Mannen zweethutceremonie Zuid Nederland

Mannen zweethutceremonie zuid Nederland?

Mannen Zweethutceremonie Zuid Nederland. Ben jij op zoek naar een unieke en transformerende ervaring? Een moment waarop je als man kunt verbinden met andere mannen. Waarop je de kracht van de natuur kunt voelen en jezelf kunt reinigen op zowel fysiek als spiritueel niveau. Dan is deze mannen zweethutceremonie Zuid Nederland iets voor jou!

Mannen zweethutceremonie zuid Nederland. Vlakbij Eindhoven, staan in een mooi stukje bos de zweethutten van Innerchanges voor mannen.

Mannen zweethutceremonie Zuid Nederland ‘een thuiskomen in jezelf en je lichaam’.

Mannen Zweethutceremonie Zuid Nederland. De kracht van een ceremonie ligt vooral in de aandacht die je eraan geeft. Door je open te stellen in jezelf kun je je weer bewust worden van de elementen om je heen. Zo is het mogelijk om de enorme verbondenheid te ervaren van alles in onszelf, met alles buiten onszelf. Tijdens de ceremonie worden er liederen gezongen. Gebeden uitgesproken en verhalen verteld. De intense hitte en duisternis binnenin de zweethut. Creëren een atmosfeer waarin mannen kunnen loslaten wat niet meer nodig is. Hun emoties kunnen uiten en zich kunnen openstellen voor heling.

In de donkere zweethut van de mannen zweethutceremonie zuid Nederland word je door de warmte uitgenodigd.
Om je aandacht volledig op jezelf te richten en contact te maken met je lichaam.

Boek nu je mannen zweethutceremonie in zuid Nederland. Kies de dag en boek je ticket.

Mannen zweethutceremonie zuid Nederland voordelen

Verbinding met andere mannen
Loslaten van innerlijke spanning en stress
Leren van andere mannen
Emotionele-, fysieke- en spirituele reiniging
Je wensen en dromen zijn door je wenszakjes (tay's) een stap dichterbij
Een heerlijke dag gewoon voor jezelf, in rust en ruimte voor je eigen proces
Diepe verbinding met jezelf en je lichaam
Je kracht en passie gaan weer stromen.
Een diepe verbondenheid met de elementen en de natuur om je heen

Geen evenementen gevonden!

Samen met een pracht team van mannelijke zweethut teamleden. Organiseren wij samen de mannen zweethutceremonie zuid Nederland. Om zo elke man uit te nodigen thuis te komen in zichzelf. Door bewust met andere mannen te verbinden zijn we instaat te landen in verbinding in ons zelf. Hierdoor kunnen we voller en vollediger naar buiten toe. Om ons man zijn te delen met onze partners, kinderen, vrienden, familie en de wereld om ons heen.

De zweethutten worden rond de equinoxen georganiseerd. Door de bewust de seizoen overgangen te eren, de equinoxen, nodigen we automatisch weer een stuk van de oude wijsheid die in ons ligt uit om zo bewuster te kunnen leven in verbondenheid met alles wat is.

Bart van der Geest aan het woord;

Voor mij persoonlijk een hele mooie combinatie, zweethutten en het mannenwerk. Mijn eerste kennismaking met het “mannenwerk” was in een periode waarin ik in zwaar weer zat. Ik zat op een avond te surfen op het internet en ik kwam het “Wildemanfestival” van mannenhart tegen. Daar moet ik heen voelde ik toen. Dat festival was voor mij een keerpunt, tijdens dat festival heb ik de weg uit het dal omhoog weer gevonden. Tijdens dit festival ben ik ook voor het eerst in aanraking gekomen met de zweethut. En heb ik voor de eerste keer ervaren wat het samenzijn met alleen mannen kan brengen. Namelijk rust, ontspanning en gewoon heerlijk zijn….

Voor mij is de zweethut een magisch iets. Alles wat er nodig is, is dat jij je intentie neerzet. Dat jij je durft over te geven, dat jij erop durft te vertrouwen dat datgene wat jij krijgt het juiste is voor jou. Dat is misschien niet altijd de manier die ons hoofd, ons ego, in gedachten heeft.

Dus toen Erik aan mij vroeg of ik samen met hem en een aantal andere mannen de mannen zweethutceremonie wilde gaan geven was het antwoord al snel gevonden….

Aho en hopelijk tot gauw bij de zweethut!

Erik Roesink aan het woord;

Ik vindt het een groot voorrecht om voor jou mooie man een zweethutceremonie te mogen verzorgen. In de tijd dat ik nu mannenwerk doe, zo'n 5 jaar. Als mede de tijd dat ik nu zweethutceremonies bezoek, facilitair en organiseer, zo'n 16 jaar. Heb ik zelf door veel processen gelopen en ook al vele mensen mogen begeleiden door hun processen. Elke keer ben ik weer dankbaar voor de magie die ontstaat wanneer aandacht en verbinding samenkomen in de zweethutceremonie. Ik vindt het elke keer weer magisch hoe wij mensen, wanneer we onze wensen aan spirit geven. We altijd op het moment wanneer wij het nodig hebben zielsmatig, niet mentaal, precies dat krijgen wat goed voor is. Ik ga graag met je op ontdekking. Zodat ook jij de mooiste versie van jezelf hier kan brengen op het aardse vlak. Voor mij is de mannen zweethutceremonie zuid Nederland een plek waar er geen grenzen zijn. Waar geen tijd bestaat alleen maar eindeloos bewustzijn. Wat we delen met elkaar en waar we uit bestaan, voor bij alle plaatjes en dogma's, naar de energie die we allemaal in essentie zijn.  Ik heb tot nu toe geleerd dat wat er ook is in je lichaam, je op je adem door elk stuk in jezelf heen komt.

Mendo van den beek aan het woord;

De zweethut staat voor mij voor verbinding. Verbinding met de mensen, de natuur en jezelf. In de zweethut kom je jezelf tegen. Zet je ego even opzij en ga van je hoofd naar je hart. In alle rust, veiligheid en liefde. Samen met de broeders die we zijn. Aho.

Jos van der linden aan het woord;

Uit het hoofd en in het hart. Graag neem ik je mee op jouw innerlijke reis. We hebben allen onze leerweg in het leven te lopen. Zelf draag ik in het dagelijks leven de verantwoordelijkheid over een onderneming. In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat het rationeel denken je kan beperken. In- en aanvoelen. Het maakte mij 'ronder' en veerkrachtiger. Ik hoop je graag te ontmoeten en voor een klein stukje met je mee te mogen reizen.

Mannen zweethutceremonie zuid Nederland wat kan het voor jou doen?

Een mannen zweethutceremonie zuid Nederland zorgt er voor dat je lichaam en geest op verschillende niveaus worden gereinigd. Dit gebeurt op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Een zweethut ceremonie kan je lichaam en geest reinigen. Reinigen van zaken die niet meer voedend zijn. Je wordt uitgenodigd om bewust contact te maken met je lichaam en geest. Hierdoor kunnen oude, niet meer voedende ideeën, gewoontes en/of patronen losgelaten worden. Losgelaten worden om daarna getransformeerd te worden en te kunnen veranderen.

In de donkere zweethut van de mannen zweethutceremonie zuid Nederland word je door de warmte uitgenodigd om je aandacht volledig op jezelf te richten en contact te maken met je lichaam.
Door het verstillen in jezelf kun je de verbinding met jezelf vergroten en jouw innerlijke wijsheid wakker maken.
Zaken kunnen voor jezelf weer helder worden. Zodat je deze na de mannen zweethutceremonie zuid Nederland  in het dagelijks leven kunt integreren.

De oorsprong van de zweethutceremonie hebben we onder andere te danken aan de Native American . Er zijn vele bekende stammen, enkele daarvan zijn de indianenstammen Lakota-Sioux en Hopi. Zij bouwden van lange wilgentakken een raamwerk wat eruitziet als een iglo. De indianen noemen dit liefkozend een Inipi. Over het raamwerk gingen vervolgens meerdere lagen wollen dekens zodat het binnen donker is. In het midden van de Inipi is een stenencirkel. Hierin worden de hete oranje gloeiende vuurstenen gelegd, komend uit het vuur wat ceremonieel is aangestoken. Als de hut gesloten is gaan er water en kruiden over de stenen. Om de ervaring en de warmte in de hut compleet maken.

Inipi betekent letterlijk het huis van adem. De warme lucht die vrijkomt als er water over de hete stenen gegoten wordt staat symbolisch voor de adem van grote geest.

 Vanuit welke traditie

Vanuit het sjamanisme, waar de zweethut ceremonie vandaan komt, is alles bezield. Grote geest, bij de meesten bekend onder andere namen (bijvoorbeeld God, Allah, Krishna of universum). Is aanwezig in alles wat leeft. Van het kleinste insect tot aan de grote zon. Elke cel van elk levend organisme is bezield. Door respectvol om te gaan met de ceremonie. De natuur en de elementen kun je weer dichter in contact komen met jezelf en grote Geest.

Betekenis mannen zweethutceremonie zuid Nederland 

Symbolisch gezien staat de zweethut voor de baarmoeder van Moeder Aarde, het vrouwelijke deel in onszelf. Het vuur met stenen staat voor het zaad, het mannelijke deel in onszelf. Zowel mannen als vrouwen hebben een mannelijk en een vrouwelijk deel in zichzelf. Het is van belang deze beide te ontmoeten en samen te brengen. Je wordt in de zweethut uitgenodigd om te reizen in je lichaam, in jezelf en op reis te gaan met de windrichtingen.

Voor een optimale ervaring is het beter om twee dagen van tevoren geen alcohol of drugs te gebruiken. Er zijn minimaal 7 deelnemers en maximaal 20 deelnemers van alle leeftijden.
Gezamenlijk bereiden wij de ceremonie voor door hout te zagen en te hakken en de zweethut te bedekken met dekens. Met aandacht maken wij de ceremonieplek tot een mooie plek waar wij graag willen zijn. Na de voorbereidingen is er alle tijd om te genieten van het bos in de buurt van Eindhoven.
Na afloop van de zweethutceremonie ruimen we ook gezamenlijk op. Ronden we de dag af.

Kleding wel of niet tijdens een zweethut ceremonie

Het gebruik bij deze zweethutceremonie is dat je ongekleed de hut in gaat. Zo word je immers ook geboren, naakt en puur. Echter wanneer je je hier onprettig bij voelt, is het geen probleem als je gekleed in sherpa of met ondergoed aan de zweethutceremonie in gaat.

Zijn er gezondheid- of psychische klachten of is er sprake van medicatie gebruik graag dit even van tevoren aangeven.

“Aho Mitakayo Oyasin”

De betekenis van dit woord is vrij vertaald; “Voor mij en al mijn zielsverwanten in verbondenheid”. Dit Lakota woord wordt in vele ceremonies gebruikt om stil te staan bij en te bedanken voor. Zo wordt de cirkel weer rondgemaakt. Door dankbaar te zijn voor alles wat je gegeven is kan er ook weer een nieuwe cyclus beginnen. Vaak wordt er ook een afgekorte versie gebruikt “AHO” tijdens zweethutceremonies.

De kracht van de wenszakjes

Wenszakjes worden ook wel Tobacco tay's genoemd. Ze worden gemaakt van een klein lapje stof met daarin tabak. In de wenszakjes stop je je gebeden; alles wat je los wilt laten of waar je dankbaar voor bent. Je hangt ze boven je tijdens de zweethutceremonie. Na afloop worden de wenszakjes op het vuur gelegd. Je gebeden gaan middels de rook terug naar Grote Geest waar ze worden gehoord.

Gebeden en drum en zang
Vaak wordt er tijdens de zweethutceremonie gedrumd, gezongen en gebeden. Er worden verhalen gedeeld en verteld, soms zelfs ook traditionele liederen gezongen. De zweethutceremonie is een eeuwenoude ceremonie van reiniging en gebed om je zelf weer te ontmoeten, te verstillen en van jouw prachtlichaam te genieten.

 • 9.45 – 10.00 uur Aankomst en welkom deelnemers zweethutceremonie
 • 10.00 – 12.00 uur Gezamenlijke afstemming thema zweethut ceremonie, opbouw vuur, stenenceremonie en opbouw zweethut
 • 12.00 – 13.00 uur Korte deelronde, wenszakjes maken en lunch
 • 13.00 – +/-14.30 uur 1e zweethut ronde (afhankelijk van aantal deelnemers)
 • 14.30 – 14.45 uur Pauze moment
 • 14.45 – +/-16.15 uur 2e zweethut ronde (afhankelijk van aantal deelnemers)
 • 16.15 – +/- 18.15 uur Gezamenlijk opruimen, afronden en ceremonie afsluiten (uitloop is eventueel mogelijk, houdt er rekening mee)
 • Warme kleding en dikke sokken laarzen, muts, handschoenen en sjaal bij koud weer
 • Badjas of omslagdoek en of Sherpa voor de zweethutceremonie
 •  Drie handdoeken, 1 om op te zitten in de zweethut, 1 om om je heen te slaan en 1 om je af te drogen
 • Slippers/schoenen of blote voeten
 • Waterfles/bidon. Zorg dat je gedurende de dag genoeg drinkt, in de zweethut verlies je veel vocht
 • Kleding waar jij je prettig in voelt. Passend naar het weer, aangezien we buiten zijn
 • Wat lekkers en voedzaam voor de lunch. Houdt het licht, dit is prettiger in de zweethut.
 • Wat lekkers om te delen met iedereen na afloop van de zweethutceremonie
 •  Je persoonlijke kracht voorwerpen en een donatie voor het zweethut team.
  Zij ondersteunen met liefde de ceremonie

Koop je toegangskaart online via de webshop van Innerchanges voor de zweethutceremonie en ontvang €5,- korting.
De prijs is € 80,00 aan de deur en € 75,- online.
Reserveer, daarom nu met €5,- korting, je plaats hierboven bij de datum van je voorkeur. 
Na je betaling online is je aanmelding definitief.
Jongens tot 18 jaar zijn welkom door € 1,-, contant te voldoen op de dag zelf.
Graag vermelden in de opmerkingen als ze meegaan.

Ik hoop je te ontmoeten op een van onze locaties, bij de eerstvolgende mannen zweethutceremonie.
zuid Nederland Hartsgroet,
Erik Roesink & Mannen team zweethutceremonie Zuid Nederland

Wil je graag meer lezen over de zweethut? Bekijk dan eens de blog die ik geschreven heb over de zweethutceremonie.  Bekijk ook eens de webshop met onder andere bijzondere kruiden en zelfgemaakte drums.

In de buurt van Eindhoven in een prachtig stuk bos beheerd door een ouderlijk echtpaar, liggen de 2 zweethutten van Innerchanges. De zweethutten verschillen in diameter met een grote van 4  en 4.5 meter, zijn er veel mensen die kunnen deelnemen op de openbare zweethutceremonie dagen. In het midden tussen de zweethutten in ligt een grote vuurplaats.

Deze magische plek nodigt uit om alle drukte los te laten, aan te komen en te genieten van de meditatieve paden van wind die aangelegd zijn rondom de zweethutten. In de gatheringstent of keukentent van 8 bij 4 meter kun je ook heerlijk bijkomen. Straks ook in de gathering die in aanbouw is.

Het prachtige Brabantse landschap nodigt uit los te laten, tot rust te komen en te genieten van de natuur in zijn volle aanwezigheid. Op het terrein staan ook een grote slaaptunnel en er is een buitenkeuken om maaltijden te bereiden tijdens een Zweethut intensief WeekendDrum making WeekendZweethut Vision Quest of de Sjamanistische Jaartraining Innerlijke wijsheid zodat alles goed verzorgd is. Wij hopen je hier binnenkort te mogen begroeten, zodat we deze rijkdom mogen delen met jullie allemaal.

Deze plek  is door een groep te huren. Voor vragen en prijzen mail [email protected]

Hartsgroet team Zweethutceremonie Zuid Nederland.

Het is mogelijk om de zweethut plek in Zuid-Nederland te huren voor een besloten groep of bedrijf teamdag of uitje. Als je een unieke beleving dag wilt of wilt samen zijn met jou groep vrienden dan is de mogelijkheid er om het terrein te huren.

Dit kan op 2 verschillende manieren:

Volledig verzorgd: Hierbij staat het zweethut team van vrijwilligers de hele dag, van 10-18.00 uur tot jullie beschikking om alle aanwezigen te ondersteunen. Het terrein wordt voorbereid op jullie komst. Er kunnen meerdere dingen gedaan worden zoals de Zweethut dekken, hout hakken en kloven of meditatief wandelen. Er wordt ruimte gemaakt voor je persoonlijke proces en hierin wordt je je ook begeleid. Vuurceremonie, stenenceremonie en gebedsritueel worden verzorgd. Verstillingsmomenten en zelfs een geleide meditatie behoren tot de mogelijkheden. In overleg en afstemming is er veel mogelijk. Al mogelijk vanaf 100,- p.p. ( minimaal 10 mensen) verzorgde biologische maaltijden behoren tegen meerprijs tot de mogelijkheden.

Half verzorgd:
Hierbij zijn 4 tot 6  leden van het Zweethut team van vrijwilligers , van 10-18.00 uur tot jullie beschikking om alle aanwezigen te ondersteunen. Het terrein wordt voorbereid op jullie komst. Vuurceremonie, stenenceremonie en gebedsritueel worden verzorgd.  Er kunnen meerdere dingen gedaan worden zoals de Zweethut dekken, hout hakken en kloven of meditatief wandelen. In overleg en afstemming is er veel mogelijk. Al mogelijk vanaf 80,- p.p. ( minimaal 10 mensen) verzorgde biologische maaltijden behoren tegen meerprijs tot de mogelijkheden.

Laat deze ceremonie jouw heilige ruimte zijn - een plek waar je altijd kunt thuiskomen.

Het aanbod van Innerchanges

Elke uitdaging die je ervaart in je leven is een kans om te groeien als mens, bedrijf en samenleving.
Ik ben graag jou weg naar onafhankelijkheid, authenticiteit en innerlijke vrijheid.
Top menu-circlecross-circle
Erik Roesink

Erik Roesink

Motivator, Trainer, Ademcoach, Trainingsacteur

I will be back soon

Erik Roesink
Hallo 👋 Heb je een vraag? Ik help je graag op weg!
Ik ben bereikbaar via:
chat