te reizen in je lichaam, in jezelf en op reis te gaan met de windrichtingen.

Eén van de meest betekenisvolle aspecten van deze ceremonie is het idee van thuiskomen bij jezelf. In onze moderne samenleving worden we vaak afgeleid door externe prikkels en verliezen we het contact met onze innerlijke wijsheid. De zweethutceremonie biedt een uitnodiging om diep naar binnen te gaan en opnieuw verbinding te maken met onze intuïtie, onze kracht en ons vertrouwen. Het is een herinnering dat we altijd een heilige plek in onszelf kunnen vinden, waar we volledig geaccepteerd worden zoals we zijn.

Als vrouw is het belangrijk om momenten voor onszelf te creëren waarin we kunnen vertragen, naar binnen kunnen keren en onszelf kunnen voeden. De vrouwen zweethutceremonie biedt precies dat - een heilige ruimte waarin we ons kunnen openstellen voor heling, groei en transformatie. Het is een plek waar we worden herinnerd aan onze innerlijke kracht als vrouwen en waar we elkaar ondersteunen op onze reis naar zelfontdekking.

Voor een optimale ervaring is het beter om twee dagen van tevoren geen alcohol of drugs te gebruiken. Er zijn minimaal 7 deelnemers en maximaal 20 deelnemers van alle leeftijden.
Gezamenlijk bereiden wij de ceremonie voor door hout te zagen en te hakken en de zweethut te bedekken met dekens. Met aandacht maken wij de ceremonieplek tot een mooie plek waar wij graag willen zijn. Na de voorbereidingen is er alle tijd om te genieten van het bos in de buurt van Eindhoven. Na afloop van de zweethutceremonie ruimen we ook gezamenlijk op. Ronden we de dag af.

Kleding wel of niet tijdens een zweethut ceremonie

Het gebruik bij deze zweethutceremonie is dat je ongekleed de hut in gaat. Zo word je immers ook geboren, naakt en puur. Echter wanneer je je hier onprettig bij voelt, is het geen probleem als je gekleed in sherpa of met ondergoed aan de zweethutceremonie in gaat.

Zijn er gezondheid- of psychische klachten of is er sprake van medicatie gebruik graag dit even van tevoren aangeven.

“Aho Mitakayo Oyasin”

De betekenis van dit woord is vrij vertaald; “Voor mij en al mijn zielsverwanten in verbondenheid”. Dit Lakota woord wordt in vele ceremonies gebruikt om stil te staan bij en te bedanken voor. Zo wordt de cirkel weer rondgemaakt. Door dankbaar te zijn voor alles wat je gegeven is kan er ook weer een nieuwe cyclus beginnen. Vaak wordt er ook een afgekorte versie gebruikt “AHO” tijdens zweethutceremonies.

De kracht van de wenszakjes

Wenszakjes worden ook wel Tobacco tay's genoemd. Ze worden gemaakt van een klein lapje stof met daarin tabak. In de wenszakjes stop je je gebeden; alles wat je los wilt laten of waar je dankbaar voor bent. Je hangt ze boven je tijdens de zweethutceremonie. Na afloop worden de wenszakjes op het vuur gelegd. Je gebeden gaan middels de rook terug naar Grote Geest waar ze worden gehoord.

Gebeden en drum en zang
Vaak wordt er tijdens de zweethutceremonie gedrumd, gezongen en gebeden. Er worden verhalen gedeeld en verteld, soms zelfs ook traditionele liederen gezongen. De zweethutceremonie is een eeuwenoude ceremonie van reiniging en gebed om je zelf weer te ontmoeten, te verstillen en van jouw prachtlichaam te genieten.

 • 9.45 – 10.00 uur Aankomst en welkom deelnemers zweethutceremonie
 • 10.00 – 12.00 uur Gezamenlijke afstemming thema zweethut ceremonie, opbouw vuur, stenenceremonie en opbouw zweethut
 • 12.00 – 13.00 uur Korte deelronde, wenszakjes maken en lunch
 • 13.00 – +/-14.30 uur 1e zweethut ronde (afhankelijk van aantal deelnemers)
 • 14.30 – 14.45 uur Pauze moment
 • 14.45 – +/-16.15 uur 2e zweethut ronde (afhankelijk van aantal deelnemers)
 • 16.15 – +/- 18.15 uur Gezamenlijk opruimen, afronden en ceremonie afsluiten (uitloop is eventueel mogelijk, houdt er rekening mee)
 • Warme kleding en dikke sokken laarzen, muts, handschoenen en sjaal bij koud weer
 • Badjas of omslagdoek en of Sherpa voor de zweethutceremonie
 •  Drie handdoeken, 1 om op te zitten in de zweethut, 1 om om je heen te slaan en 1 om je af te drogen
 • Slippers/schoenen of blote voeten
 • Waterfles/bidon. Zorg dat je gedurende de dag genoeg drinkt, in de zweethut verlies je veel vocht
 • Kleding waar jij je prettig in voelt. Passend naar het weer, aangezien we buiten zijn
 • Wat lekkers en voedzaam voor de lunch. Houdt het licht, dit is prettiger in de zweethut.
 • Wat lekkers om te delen met iedereen na afloop van de zweethutceremonie
 •  Je persoonlijke kracht voorwerpen en een donatie voor het zweethut team.
  Zij ondersteunen met liefde de ceremonie

Koop je toegangskaart online via de webshop van Innerchanges voor de zweethutceremonie en ontvang €5,- korting.
De prijs is € 80,00 aan de deur en € 75,- online.
Reserveer, daarom nu met €5,- korting, je plaats hierboven bij de datum van je voorkeur. 
Na je betaling online is je aanmelding definitief.
Meisjes tot 18 jaar zijn welkom door € 1,-, contant te voldoen op de dag zelf.
Graag vermelden in de opmerkingen als ze meegaan.

Ik hoop je te ontmoeten op een van onze locaties, bij de eerstvolgende mannen zweethutceremonie.
zuid Nederland Hartsgroet,
Joanne May, Coby Kloos & de vrouwen van het zweethutceremonie team  Zuid Nederland

Wil je graag meer lezen over de zweethut? Bekijk dan eens de blog die ik geschreven heb over de zweethutceremonie.  Bekijk ook eens de webshop met onder andere bijzondere kruiden en zelfgemaakte drums.

In de buurt van Eindhoven in een prachtig stuk bos beheerd door een ouderlijk echtpaar, liggen de 2 zweethutten van Innerchanges. De zweethutten verschillen in diameter met een grote van 4  en 4.5 meter, zijn er veel mensen die kunnen deelnemen op de openbare zweethutceremonie dagen. In het midden tussen de zweethutten in ligt een grote vuurplaats.

Deze magische plek nodigt uit om alle drukte los te laten, aan te komen en te genieten van de meditatieve paden van wind die aangelegd zijn rondom de zweethutten. In de gatheringstent of keukentent van 8 bij 4 meter kun je ook heerlijk bijkomen. Straks ook in de gathering die in aanbouw is.

Het prachtige Brabantse landschap nodigt uit los te laten, tot rust te komen en te genieten van de natuur in zijn volle aanwezigheid. Op het terrein staan ook een grote slaaptunnel en er is een buitenkeuken om maaltijden te bereiden tijdens een Zweethut intensief WeekendDrum making WeekendZweethut Vision Quest of de Sjamanistische Jaartraining Innerlijke wijsheid zodat alles goed verzorgd is. Wij hopen je hier binnenkort te mogen begroeten, zodat we deze rijkdom mogen delen met jullie allemaal.

Deze plek  is door een groep te huren. Voor vragen en prijzen mail [email protected]

Hartsgroet team Zweethutceremonie Zuid Nederland.

Het is mogelijk om de zweethut plek in Zuid-Nederland te huren voor een besloten groep of bedrijf teamdag of uitje. Als je een unieke beleving dag wilt of wilt samen zijn met jou groep vrienden dan is de mogelijkheid er om het terrein te huren.

Dit kan op 2 verschillende manieren:

Volledig verzorgd: Hierbij staat het zweethut team van vrijwilligers de hele dag, van 10-18.00 uur tot jullie beschikking om alle aanwezigen te ondersteunen. Het terrein wordt voorbereid op jullie komst. Er kunnen meerdere dingen gedaan worden zoals de Zweethut dekken, hout hakken en kloven of meditatief wandelen. Er wordt ruimte gemaakt voor je persoonlijke proces en hierin wordt je je ook begeleid. Vuurceremonie, stenenceremonie en gebedsritueel worden verzorgd. Verstillingsmomenten en zelfs een geleide meditatie behoren tot de mogelijkheden. In overleg en afstemming is er veel mogelijk. Al mogelijk vanaf 100,- p.p. ( minimaal 10 mensen) verzorgde biologische maaltijden behoren tegen meerprijs tot de mogelijkheden.

Half verzorgd:
Hierbij zijn 4 tot 6  leden van het Zweethut team van vrijwilligers , van 10-18.00 uur tot jullie beschikking om alle aanwezigen te ondersteunen. Het terrein wordt voorbereid op jullie komst. Vuurceremonie, stenenceremonie en gebedsritueel worden verzorgd.  Er kunnen meerdere dingen gedaan worden zoals de Zweethut dekken, hout hakken en kloven of meditatief wandelen. In overleg en afstemming is er veel mogelijk. Al mogelijk vanaf 80,- p.p. ( minimaal 10 mensen) verzorgde biologische maaltijden behoren tegen meerprijs tot de mogelijkheden.

Vrouwen Zweethutceremonie zuid Nederland. Eeuwenlang hebben inheemse culturen over de hele wereld gebruik gemaakt van zweethutceremonies als een manier om te genezen, te reinigen en te verbinden. Voor vrouwen, zoals jij, die op zoek zijn naar persoonlijke groei, zelfontdekking en verbinding met hun vrouwelijke essentie. Laat deze ceremonie jouw heilige ruimte zijn - een plek waar je altijd kunt thuiskomen.

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat